Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele bearmeedek k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

Jako celek, úžasné dílo. Samozřejmě mám výhrady k dílčím prodlevám a někdy zbytečnému tlachání v uzavřených prostorách. Ale co je dokonalé? Spíš bych se vyjádřil k té poslední sérii, která zranila celý svět. Předělat závěr, tady ten vyhodit a udělat konec jinak (nevím jak) podle nějakých nářků? Pěkná blbost. Poslední série je jiná, než ostatní. Dost jiná. Ne, že bych jásal, ale tak to chodí i v životě, že není pořád slavnost na hradě. A jaký byl konec veselých šlechticů v historii? V dnešní době s oblibou říkáme, že svět se řítí do prdele. Proč by k tomu nemohlo dojít i v Sedmi královstvích? Podle odezvy jsem čekal nějaký hrozný konec a on nějak hrozný nebyl. Úžasná Daenerys (v septiku zrozená) dostala, co si zasloužila. V začátcích mi byla fuk, ale co ovdověla, šla mě celou dobu čím dál víc na nervy. Co je pravda, že Jon byl v poslední sérii podán značně ukňouraným, až vyděšeným dojmem. To si ten chlap nezasloužil. Jinak se ten konec rozptýlil tak nějak v dobrém. Migranti (Neposkvrnění) odtáhli zpět do divočiny a ti "hodní" si vybrali každý svou cestu. ()

Série 1 (2011) (S01) 

Asi je zbytečné 9 let od vzniku první řady přidávat nějaká moudra. A není to ani o tom, že bych těch 9 let nevěděl o existenci seriálu. Prostě všechno má svůj čas a já mám teď výhodu, dát si to plynule pěkně za sebou. Jen budu mírně souhlasit s těmi, kteří třeba do půlky první řady hledali tu absolutní pecku a ono to zas tak naplno nezářilo. Ale byl jsem trpělivý a ono to pak přišlo. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama