Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Zagi20 k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

1. SÉRIE ... 95%. Po prvních třech dílech sem si dal několikaměsíční pauzu s tím, že na takhle ukecaný seriál fakt nemám náladu. Ještě že sem GOT nakonec dal druhou šanci. Tak jak mě první díly nebavily sem se od druhé poloviny první série nemohl odtrhnout od obrazovky. Zřejmě mi ten začátek znechutily moje nenaplněná očekávání o akční fantasy řežbě. Místo toho sem dostal silné politické (takže hodně ukecané) drama ze středověku, které postupem času teprve odhaluje všechny svoje esa v rukávu. Až konec první série ukázal fantasy potenciál, který jak doufám se začne co nejdříve naplňovat. 2. SÉRIE ... 90%. Mnohem víc postav a vedlejších příběhů přináší větší rozmanitost, není šance abych se nudil, ale je mnohem těžší to všechno sledovat. Po osmi dílech rozvíjejícího se příběhu plného zvratů přichází nářezová 9. epizoda a po ní poslední která dokončí některé zápletky ale spoustu z nic nechá otevřených. Pochválit musím dění kolem Daenerys, a samozřejmě finále. 3. SÉRIE ... 85%. Ještě víc postav, ještě víc vedlejších příběhů intrik a podobně. Jako by se toho snažili strašně moc říct, ale nemají na to moc času. Jako obvykle 9. epizoda je nejdůležitější, a předvádí v seriálovém světě něco neskutečného. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Samotné epizody nekomentuji, ale dnes musím udělat čestnou výjimku. Protože po shlédnutí proklamované "největší bitvy v televizní historii" se prostě musím ozvat. Hodnotit se dá podle mne dvěma způsoby ... mozkem nebo srdcem. Vždy jedno z toho zvítězí. Mozek říká "Ano jsou tam chyby v chování postav, taktice boje, příběhu, atd." jenže srdce na to odpovídá "A co jako? Zmlkni a užij si to!". A tak sem si tu nervy drásající podívanou užil. Celá epizoda je ve velké míře točená na efekt a já s tím nemám problém, seru vám na nějaké chyby a nelogičnosti, protože takhle zařezaný do gauče jsem nebyl ani nepamatuju. Už od úvodní sekvence která ve mě vzbudila naději, přes hororovou pasáž v interiérech hradu až po epické finále. Já si ten díl, stejně už i jako ten předchozí prostě totálně zamiloval. Hodnotím srdcem. 99% ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama