Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 18
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele rodik k tomuto seriálu (3)

Hra o trůny (2011) 

Člověk stráví tolik času u seriálu, který pohltil svět, aby ho scénáristi zabili v posledních dvou dílech. Plné hodnocení Game of thrones nemůžu nedat, ale ta pachuť z ukončení zůstane napořád. Na seriál jsem koukal nadvakrát, poprvé jsem to ukončil po šesté sérii, kdy jsem měl načtené všechny, do té doby vyšlé knihy a ten rozkol mezi pátou knihou a pátou a šestou sérií jsem už v té době nevstřebal a čekal jsem na knihy. G.R.R. je však mistr prokrastinace a tak jsem se do roku 2019 a ukončení seriálové verze stále dalšího knižního dílu Vichry zimy nedočkal a tak jsem sjel seriál znovu od začátku až do konce. Z toho vyplývá, že začít točit seriál, ještě před dokončením knižní předlohy je nesmysl. První čtyři série jsme sledovali fantastický svět, který se zrodil v hlavě geniálního spisovatele a od páté série jsme sledovali svět, který si už televize upravovala dle svého vidění světa, dle finančních a časových mantinelů, které už televize nemohla překračovat. Mohu jen doufat, že G.R.R. stihne sérii dopsat a dokončit, aby to neskončilo jako Milénium. Budu se těšit a doufat, že v knihách se dočkám lepšího vývoje postav a událostí a řádného zakončení tohoto světa, tak jak si ho série zaslouží. Z těch x možností, které scénáristi na HBO měli, si vybrali snad to nejhorší možné zakončení a místo velkolepého ukončení, jsme se dočkali frašky a zabití toho, co jsme milovali a tak si to bude bohužel drtivá většina lidí pamatovat, protože ruku na srdce, kolik procent lidí si přečte knižní sérii? ()

Bitva bastardů (2016) (S06E09) 

Bitva o Zimohrad a peklo draků v jedné epizodě ještě dokonal závěrečný psí nášup :-) ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Absolutní šílenost a scénáristické harakiri v přímém přenosu. Osm sezón buduješ nějakou postavu, z které po takové době uděláš opak toho, k čemu jsi ji budoval... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama