Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 5
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Cermbo k tomuto seriálu (3)

Hra o trůny (2011) 

Jak ohodnotit tento nedávno zakončený celosvětový fenomén? K seriálu jsem se dostal někdy v období 3-4 série, kdy jsem podlehl tlaku okolí, že se jedná o opravdový skvost a dříve nebo později jsem musel souhlasit. Pár uvodních dílů byť nudnějšího stylu určitě neodradily a naopak konec první série naprosto šokoval svojí výjímečností neuvěřitelných a brutálních zvratů. Kvalita stoupala raketovým tempem, společně s příběhem, atmosférou i hereckými výkony. Vůbec nebylo divu, že se seriál stal tak populární a z mé strany by se našlo jen málo věcí, které bych vytknul. Bohužel koncem jinak epické šesté série vyšuměl tak nějak starý dobrý GoT. Tvůrcům totiž skončila možnost čerpat z knih spisovatele pana Martina a museli zapojit své "mozečky", což dopadlo katastrofálně. Samozřejmě nikdo z nás neví, jak se věci doopravdy měly, ale někteří z nás si mohli všimnout, že od 7 série už to není co bejvalo. Seriál se začal stávat americkou předvídatelnou kravinou s rádoby zvratama a záchranama hlavních postav v poslední vteřině a tak dále. Nicméně 7 série pořád nebyla taková katastrofa jako osmá, která je opravdu gigantickej flusanec fanouškům do ksichtu. Nemá smysl rozebírat co vše bylo špatně, 100 lidí, 100 chutí. Z mé strany seriál skončil opravdu nudně, trapně a odflákle. Velká škoda, že už tak silné značky a celosvětového fenoménu místo opravdového nadšení zůstává spíš hořkost. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Bohužel špičkový seriál, který ovšem své špičky dosáhl někdy v 6. sérii. Už sedmá série ve mě začala evokovat pocit, že něco není v pořádku a osmá naneštěstí dokázala spoustu pozitivních vlastností této show spláchnout do záchoda. Ano režie, hudba, herecké výkony, efekty to vše tu bylo skvělé a jako za starých časů, ba dokonce některé momenty opravdu stály za to. Bohužel scénář skončil na opravdu amatérské úrovni, nebudu tady rozepisovat co vše bylo špatně, případně co vše se mi nelíbilo, nicméně spoustu postav si takový konec nezasloužilo, emoce byly opravdu nulové či špatně postavené a celkový pocit z osmé série se dá shrnout jedním slovem - prázdnota. Je smutné, že seriál který si zasloužil naprosto epickou a nezapomenutelnou závěrečnou jízdu, dostal něco tak slabého jako právě osmá série. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Tahle epizoda byla jako co??? Sorry, ale kdo tohle nazve epickým, geniálním skvostem, nejlepší bitvou v seriálové historii a konkurenci bitvě, která byla v Pánovi prstenů tak je totálně mimo, nebo tupá ovce. Budu SPOILERovat. Musím říct, že první polovina se mi líbila. Byť ta nepřehlednost chvílemi opravdu otravovala ( primárně lítání na dracích) tak to bylo poměrně záživný, hudebně skvělý, mělo to atmosféru. Sansa + Tyrion nebo Bran + Theon relativně povedený momenty/dialogy. Ale pak začalo to, čeho jsem se obával. Scénář naprostá katastrofa, počínaje tupým vyběhnutím desetinové armády oproti nepřátelské. Následně nepočetkrát záchrany v poslední vteřině, postava je v háji, nemůže nic dělat, přijde zachránce a je po problému. Umřelo strašně málo postav z toho polovina byli opravdu vedlejší na druhou. Postava stojí v poli všude okolo něj desítky chodců, střih na jinou linku a při střihu zpátky je postava úplně v pohodě a nepřátel je tam 10x méně... OPAKOVANĚ tenhle klasickej hollywood shit. Smrt největšího záporáka celé ságy opravdu levná, zabije ho postava která s nim neměla žádnou historii a ještě takhle... Největší zrůdy jsou najednou vyřešené a ve výsledku znamenají menší hrozbu než pošahaná svině na trůnu....Noční Král bohužel nepromluví, neproběhne s ním žádná větší interakce, nedojde k žádnému vyřízení účtu Jon vs Noční král... A co byla opravdu největší ostuda, tak postava Brana - s nejmocnějšími schopnostmi široko daleko za sebe nechá bojovat x lidí, v klidu si tam medituje (marně očekáváte, že něco chystá) a když dojde na lámání chleba, tak nemá žádné eso v rukávu... Co na to říct, stal se z toho opravdu předvídatelnej klišé shit, kde vám pomalu ani neukápne slzička ze smrtí postav, kterých umřelo naprosté minimum... R.I.P. nejlepší seriál současnosti Game of Thrones. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama