Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 9
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele KuceraJohny k tomuto seriálu (4)

Hra o trůny (2011) 

Seriál který se ne jenom vyrovná většině středověkých filmů on je i před čí. Tak nevyzpytatelný seriál tu nikdy před tím nebyl. Děj a průběh celým veledílem je dopředu výborně připraven a my jako diváci můžem každým dílem jen žasnou co se znovu stalo. Snad nikdy se nestalo abych se na novou epizodu těšil víc než na Hry o trůny, celkově vzato je to nepropracovanější seriál všech dob. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Sice druhá v pořadí ale lepší než první. Po ne úplně nadšeně přijaté první epizody 8. Série z mé strany, jsem po týdnu opět pokračoval druhou. Ta byla o hodně kvalitnější a lepší. Bylo tam cejtit to napětí jako vždy při hře o trůny. Celou dobu sledujeme přípravu na souboj s bílými chodci a díky tomu vzniká napětí kdy se objeví. Celá epizoda se nesla v duchu mezilidských vztahů. Někdy byli i dojemné momenty. Musím říct že mě epizoda vtahla natolik že jsem se cítil na zimohradu se všemi ostatními. Už se nemůžu dočkat třetí epizody. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Poslední série seriálu těží hlavně z toho že je to Hra o trůny. Svůj vzhled si zachovává a ta atmosféra je už připravená sedmi předchozími sériemi. První epizoda osmičky byla taková jen uvádějící. Druhá se mi hodně líbila bylo tam cítit to napětí před bitvou to mrazení v zádech a ten strach všech přítomných postav. Na konci druhé epizody bylo jasné že ve třetí bude bitva. Byla slibována největší bitva všech dob na televizních obrazovkách nebo filmovém plátně. Troufnu si říct že to se nestalo. Bitva to nebylo špatná, ale rozhodně také nebyla moc vidět. Chápu že tvůrci chtěli co nejvěrněji ukázat sněhovou vychřici, bohužel z toho pak nebylo nic vidět. Zklamalo mě to čekal jsem to tvrdší drsnější než to nakonec bylo. I přesto si seriál zachovává svoji hrdost a neklesl úplně dolů. Je však vidět že oproti minulým sériím už neví čím by překvapil. V téhle epizodě rozhodně nebyl využit potenciál spousty postav. Některé dostali spoustu prostoru, jako třeba Arya, což je dobře. Ale postavy jako Brien nebo Jaime, od těch jsem čekal trochu víc než párkrát seknout mečem a neustále řvát rozkazy. Uvidíme co nám přinese další díl. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Tahle série se klasicky furt střídá jeden dobrý díl pak jeden špatný. Je to furt hra o trůny takže žádný díl není ve skutečnosti opravdu špatný, jenom je horší než ty vynikající. Tenhle patřil k těm lepším. Sice to ze začátku bylo jako nějaká telenovela, ale nakonec musím uznat že tam byly zvraty které jsem rozhodně nečekal a také se nečekalo moc dlouho po bitvě a hned se to zas rozjelo. Opravdu se těším na další epizodu, myslím si že tahle bitva bude mnohem lepší než s nemrtvými. Nakonec chci říct že mě mrzí že nás čekají už jenom dva díly, myslím si že tvůrci mohli vše natáhnou na deset a díky tomu by to bylo koukatelnější. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama