Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 21
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Krabak k tomuto seriálu (5)

Hra o trůny (2011) 

Škoda!! Velká škoda. Po shlédnutí první serie jsem si ihned koupil všech 5 dosud vydaných dílu "Ledu a Ohně"(mimojiné VYNIKAJÍCÍ čtení!!). Po přečtení první knížky jsem si říkal, že se tady někdo vytáhl, protože takovou podobnost mezi knížkou a filmem(seriálem) jsem snad ještě neviděl. Za PRVNÍ sérii dávám jednoznačně 5*. Bohžel se pak objevila 2.há série, u které jsem zuby skřípajíc a nehty drásajíc gauč vydržel prvních 5 dílů, které stály za totální prd. Oproti první sérii je obsah druhého dílu (který se mimojiné nejmenuje GoT, ale Střet Králů) obrovský propadák. Chyby nemá cenu vypisovat...ale jako čtenář hodnotím 2.hou sérii 1*. Tím pádem výsledné 3*...uvidím, jak dopadne Bouře Mečů...nezbývá nic jiného, než se modlit o lepší zpracování. 1.serie--->95% 2.serie--->11% ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Vzhledem k předchozím dvěma dílům, kdy se měla stavět napjatá atmosféra před megabitvou století, která měla zastínit Návrat Krále, tak tenhle díl nepůsobí zas až tak nudně. Bohužel první dva díly vytvořily spíše nudnou atmosféru, která v nejednom divákovi vyvolala spíš nudu, než mráz na zádech. V tomhle díle dostaneme tu slíbenou akci. Natož, že jsou tam přeživší největší bojové a strategické mozky GoTka, tak to dopadlo pěkným průserem. Jednak půlka dílu je ve tmě, kdy akci v podstatě díky temnotě nedokážete pořádně rozeznat a v druhé je sice osvětlená ohněm, ale ve vánici...Takže překvapivě tu akci máte mázlou a nedokážete rozeznat "dobro" od "zla". SPOILERY Abych se vrátil k tomu průseru...opravdu nikdo nedokázal...ani scénaristi... vymyslet něco lepšího, než zatraceně efektivní rozjezd jízdy do tmy, nadále obětování TOP jednotek před aspoň minimálně účinnou barikádou, z poza které se mohli aspoň trochu bránit? Zákaz střílení ohně trebuchetem...ani nevím proč? Sakra...v podstatě mě ten díl jen nas..nakrkl, než nadchl. Teďka si jdu do Fortuny vsadit na Cersie... "dobrá" strana má jen jednoho draka, druhý jde pomalu do salátu, jízdu ani kleštěnce nemaj...Co k tomu říct. Snad jen to, že si tenhle díl nezasloužil ani tak dlouhý komentář. --->45% ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) odpad!

Přesně jak jsem předpokládal...sakra, mohu být scenarista pro "ÉMERICKÉ PUBLICUM" -_- Kecací díl, zakončený neústupností zlé strany...jděte do prd*le. Zlatý Martin, který tuto knihu udělal takovou, že jste se báli číst další stránky. Tenhle Émerický Hoolywoodský paskvil jde fakt do háje! Ač to kecání bylo záživnější jak v druhém díle, tak z principu ti dám nulu! To co Martin udělal v knížkách neočekávané, je v podstatě od 6té serie čistě pre-ÉÉÉmerické, očekávané a určitě zakončené totálním HAPPY ENDEM. I když... Martin těm trotlům dal, jak to má skončit...tak možná konec bude stát za to. Zatím je 8má serie velký hovínko!--->10% ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Konečně něco nečekanýho... Totálně nečekanýho. Jen mám takový pocit, že scénaristi a režiséři dohánějí poslední 2 serie v posledních 2 dílech. No...tady bych už možná věřil, že takovýhle závěr Martin plánuje a je potřeba začít se k němu urychleně přibližovat. I když opět... logika totálně nakopaná do koulí.--->80% ()

Železný trůn (2019) (S08E06) odpad!

BEZ SPOILERU: Takový závěr si GoTko nezasloužilo. Po předposledním díle, který byl jeden velký převrat se ti dva méněcenní scénáristi uchýlili k žalostně "rychlému" zakončení. Tento díl se měl jmenovat "Díl dlouhých pohledů, Díl nesmyslných dlouhých keců, Díl žalostně trapných 20ti minut". Vlastně jsem rád, že tohle byl poslední kousek skládanky. Ty dva dem**ti mi tak znechutili tenhle seriál, že se nemusím aspoň obávat dalšího pokračování. A co se týče hereckých výkonů? Buď hráli to, co ti "D"umbassové chtěli, nebo je to tak nebavilo, že už se viděli za svuj honorář někde na Maledivách. Za velké očekávání si toto prostě lepší hodnocení nezaslouží!--->5% ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama