Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Judhisthira k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

S hodnocením jsem čekal do posledních dílů, které mě definitivě utvrdily v tom, že Game of Thrones je nesmírně kvalitní a zábavné dílo, které se nejspíš proslaví. I když si mě stále napadá, že ty místní chvalozpěvy jsou možná lehoučce nadnesené. Některé silnější seriály dob minulých si nemohli dopřávat takového diváckého úspěchu. Ale stejně je to famózní a vyšperkovaný seriál. Spíš než fantasy, je to historické drama se značnou dávkou politiky a intrikaření. Přesně co mám rád. Na nadpřirozené události taky dojde, ovšem velice střídmě, což dodává o to větší sílu. Postavy jsou tradičně zajímavé ve stylu HBO věcí a možná snad ještě o něco víc propracované a bravůrně předvedené. Ukecaný trpaslík či čestný sympaťák Ned (tradičný výborný Sean Bean). Výprava rovněž velice rozmáchlá, nejspíš se příliš nešetřilo. Upřímně jsem rád za takové projekty dokazující, že kvalitní seriál dneška hravě strčí do kapsy kdejaký "velký" film s obrovským marketingem. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Celá řada je velmi nedůstojným vyvrcholením slavného seriálu, a těžká rána do palice starým fanouškům. Je to slabší mainstream pro celou rodinu. S kolísavým scénářem, s mnoha korektnostmi v rámci diktátu doby. Friendly úsměvné momentky / tlachání postav naprosto o ničem. Hotová fantasy marvelovka. Je mi jasné, pro jaké publikum se zde točilo. Také zamrzí nedostatek silných scén. Ani ti herci už nejsou co bývali. Evidentně šlo dolů vedení herců. Věrohodnost chování postav rovněž skřípe, kašle se na budovaný vývoj v předešlých sériích. Prostě téměř vše, čím se seriál proslavil, je pryč. Byl tam opravdu původní tvůrčí tým? Obrovský rozdíl oproti starým sériím (schválně jsem si pustil komplet staré série pro srovnání). Je to jiný seriál se stejnými postavami, pozor na to a nenechte se zmást. A ten nechutný a hlavně záměrný product placement, ve středověky laděném seriálu toto? :D Hanba mluvit, to už je smradlavá komerce. Pouze velkou bitvu o Zimohrad považuji za slušnou nabušenou podívanou. A když budu mírný, tak snad i poslední díl. Ale když to vezmu žánrově zeširoka, tak to už i Vikings mají větší koule a filmařské kvality, o fantastickém Last Kingdom nemluvě. Moc mě mrzí, že to tak dopadlo. Tak co, získá poslední série nějaká ta předem domluvená ocenění, abychom se pousmáli? ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama