Reklama

Reklama

Jednotka zvláštního určení

(seriál)
USA, (2006–2009), 50 h 17 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

David Mamet

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Dennis Haysbert, Regina Taylor, Robert Patrick, Audrey Marie Anderson, Max Martini, Abby Brammell, Michael Irby, Scott Foley, Demore Barnes, Alyssa Shafer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(69)

Obsahy(1)

Aké obete musia prinášať rodiny vojakov a dôstojníkov, pracujúcich v extrémne utajených jednotkách amerických ozbrojených síl? (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Gemini k tomuto seriálu (1)

Jednotka zvláštního určení (2006) 

Rozhodně není náhoda, že se The Unit (neboli US Army jednotka Delta Force) udržela čtyři sezóny. Má totiž rozhodně co nabídnout - v první řadě bosse jménem Denis Haysbert, hodnostně většího bosse T-1000, s nimi pak dobře obsazenou sestavu "chlapů v zeleném" (Max Martini tady nabral zkušenosti, které zúročil v Bayově "Black Hawkovi z Benghází"), a v druhé řadě velmi slušné akční scény i poměrně pestré zápletky, v nichž občas hraje roli i politika a "vyšší zájmy". A občas se taky uděje něco velmi překvapivého - s trochou nadsázky řečeno poměrně dlouho předtím, než nám to díky Hře O Trůny začalo připadat normální:) Sázka na odlišení od ostatních podobných buddy special task force seriálů v podobě dějové roviny s životem družek a manželek, které nemají potuchy, co a kde jejich partneři dělají, se bohužel The Unit úplně nevyvedla. Některé epizody v tomto ohledu celkem fungují (třeba manželka a dcera Dennise Haysberta téměř nikdy nezklamou), většinou jde ale o nezajímavou nebo rovnou nechtěně vtipnou výplň (bylo k vidění i cosi, co by se asi dalo popsat jako Mušketýrky v sukních křížené s Walkerem, Texas Rangerem). Je smůla, že u tohohle typu seriálu není moc velká útěcha to, že je v případě dam na co se dívat - prostě víceméně jenom zdržují:) Ale rozhodně je to celkově nadprůměr. Za mě 70%. ()

Reklama

Reklama