Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 17
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Geralt z Rivie k tomuto seriálu (4)

Hra o trůny (2011) 

Je to těžké popsat čím mě seriál Hra o trůny zaujal, protože výčet těchto superlativů bych nedal určitě dohromady. Vyzdvihnu jen ty nejdůležitější a to jsou intriky, které jsou všudy přítomné v každém díle, které Vás neskutečným způsobem připoutají k obrazovkám. I když se Vám zdá, že se v epizodě nic neděje, tak Vás prostě nenechá odejít, dokud díl nezhlednete až do konce a na konci si říkáte, to už je zase konec. A jak to vydržím do dalšího dílu? :) Pro dobrotu na žebrotu, poctivost se nevyplácí – Moto Starků --- Nejoblíbenější postava: Arya Stark (Maisie Williams) Jediná věc, která mě zklamala s blížícím se koncem seriálu je zrychlení jednotlivých epizod, do konce 5 série si tvůrci všechno pečlivě připravovali a zničeno nic se rozhodli zkrátit seriál o celou jednu série možná 2-3. Všechno je pak uspěchané a trochu to kazí kouzlo tohoto úspěšného seriálu. --- Spoiler: Od bitvy o Zimohrad všechno směřovalo k šílenství Deanerys. Na jednu stranu strašný konec a bude mě to mrzet, ale na druhou stranu precizní konec královny, která měla na začátku ty nejčistší úmysly udělat ze Sedmi království lepší místo. Ale to co mě nejvíc bavilo na tom seriálu je předělání záporných postav na kladné a naopak. Klobou dolů před GRRM. Nakonec moji nejoblíbenější postavu byl Sandor Clegane a začal jsem nesnášet Sansu Stark. Jak řekl můj kamarád Oliwer 10 ač se s koncem GoT moc neztotožňující, tak nám zůstane krásných 7 let. ()

Deště Kastameru (2013) (S03E09) 

Jedna z nepřekvapujících epizod, kterou jsem viděl. Ever. Epic. Deset minut jsem hleděl na závěrečné titulky, jestli se to opravdu stalo. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Brinne píše o Jaimem. Jon, který dostal to, co chtěl. Deanerys, která překročila všechny hranice. Bran, který za celou dobu nic neděla. Lord Gendry, Bronn má konečně svůj hrad. Drogon, který odlétá neznámo kam se svou matkou. Tormund za zdi, Ser Podrick, Brinne v královské gardě. Ghost se svým pánem. Stalo se toho opravdu. A každý dostal to, po čem toužil. Ale říkám to pořád a řeknu to znovu je to moc rychle, a proto to utrpělo. Na takový konec jsem nechtěl čekat 2 roky. S odstupem času po 3 letech přidávám jednu hvězdu. Pořád si stojím za tím, že to bylo moc rychlé. Konec Deanerys byl opravdu nečekaný, ale dostála svému jménu, a to mi přijde jako brilantní zakončení. S koncem ostatních postav už tak spokojený nejsem. PS: Bran je vychcaná svině. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama