Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele matous20063 k tomuto seriálu (9)

Hra o trůny (2011) 

I když moje hodnocení pěti hvězd neodpovídá mému průměrnému hodnocení jednotlivých epizod a sérií, tak musím dát pět hvězd, protože to bylo prostě boží! Nic v takovém medival kabátku a zárověn tak kvalitního toho moc neznáme a ani nikdy znám nebudeme. Seriál má všechno, akce u kterých si budete nervozně žrát nehty, zvraty které vás občas i zabolý u srdíčka a které opravdu nečekáte, intriky a poliktikaření které je seriálem proslulé a dotoho je to vše velice kvalitně zpracováno. Tento seriál bud budete milovat a nebo vás přestane po třech epizodát bavit, ale věřte že pokud se prokošete začátkem tak budete mít nový oblíbený seriál. 95% ()

Série 1 (2011) (S01) 

Něž říkat jaká byla 1. série, spíše vám řeknu jaká nebyla, rozhodně nebyla nudná, nebyla nějak extrémně poutavá a záživná ale rozhodně jsem se u ní nenudil. Příběhem určitě nejdůležitější série. Víc o ní říct nemohu, musíte se skrz ní prokousat. Zpracováním to je určitě velice kvalitní. 65% ()

Série 2 (2012) (S02) 

Bohužel další série kterou jsem opět jen odseděl. Nevím jestsli od toho čekám moc nebo jenom nechápu opravdový smysl seriálu, ale prostě mě to nějak extra neoslovilo, příběh se celkem posunul, přibyli nové postavy ale furt stejné pocity jako na konci předešlé série. Doufám že už to začne ve třetí sérii mít pořádný drive. 65% ()

Série 3 (2013) (S03) 

Téhle série bombím pětku, asi jsem koněčně pochopil o co valstně v seriálu jde, ale hlavně mě tato série moc bavila. Jak humorem tak i akčnímy scénamy a zvraty. Asi se hlavně v devátém díle fanoušci rozdělili na dva tábory, na ty kteří se na tvůrce extrémně nasrali a na ty, kterým se začal seriál jěště více líbit (mezi které patřím i já). Prošte se to zde rozjelo na plné obrátky. A já se velice těším na další sérii. 90% ()

Série 4 (2014) (S04) 

Ok, bomby pecky, velice dobrá série. Jakože total, hlavní tahoun jsou závěrečné epizody, jejich příběhy jsou 10/10. Začátek je také dobrý ale né až tak, ale pro děj je důležitý. V této sérii najdetet všechno, nálož akce až po totální zvraty a politikaření. Bohužel dávám 4 protože většina epizod byla velice dobrá ale né až tak výborná, ale závěr série zatím nejlepší který tu byl. 85% ()

Série 5 (2015) (S05) 

Sérii kterou podle mě táhlo jen jedno - epické bojové scény a nebo prostě scény kterou se vám zaryjou do paměti. Kdyby jste se mě zeptali někdy mezi epizodami 3-8 u jaké té epizody zrovna jsem, tak vám to nebudu schopen říct. Jednoduše mi připadá že ty epizody mezi sebou nefungují. Co mě taky sere je úmrtí hodně hlavních i vedlejších postav. Některé z nich si prostě takový osud nezasloužily a spíš než mě to má překvapit a chytit z toho záchvat smutku, tak spíš z toho jsem extrémně nasranej. Jedinný důvod proč dávám 4 hvězdy a i proč mě to celkem hodně bavilo, byli celkem epické bojové scény a scény které se mi vryly do paměti a velice rád na ně vzpomínám. 70% ()

Série 6 (2016) (S06) 

Průměrná série. Připadámi že režiséři nevěděli do čeho štouchnout. Epizody se strašně protahovaly čímž se stávaly nudnými. Vizuál ovšem dostal upgrade. Sérii táhla taková temnější atmosférka. Přibyli nové postavy ale spoustu jich však odešlo. Zvraty jsou tu 100%. Většinou se mi na epizodě zalíbíla jedna scéna, kvůli které to ne mě zanechalo dobrý dojem. Za mě celkem průměr ale něco málo mě bavilo. 70% ()

Série 7 (2017) (S07) 

Velice dobrá série. Pro mě asi druhá nejlepší. Děj na sedm epizod krásně stačil. Je tu daleko víc akce něž v předchozích sérií což je super, ale působý to dojmem že filmaře nic nového nenapadlo. To že byli filmaři bez nápadů podporuje i fakt že je tu méně politikaření což mě tedy opravdu nevadí. Intriky a zvraty má seriál furt takže tato série je jedna z nejlepších. 80% ()

Série 8 (2019) (S08) 

Asi budu jeden z mála, co hodnotí pozitivně 8.sérii. Ale za mě se doopravdy povedla. Příběhem je krásně roztáhlá do 6 epizod a já jsem naopak smutný že nemohu vidět pár epizod navíc. Finále bylo prostě GOT, tak jak ho známe. Všechno nemohlo skončit v našich očích dobře ale očividně to všech postavám vyhovuje. 80% ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama