Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 17
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele klerik k tomuto seriálu (7)

Hra o trůny (2011) 

1. séria OK. Ale ak by som to mal pozerať s týždňovým odstupom, asi sa v tom stratím. Veľké množstvo postáv a mikrozápletiek vytvára síce epický rozmach, ale občas je problém udržať tempo. RÍM je len jeden. TUDOROVCI boli o trochu menej zaujímavý. SPARTAKUS bol divácky stráviteľnejší. Skvelé obsadenie, nech žijú takéto poctivé seriály... 2. séria O niečo rozkúskovanejšie ako prvá rada. Trochu už šablónovité - každý hrdina má napríklad svojho svalnatého ochrancu - a že ich je. Dobre vygradované, zaujímavá bojová scéna, ale v podstate sa príbeh nikam nepohne... Stále však poctivé... 3. séria stojí na hustom finále. Ale občas je to už telenovela s kvantom zbytočných postáv (niektoré prestrihy sú vyriešené jednou, dvomi vetami a ide sa k iným postavám). A fakt sa tu už priveľa putuje...___Postupne sa zo seriálu stal trápny "denný seriál", kde už nie sú žiadne zaujímavé postavy a kde stačí vidieť posledný, resp. predposledný diel série... ()

Série 1 (2011) (S01) 

1. séria OK. Ale ak by som to mal pozerať s týždňovým odstupom, asi sa v tom stratím. Veľké množstvo postáv a mikrozápletiek vytvára síce epický rozmach, ale občas je problém udržať tempo. RÍM je len jeden. TUDOROVCI boli o trochu menej zaujímavý. SPARTAKUS bol divácky stráviteľnejší. Skvelé obsadenie, nech žijú takéto poctivé seriály... ()

Série 2 (2012) (S02) 

O niečo rozkúskovanejšie ako prvá rada. Trochu už šablónovité - každý hrdina má napríklad svojho svalnatého ochrancu - a že ich je. Dobre vygradované, zaujímavá bojová scéna, ale v podstate sa príbeh nikam nepohne... Stále však poctivé... ()

Série 3 (2013) (S03) 

Tri hviezdy s odretými ušami. Nebyť svadobnej hostiny, nevidím v tom rozdiel od tureckej telenovely... ()

Série 4 (2014) (S04) 

Ešte horšia séria ako minule. Lenže má asi najlepšiu (jednu!) epizódu zo všetkých. O to žalostnejšie pôsobí, posledná časť série... ()

Série 5 (2015) (S05) 

Seriál ma prestáva zaujímať. Fakt nikomu nevadí, že sa minuli takmer všetky zaujímavé postavy a že je to len strata času, kde sa príbeh nikam nehýbe, a kde divák len čaká na finálnu epizódu??? Fakt veľký trapas.... ()

Série 6 (2016) (S06) 

Kvôli jednej nabušenej epizóde lámajúcej televízne rekordy som musel pozerať osem hodín trápnych nudných kecov. Príbeh sa vlasne nikam nepohol... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama