Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele IZFNP k tomuto seriálu (3)

Hra o trůny (2011) 

Tu, myslím, nie je čo komentovať. Kto nevidel i tak nepochopí, kto videl, chápe bez slov. Seriál, ktorý po všetkých stránkach ukazuje, ako dokáže vyzerať televízna zábava. Seriál, ktorý v novodobej histórii nemá obdoby. So záverom, ktorý sa (s ohľadom na vyššie zmienené) stal najväčšou televíznou krivdou v dejinách. Avšak osobne som sa rozhodla, že nechcem, aby to zatienilo skutočnosť, že po väčšinu svojho trvania bol GoT vrcholom seriálovej tvorby, ktorý, vezmúc do úvahy jeho najlepšie časy, stále nič neprekonalo. ()

Bitva bastardů (2016) (S06E09) 

Jednoznačne epizóda, ktorá sa zaradí k TOP celého seriálu. Udalosti v nej sa síce dali predpovedať tak, ako u GoT málo čo, ale spôsob, ktorým Sapochnik celej epizóde dodal gule, je na televízne pomery neskutočný. Sekvencia snímania Jona bez akéhokoľvek strihu, 80 koní, s ktorými sa tu pracuje na filmovej úrovni (dokonca si trúfam tvrdiť, že takto skvelú prácu s koňmi som u bojovej scény ešte nevidela ani vo filme), pocit, že sa nemôžem nadýchnuť i slastný koniec dokázali na plných 60 minút bez zaváhania držať moje oči dokorán. Úvod v Slaver's Bay bol dobrý, no som rada, že si ho tvorcovia nechali na úvod, pretože potom prišlo 30 minút nekompromisného stretu bastardov. Sapochnik je génius, ktorý natočil najlepšie epizódy seriálu, a ja ho za to budem už navždy uznávať. ()

Vichry zimy (2016) (S06E10) 

Jeden z najlepších dielov seriálu. Vďaka veciam, ktoré zobrazil, vďaka veciam, ktoré po ňom majú prísť, no hlavne vďaka Sapochnikovej bezkonkurenčnej réžii. Pre seriály, ako je GoT, žijem, a pre epizódy, ako je táto, je GoT vrcholom televíznej tvorby. Ani nedokážem povedať, čo sa mi páčilo viac. Či úvodná sekvencia v King's Landing, ktorá bola perfektne zrežírovaná a vypointovaná, alebo prekvapenie s Aryou, u ktorého som si u telky doslova zatlieskala, alebo mrazivá korunovácia Cersei, ktorej som vlastne celú epizódu fandila, alebo dojemné prebudenie Severu, ktorý našiel svojho kráľa. Záver s flotilou kráľovnej ohňa a krvi už bol "len" extrémne chutnou čerešničkou na extrémne chutnej torte. Myslela som, že po predchádzajúcej epizóde už nič lepšie nepríde, ale GoT ukázal, že všetci, ktorí ho po 5. sérii zatracovali, sa nemohli viac mýliť. Ide sa do finále a ide sa doň turbo tempom. Rok čakania sa ešte nikdy nezdal tak dlhým. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama