Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 18
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Selixinho k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

Vynikající. Od první epizody příběh a napětí graduje. Jednotlivé postavy se vám dostávají pod kůži. David Benioff a D.B. Weiss ve spolupráci s autorem knih G. R. R. Martinem vytvořili svět, ve kterém nikdo není v bezpečí. Buď vyhrajete nebo zemřete. Od ledových severních krajů až přes úzké moře k rozpáleným pouštím. Od divokých za zdí až k matce draků. Vynikající stavby, velkolepé vizuální efekty, až Peter Jackson a jeho Hobbit musejí valit oči. První sezóna je absolutní trhák. ▐ I. SEZÓNA - 100% Oblíbená epizoda: Fire and Blood Oblíbené postavy: Daenerys Targaryen, Robb Stark, Jon Snow ▐ V Nové sezóně se objevují nové postavy a taky spousta čar a kouzel. Velkolepost však ale neopadá, a všechny cesty králů končí v Králově přístavišti. Samotný závěr série hovoří za vše. Unikátní bitva v Černovodském zálivu - šperk druhé sezóny. ▐ II. SEZÓNA - 90% Oblíbená epizoda: Blackwater Oblíbené postavy: Robb Stark, Jaquen H'ghar, Tyrion Lannister ▐ Třetí sezóna je skvost. Otevírají se nové konflikty na severu i na jihu. Bouře mečů jak má být. Co se týče deváté epizody, nejen že poznamenala mě, a to jsem o té události věděl, ale také poznamenala všechny diváky, ať už ty kteří knihy četli a nebo ne, kteří doposud seriálovou podobu sledovali.▐ III. SEZÓNA - 100% Oblíbená epizoda: Rains of Castamere Oblíbené postavy: Robb Stark, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister. ▐ Ačkoliv jsem si myslel, že seriál už byl na vrcholu a následovat budet pouhý úpad, tak jsem se velice mýlil. Moje nadšení ze ságy vstoupá stejně, jako vstoupá celková sledovanost a s tím také dramatické scény. Jako třešnička na dortu ze čtvrté série byl okamžik, kdy opět přijdete o svoji další oblíbenou postavu, a tak vám nezbývá nic jiného, než jen tiše fandit postavě další. ▐ IV. SEZÓNA - 100% Oblíbená epizoda: The Mountain and the Víper Oblíbené postavy: Oberyn Martell, Tyrion Lannister, Arya Stark ▐Světový fenomén se dle mého názoru dostal za zenit a během dvou let by jeho kvalita mohla i klesnout. Zprvu se pátá sezóna jeví jako velmi natahovaná a dějově celkem předpovídatelná. Mnoha fanouškům se ztratila z dohledu v důsledku naprostého odbočení od knih, ale pro mě, jako pro čtenáře, se mi tento seriál už dlouhou dobu daří rozdělit na dva volně běžící světy, tudíž nemám problém s knižními nesrovnalostmi apod. Všechno zachraňuje až druhá část série, kde například tři poslední epizody jsou jedny z nejúspěšnějších a nejemocionálnějších vůbec.▐ V. SEZÓNA - 95% Oblíbená epizoda: The Dance of Dragons Oblíbené postavy: Tyrion Lannister, Jon Snow, Varys, Roose Bolton. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

SPOILER: Byl jsem velký fanda Night Kinga, nevyšlo to, ale stále po vizuální stránce výborně natočené, atmosféra by se dala krájet. Čekal jsem i trochu víc smrtí hlavních postav, ale na to je ještě čas. I tak, dávám 5*, jelikož nenajdete v současné kinematografii a televizi lepší podívanou než právě Game of Thrones. Rating IMDB 9.2 (30.4.2019) ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama