Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele DragonnCZ k tomuto seriálu (7)

Hra o trůny (2011) 

Hra o Trůny je vynikající a jeden z nejvíc kultovních seriálů 21. století. Vynikající fantasy drama seriál s nádherně propracovaným světem podle knih G.R.R. Martina, brutální temný a násilný fantasy svět u kterého si opravdu na tomto světě dal autor záležet. Jsou tu suprové zapamatovatelné momenty, upe bravůrně a nádherně sepsaný postavy, kdy nejlepší je Jon Snow (K. Harington), dračí maminka Daenerys (Emilia Clarke) či Ned Stark (Sean Bean). Tyriona sem měl taky rád, ale je za mě overrated a neřadil bych si ho jako tu nejlepší. Dále strašně musím vychválit bravůrně odvedený soundtrack a jedno z nejlepších inter seriálu. Tento seriál sem už viděl dřív cca. 7 ep, ale pak sem odložil a zase se k tomu vrátil a strašně mě to chytlo až sem to zhlédl celý. Do 7 série to je nepřekonatelný masterpiece zvlášť ta první. Poslední 2 série jsou již opravdu meh a nestojí moc za to, ale tak doufejme, že se dočkáme knih o Martina, který to opravdu pořádně dodělá. Seriál má taky opravdu krásný lore až sem z něho v úžasu a s chutí bych si přečetl i knihy i přesto jaký to jsou bichle popsaný do podropna s miliardou obnoží a popisů. Miluju taky strašně zápletku, kdy celý seriál nás straší se "Zima se blíží", hlavně na seriálu jsem si nejvíc užíval draky aaaa. 😍 Co taky o to víc oceňuji jsou samotný efekty v tomto seriálu, na to, že to je f*cking seriál. No co bych k tomu víc dodal úžasný seriál, který stojí určitě za zhlédnutí a není na něm co zkazit a s údivem se řadí mezi mé nejoblíbenější seriály byť sice není, ale ten nejlepší. Celkově seriálu uděluji krásných 10/10,  byť sice není nejlepší částma to je opravdu nudnější a zdlouhavý a poslední 2 série jsou shit, pořád seriál naprosto miluju. ()

Série 1 (2011) (S01) 

9/10. - Původně jsem Hře o Trůny věnoval čas viděl jsem 6 epizod a pak jsem záhadně odložil. Opět jsem se k tomu vrátil a já ten seriál miluju. Propracovaný Fantasy svět, který nijak nevykrádá Pána Prstenů či jiná díla. Suprový příběh a hezký postavy který jsou o to víc lépe zahraný. No co k tomu dodat já si du dát další série je to super. Akci bych do dalších sérií ještě zlepšil, v některých částech to trochu skřípalo nudou, něco se začne pořádně dít až v 8 ep, strašně moc postav pro představení, a lehkými dialogovými nesmysly a celý to tu stojí právě na nich, než na akci. Pořád mám stále velké naděje na super pokračování. ()

Série 2 (2012) (S02) 

7,5/10. - Podstatně slabší než první sérka, a jinak vesměs pořád to stejný jako první v hodně věcech. Jednička měla větší dynamiku a víc mě bavila, seriál si pořád drží dobrou atmosféru, dialogy už mají svoje myšlenky a baví mě, zajímavá akce částmi, ukázali se konečně dráčci a kupa nových postav. Příběh sice se moc nikam nehejbe, Starkovic holčina zdrhne a za celý seriál její postava se nikam neposune, to samý Jon a možná i Den. Daleko víc sem si už oblíbil trpaslíka Tyriona. Uvidím kam se to bude dál rozvíjet. ()

Série 3 (2013) (S03) 

8/10. - Ale jo 3 série je zase v sedle i když první je furt za mě nejlepší, je to vylepšenější, dramatičtější, zábavnější a brutálnější a vše co mi vadilo na druhý je hezky zde, začátek je trochu pozvolnější potom to je v polovině celkem nudnější příběhový linek tu je požehnaně a moc se neposouvají ale koncem nabere spád a hezky se to vyvrcholí a ukončí a závěr s Daenerys je super. BTW její linku mám asi nejradši, jelikož mě nejvíc baví a hlavně si užívám dráčky, potom Jonova linka a ty ostatní už jsou spíš nudnější. O akci tu skoro vůbec nejde jde tu pořád o ty postavy a celkem se mi to i líbí. Opět tleskám a jdu na další série. ()

Série 4 (2014) (S04) 

8/10 - 4 série je dosti stejná co minulá série, ale co si budem je super a víc mě bavila, měla super akci, super napětí a spád a hlavně sem zde miloval Pedra Pascala. Dialogy v seriálu jsou super určitě nenudí. A za mě asi nejlepší série po 1. sérii. ()

Série 7 (2017) (S07) 

6,5/10. - 7 série Hry o trůny je předposlední série seriálu, a je zde již vidět, že nečerpá z předlohy, ale je již sepsána duem tvůrců tohoto seriálu, oproti všem se dost / skoro ve všech ohledech liší, je taky o hodně kratší a má fungovat jako vyvrcholení před 8 sérii. Jako nevím nevím, začíná to tu už smrdět špatně sepsaným koncem o kterým furt slýchám a za mě to už není ono co to bývalo i když seriál pořád má svoje kouzlo plus 7 série mi přišla už dosti víc akčnější oproti předešlím, ale přesto se nazapomíná na dialogy. A taky mohli to pořád vecpat do 10 ep. Poslední epizoda má 1 h 20 m což je dosud největší přepal. Sem zvědav co seriál předvede v poslední sérii. Zatím se to ještě zuby nehty drží, ale není to opravdu nic světoborného jako tomu bývalo, reálně to je už nuda. ()

Série 8 (2019) (S08) 

5-6/10. - Aaah bylo to zklamání, ale dalo se to zuby nehty zkousnout. Naprosté zahození budování postav po celých 7 sérií. Uplný kraviny a nelogičnosti. Scenérie co nedávají smysl a samotný zakončení hrůza i přesto, že mě dostalo a seděl sem s otevřenou hubou, kdy vidět prostřihy na každýho ze Starků ke konci série s Main Theme Hry o Trůny bylo famózní. Tento seriál neměl mezí od prvopočátky sice je overrated, ale konec si tu bídu zaslouží. Scénáristické duo ani nevědělo co vůbec s tou značkou dělá a Martin neměl ponětí co s tím udělali. Ach jo tak krásný seriál a takhle to domrvit. Hele sice zpracování nějaká režie, krásná hudba, efekty byly hezký. I ten konec docela vzhledem k těm postavám směřoval, ale spoustu postav zmuchlali a vyhodili do koše. Co k tomu dodat konec obrovský zklamání, ale celý tento seriál mi nikdo z hlavy nevymaže, protože tento nádherný seriál nemá mezí. Doufejme, že Martin dožije dopsání svých knih a budem si to moct projít z jinýho úhlu pohledu díky knihám, který i přes ten konec mám chutě číst. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama