Reklama

Reklama

Doktor z hor: Nové příběhy

(seriál)
  • Německo Der Bergdoktor (více)
Německo / Rakousko, (2008–2024), 189 h (Minutáž: 45–90 min, Alternativní 90 min)

Hrají:

Hans Sigl, Monika Baumgartner, Ronja Forcher, Siegfried Rauch, Natalie O'Hara, Mark Keller, Sophia Thomalla, Mariella Ahrens, Konstantin Graudus (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(236)

Obsahy(1)

Doktor Martin Gruber se po čase vrací z Ameriky do rodného města v Rakousku. V prostředí krásných hor na něj čeká spousta pracovních i osobních příběhů... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Filatov 

všechny recenze uživatele

S původním seriálem má tenhle novej počin společnej už jenom název, protože herci jsou úplně jiní. Z původního rakouského Sonnensteinu jsme se přesunuli do německého Elmau, ale kupodivu příběhy zůstaly docela na úrovni, herci hrají celkem dobře, takže s hereckým obsazením nemám vůbec žádnej problém. Jsou to docela sympaťáci a ta příroda je prostě jedinečná. Nové příběhy jsou prostě koukatelný seriál a pokračují důstojně v duchu původního "Bergdoktora". ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nova verze serialu, ktery v devadesatych letech bezel i u nas. Nemuzu si pomoct, ten puvodni jsem mel radsi, ale mozna ze me mluvi jen zvyk. Kazdopadne se jedna o klasicky soap v prostredi hor, co vic rict. Jako cesta k vylepseni nemciny ujde, je to porad srozumitelnejsi nez rakousky dialekt, se kterym se ted dlouhodobe potykam. ()

Reklama

pindruche 

všechny recenze uživatele

Prasák z hor je seriál pro masochisty a to já asi jsem. Sledovat Martina jak se pořád někde válí se ženskýma na mezi nebo nějakou uhání a mezitím je bravurní diagnostik a lékař, je super. Je také dobrý přítel a rád pomáhá kamarádovi z Kobry 11. Protože neberu tenhle seriál vážně, ale vyloženě jako zábavu, tak půjdu proti proudu a dávám 5 hvězd. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Doktor z hor visí na skále a šíleně řve: "Hilfe!!!" "Ich bin ein Arzt!" Náhodou se motám po okolí a slyším jeho zoufalé volání o pomoc. Ještě se pokochám horskou přírodou, popostrčím modrou krávu Milku a ta zase na oplátku popostrčí mě, a hned mám lepší náladu. Zkazí mně ji až Hans Sigl. Pozná, že nejsem zdejší a spustí na mě lámanou češtinou, do které se mísí jeho rodný jazyk: "Bitte, nenechavejte me hier, tady, jsem der Bergdoktor, meine Leute me potžebovat". Nezajímá mě to, ale vidím, že visí jen za jednu ruku a zřetelně mu docházejí síly. S milým výrazem ve tváři bryskně přiskočím, že mu pomůžu. Šlapu mu kvalitní horskou obuví na jeho prsty a posléze felčar padá s hrozivým křikem: "Uááááááááááá.....Du Tschechische Schlampe!!! S dobrým pocitem, že jsem seriálový svět zbavil o jednoho přechytralce, slézám poslední kopec do údolí a mířím "nach Hause". Cenu Michala Velíška jsem nakonec nezískal. Mé hodnocení: 0% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Několik inovací oproti původní slátanině téhož jména: Dcerka s dvěma fotry, kterou dabuje holka o dobrých pět let mladší, soudě podle otravného pisklavého hlásku. Matka, jejíž břídilství v hospodářské oblasti permanentně přivádí rodinný statek do finančních kolapsů. Kolega lékař z nemocnice, který žárlí na Gruberovy diagnostické schopnosti (dr. House hadr), ale vždy je nucen se před nimi sklonit a ještě poděkovat. A především bratr, který na Martina také žárlí, ale nakonec vždycky vezme zavděk jeho odloženými milenkami, které švarný doktor pravidelně naprcává a brácha si je bere za manželky. Jednou bych tyhle situace ještě bral, ale opakují-li se se železnou pravidelností, nic jiného než guilty pleasure na tomhle seriálu nepobaví :D. ()

Galerie (1 967)

Zajímavosti (3)

  • Seriál výrazně ovlivnil cestovní ruch v okolí místa natáčení. (mar48)
  • Od čtvrté do páté série se podařilo zdvojnásobit počet diváků ve věku od 14 do 49 let. (mar48)

Reklama

Reklama