Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 6
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Benedygtus k tomuto seriálu (3)

Východní hlídka (2017) (S07E05) 

Komentar muze a bude obsahovat SPOILER Nevim jestli jsem se stal kritickym k tomuto serialu anebo kvalita sla dolu, ale trochu me vadi nektere veci. 1) Jamie na konci minuleho dilu padal az kdovikam a logicky, kdyz ma brneni a kovovou ruku, asi zrovna na plavani to nebude a pak na zacatku tohoto dilu se vynori, jak kdyby nic a co vic, o takovy kus dal.. To, ze dracek je jak novy, po tom zasahu od Bronna, se da jeste pochopit ikdyz teda taky jsem se nad tim dost pozastavil. Ale pak prijde ten brilantni napad.. "Pujdeme zajmout chodici mrtvolku za zed. Sice moc nevime proc, ale urcite to je super napad, protoze nas je 10, jich je nepocitane. Ale tak treba se tam nekde jeden zatoula, my ho jen tak v pohode chytnem a odkracime zase zpatky.. Kdyby si aspon vzali Branna s sebou nebo kdyby skrze jeho schopnosti nejakeho privedli a co ten strejda, co Brannoj pomohl? Nehlede na to (ikdyz to asi Jon Snow nevi) stejne mrtvej neprejde pres tu "magickou" zed.. Game of Thrones mam rad, ve vysledku to asi je jeden z nejoblibenejsich mych serialu, ale tenhle dil je asi prvni, ktery me stval a zklamal. ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

Komentar muze a bude obsahovat SPOILER Jo, bylo to super, ALE (a berte to tak, jak v nekterem z predchozich dilu Jon Snow (tusim) rekl, vsechno pred "ale" jsou sracky), jakto, ze v takove zime se jim nekouri od pusy? Jakto, ze tam praska led, vzdyt to je kurnik zamrzly desitky a stovky let a ne, opravdu nechodte na me s tim, ze to je nejakej teplej proud kdoviodkud. Par vtipnych konverzaci to fakt nezachranuje a ja si rikam, jestli tvurci radsi nemeli s tim hura pokracovanim skoro bez autora, trochu pockat, protoze to zacina vazne pokulhavat. Zacina me taky pripadat, ze hlavni postavy uz neziji ve fantasy svete, ale spis ve sci-fi svete, kde teleportace neni zadny problem a takhle by se dalo pokracovat. Fakt, ze Jon na tuhle bomba vypravu vyrazil me stval a psal jsem to uz v komentari u minuleho dilu, ale ted kdyz se za to 5x omluvil, tak ten pocit docela vyeskaloval, protoze to navic zacalo pripominat nejakou telenovelu ci co. O maratonci Gendrym(ten s tim kladivem), ktery v tech -xy °C prebehne pul zemekoule uz snad ani nema cenu se zminovat.. P.S.: Jsem rad, ze to s tou "magickou, velkou a ledovou zdi" aspon tak nejak trochu obesli, kdyz uz to tam takhle vymnoukli (ohledne premistovani (ne)mrtvyho). ()

Série 8 (2019) (S08) 

8. Serie je pro me zklamanim. Logicky chyby, ocekavatelny dej a spoustu infantilnich zaberu(zvlaste posledni dil), ktere me k cele serii zkratka nesedi. Kdyby 8. serie byl jiny serial s jinymi postavami tak by cloveka mohlo napadnout, ze to je neco jako GoT jen podle draku a to je proste malo..Osobne mi prijdou spis zabavne vsechny ty chyby s kelimkama apod, ale mozna to prece jen trochu ukazuje na nejaky spech a chut kout zelezo dokud je zhave... Fakt, ze se od 8. serie uz G. R. R. Martin uplne distancoval je asi varovani samo o sobe. I tak serial jako celek je fenomen a myslim, ze se stal i kultem. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama