Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 15
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Wayne k tomuto seriálu (2)

Série 8 (2019) (S08) 

Do poslední chvíle jsem doufal, že ještě něco vymyslí... ale ne. Takže... Jon byl Targaryen bezdůvodně. For real, jeden z největších twistů z Martinových knih je v seriálu naprosto k ničemu, protože kdyby byl Stark, tohle všechno by se odehrálo stejně. I tak by tam jen chodil a kecal o své queen. Seriously, jaká byla pointa to do toho seriálu dávat, když to neovlivnilo nic (kromě zničení dalších mozkových buněk Varyse). Série sledujeme, jak Bran putuje někam za zeď, pak dvě série vykládá, že nebude lord of Winterfell, protože je vrána, ale král bude... nic víc? Takže vrána chtěla být králem, ale o Chodce se vlastně nezajímala, jo? Okay. Že se teda namáhala to Branovi ukazovat tím pádem. Prince, who was promised... taky nic? Okay. Night King je jen rebel bez příčiny? V knize ani Night King není, to zlo je prostě jen entita, v seriálu jej ztělesnili, aby měl snad nějaký charakter, důvod, aspoň něco nám prokecl, ne? Ne. Stačí udělat pár kroků k prvnímu hradu a umřít - vypadá to, že vlastně fakt tak velká hrozba nebyl. Character development neexistuje nebo je šíleně uspěchaný, že nedává smysl. Postavy zapomněly na svoje vlastní příběhy a oběti (Jaime zabil krále a zachránil miliony, aby pak řekl, že mu na nich nezáleží?? WHAT?). Seriál měl logické chyby od páté série, ale dalo se to (podle mě) odpouštět. Teda minulé sérii už moc ne, ale tady má každá postava až brutální amnésii. Gendry dokonce nezná svoje vlastní jméno (nejmenoval se nikdy Rivers proboha, bastard je z místa, odkud pochází, tak když už, tak Waters. To si ti dva tupci neumí ani nastudovat prameny?). Poslední scéna je samozřejmě taky fajn - v největší zimě, u které měly podle pověstí všem umrzat teď koule i nejvíc na jihu, se stejně vrátíme za zeď... nehledě na to, že spousta z free folku chtěla žít na druhé straně zdi a ne se vracet. Celý příběh o sjednocení, o životě proti smrti samotné, o tom, že nezáleží, kdo sedí na trůně, abychom zjistili... že na tom vlastně záleží. A pak samozřejmě plno stupidní taktiky, plot armoru, naprosto nesmyslných rozhodnutí postav, která jim nesedí do jejich charakteru, transportování z místa na místo v rozmezí dní či hodin, co dřív byli dlouhé týdny a takhle by se dalo pokračovat. Dumb and Dumber obětovali příběh, logiku i postavy za cenu překvapit diváka. Nedivím se, že byli herci tak zklamaní v rozhovorech. Pokud se vám to stále líbí, tak vám to přeju, plno krásných efektů a kostýmů a hereckých výkonů, a to je super sledovat, protože si na tom plno lidí dalo práci. Ale z hlediska příběhu je tohle jedna z nejodfláknutějších sérií, co jsem kdy viděl. Ještěže to hodnocení na IMDB a podobných mluví za vše. Tak a teď se jdu připravit na zkoušku z poetiky a až se mě zeptá na anticlimax, řeknu mu o třetí epizodě... dopiš ty knihy, Martine, nebo mi z tohoto jebne. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Komentář patří k celé sérii, ale vkládám i sem, když vidím, jak tady někteří obviňují fanoušky, že by se jim nelíbil žádný závěr. Nicméně... Do poslední chvíle jsem doufal, že ještě něco vymyslí... ale ne. Takže... Jon byl Targaryen bezdůvodně. For real, jeden z největších twistů z Martinových knih je v seriálu naprosto k ničemu, protože kdyby byl Stark, tohle všechno by se odehrálo stejně. I tak by tam jen chodil a kecal o své queen. Seriously, jaká byla pointa to do toho seriálu dávat, když to neovlivnilo nic (kromě zničení dalších mozkových buněk Varyse). Série sledujeme, jak Bran putuje někam za zeď, pak dvě série vykládá, že nebude lord of Winterfell, protože je vrána, ale král bude... nic víc? Takže vrána chtěla být králem, ale o Chodce se vlastně nezajímala, jo? Okay. Že se teda namáhala to Branovi ukazovat tím pádem. Prince, who was promised... taky nic? Okay. Night King je jen rebel bez příčiny? V knize ani Night King není, to zlo je prostě jen entita, v seriálu jej ztělesnili, aby měl snad nějaký charakter, důvod, aspoň něco nám prokecl, ne? Ne. Stačí udělat pár kroků k prvnímu hradu a umřít - vypadá to, že vlastně fakt tak velká hrozba nebyl. Character development neexistuje nebo je šíleně uspěchaný, že nedává smysl. Postavy zapomněly na svoje vlastní příběhy a oběti (Jaime zabil krále a zachránil miliony, aby pak řekl, že mu na nich nezáleží?? WHAT?). Seriál měl logické chyby od páté série, ale dalo se to (podle mě) odpouštět. Teda minulé sérii už moc ne, ale tady má každá postava až brutální amnésii. Gendry dokonce nezná svoje vlastní jméno (nejmenoval se nikdy Rivers proboha, bastard je z místa, odkud pochází, tak když už, tak Waters. To si ti dva tupci neumí ani nastudovat prameny?). Poslední scéna je samozřejmě taky fajn - v největší zimě, u které měly podle pověstí všem umrzat teď koule i nejvíc na jihu, se stejně vrátíme za zeď... nehledě na to, že spousta z free folku chtěla žít na druhé straně zdi a ne se vracet. Celý příběh o sjednocení, o životě proti smrti samotné, o tom, že nezáleží, kdo sedí na trůně, abychom zjistili... že na tom vlastně záleží. A pak samozřejmě plno stupidní taktiky, plot armoru, naprosto nesmyslných rozhodnutí postav, která jim nesedí do jejich charakteru, transportování z místa na místo v rozmezí dní či hodin, co dřív byli dlouhé týdny a takhle by se dalo pokračovat. Dumb and Dumber obětovali příběh, logiku i postavy za cenu překvapit diváka. Nedivím se, že byli herci tak zklamaní v rozhovorech. Pokud se vám to stále líbí, tak vám to přeju, plno krásných efektů a kostýmů a hereckých výkonů, a to je super sledovat, protože si na tom plno lidí dalo práci. Ale z hlediska příběhu je tohle jedna z nejodfláknutějších sérií, co jsem kdy viděl. Ještěže to hodnocení na IMDB a podobných mluví za vše. Tak a teď se jdu připravit na zkoušku z poetiky a až se mě zeptá na anticlimax, řeknu mu o třetí epizodě... dopiš ty knihy, Martine, nebo mi z tohoto jebne. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama