Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 22
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Ratemus k tomuto seriálu (7)

Hra o trůny (2011) 

Předem říkám, knihy mě minuly, ale chystám se na ně. Seriálu jsem se roky vyhýbal a až s příchodem sedmé série jsem se kousnul a zkusil to. Totálně mě to pohltilo a žral jsem to jak to jen šlo. Jedná se o perfektně zvládnuté fantasy s co možná největším důrazem na realistický nádech, čert čem draky, magii, chodící zombie, Tondo fantasy patří, ale ten zbytek je pastva pro oči. Neskutečný epos o životě v zemi sedmi království, bojů o moc a postavení, pro které je člověk schopný provést největší zvěrstva, co normálního člověka ani nenapadnou. Je tam brutální násilí, skvělý vývoj všech postav, napětí, plno dojemných okamžiků, machinace, intriky, politikaření, vraždění, šukání a zábavy...za mě jeden z nejlepších fantasy seriálů, boj o trůn je neskutečná řežba, nic není černobílé, postavy nejsou zle nebo dobré, nejde to pořádně odhadnout a to se mi líbí (samozřejmě až na vyjímky Ramsey, Joffrey)..jen poslední série jakoby se vysrala na vše vybudované a celé to spláchla do hajzlu, byly tam světlé a dobré okamžiky, ale závěr je více méně zklamání a některé zakončené linky působí lacině a nebo hodně překvapí, ale kdo ví zda příjemně nebo nepříjemně... každopádně skvělé. Herci výborní, vystřídá se zde skutečná plejáda hereckých jmen a es. Takže celkově spokojenost... ()

Série 1 (2011) (S01) 

Ze začátku postav přibývá a přibývá raketovým tempem, vypráví se o historii a postavách, které tam ani nejsou a člověka to nutí bedlivě poslouchat, aby mu to vše dalo smysl. Postavy jsou velice sympatické a už od prvních minutách je jasné, kdo je hodný a kdo zlý a v případě tradice Seana Beana, kdo zemře. První řada skvělá, plechtichaření, politika a pikle jsou na každém rohu a nebezpečí číhá všude a při tom to nejlepší teprve přijde, super. Takhle začíná kult a kdo má rád historické fantasy, pro toho je Hra o trůny povinnost. ()

Série 2 (2012) (S02) 

Jde do tuhého, Tyrion je lepší a lepší a je jasný, že to on je hlavní postava seriálu. No a Daenerys, to je radost na ní koukat. ()

Série 3 (2013) (S03) 

Sakra, tak toto jsem nečekal, nikdy neslibuj králi, že si vezmeš jeho dceru. Lannisterové na vzestupu, starej Taiwin (nebo jak se to píše) je na koni a ten malej sráč mě přestává bavit, ale sakra, je to skvělý. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Učebnicový příklad režisérské a scenáristické vyhořelosti a unavenosti. Tvůrci serou na logiku a už je to ani nebaví a je to znát. Však to má jen šest dílů, pojďme, ať to máme rychle za sebou, něco tam dejte, ti idioti fanoušci to stejně žerou a stačí jim kdejaký hovno s puncem GoT a jak že byly ty vývoje postav? Už nevíme tak tam něco naplácáme. Zde se popírá vše, co je doposud budované snad kromě vývoje Daenerys, která v pátém díle nadobro získala arci zlou karmu a naštvala nejednu dementní matku, která si pojmenovala svou dceru po ní... největší kokot? Šedý červ, nejzbytečnější postava? Bronn, největší zoufalec? Jon Jetomakralovna Sníh, bez práce jsou koláče? Bran..no a bitva o Zimohrad? Nejhorší bitva v dějinách bitev... jasný, tohle čekání se ,, vyplatilo,, ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) odpad!

ultimátní sračka, už vím proč to bylo delší, protože jsme nuceni sledovat pohledy všech osob který tam jsou, a že jich tam je hodně a musíme o nich vědět co dělají, takže koukáme na jejich pohledy, jak jeden sekne druhý sekne, třetí sekne, čtvrtý sekne pátý sekne atd, potom pohledy a samozřejmě draci létající v mlze a nevím proč ale opravdu lepší zážitek tvůrci nenavodí když nám ukážou brutálně rychlé záběry které jsou k posrání nepřehledné. Celý díl ve tmě který je šíleně a úmorně nepřehledný a hlavně že sledujeme deset vteřin jak létá hejno vran..no prostě tragedie..jako čekal jsem něco ve stylu bitva o Helmův žleb, něco co si pustím znovu protože to bude super a skvělý ale vím jistě, že pokud si někdy budu dávat GoT repete, tak tento díl vynechám, tohle si fakt nikdy nepustím, tohle měla být ta epická bitva? to vyvrcholení na které nás seriál připravuje? ultimátní bitva s Nočním Králem? tak to at jdou do prdele, tohle byla nejhorší epizoda seriálu, nejhorší bitva v seriálu, nejhorší bitva co jsem kdy viděl..jako oni schválně nechali povraždit ty kašpary na koních (Dothraki nebo jak se píšou) a pak až nasadí draky? jako já nevím, tohle bylo fakt nejzoufalejší co jsem kdy viděl a doufám že další díly nebudou prodloužené právě na úkor tragičnosti, nudě, patosu a vaty jako tento....normálně odpad 0/10 jako abych byl měl celou dobu napnuté bolavé oči abych alespon něco uviděl, tak to fakt ne.... ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Z ochránkyňe dětí a zachránce nevinných do vražedkyně dětí a nevinných...alespoň že vizuální stránka byla super když už se na tu logiku vysrali. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama