Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Pilda17 k tomuto seriálu (6)

Série 6 (2016) (S06) 

V této sérii se najde pár slabších dílů, ale celková úroveň je velmi dobrá. I přesto jsem byl na pochybách a nebyl si s hodnocením úplně jistý. Poslední dva díly ale vše změnily a pokud divák vydrží do nich, tak teprve tam je čeká to pravé ořechové a nemluvě o samostatném závěru! Skvělá série. No a teď nám nezbývá zase rok čekat. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Poslední řada dopadla, jak dopadla. Mnoho lidí bude zklamaných, ale já to tak černě nevidím. Tempo mohlo uvolnit, trošku se ta závěrečná řada roztáhnout, vysvětlit trošku více nějaké detaily, které stále chybí vysvětlit, ale i tak se GoT rozloučil na úrovni. Není to sice s grácií, jak každý očekával, ale co se dá dělat. Možná nejslabší série, možná druhá nejslabší série, to nevím, každopádně do těch fantastických zbývá kus cesty, přesto jsem očekával větší zklamání dle hodnocení, ohlasů a podobně. Možná také mé očekávání po takové době opadlo, takže nakonec se loučím s GoT spokojený. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Tohle měla být ta epická bitva, která se zapíše do dějin všech seriálů, zaprvé jako nejdražší a zadruhé jako nejlepší. Svou první část splnila, bohužel tu druhou zdaleka ne. Je to velmi dobrý díl, ale není dokonalý. Režie, kamera či scénář v tomto díle je naprostý úlet. Zvolení prostředí tmy je ideální, ale už ne práce v ní, protože ta nepřehlednost je fakt špatná. Divák se baví, užívá bitvu, ale řekne si na závěr "uf to byla jízda?!" To se bohužel nestalo, takže dobrý díl, ale famózní či epický rozhodně ne. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Hledám důvody proč je hodnocení tak nízké a stále je nevidím. Díl, kde je děj dobrý, na závěr další úlet ze strany Cersei a i když tomu chybí ten náboj předchozích sérií, tak úroveň není nejhorší. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Proměna Daenerys neskutečná! Tohle jsou pravé GoT. Člověk doufá, že to dobře dopadne, očekává bitvu, podraz třeba Cersei, ale vše je jinak. Vidíme popravu, která se mnohým nemůže líbit. Kdyby se mi ale v GoT mělo vše líbit, skončil jsem v první sérii po záchraně Neda Starka. Jenže to by byl jen klasický seriál a ne GoT. Právě ta nechuť ve zvratech dostala diváka až do finále. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Závěr mohl být lepší, ale dopadl celkem důstojně. Smysluplné rozloučení s GoT. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama