Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele HennessyVSOP k tomuto seriálu (6)

Hra o trůny (2011) 

EDIT: Takže už čtu i knižní předlohu a musím uznat, že produkce si především zaslouží obrovskou poklonu jak věrně zachytila tak dlouhý román do 10 dílového seriálu. Seriál samotný je skvost televizní produkce. U této v podstatě mnohem více středověké než fantasy romance si na své přijdou všichni, skvělé souboje, naturalita a chlapáctví postav ocení muži, vztahy a intriky zas pro změnu ženy a obě pohlaví dozajista potěší děj nenásilně ubíhající mílovými kroky kupředu. A navíc perfektní vizuály, které v televizním seriálu asi jen tak někdo nepokoří. Bezchybná televizní serie, na které vám nemusí sedět leda žánr. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Tak je na case ohodnotit celou serii. Ano, byla krátká a ano muselo to dospět do finále celkem rychle, taky Martin to za těch 10 let nedokázal dopsat. Na druhou stranu to naprosto přesně skončilo, tak jak mělo. Válka růží namontovaná do fantasy světa i s pádem feudalismu a začátkem renesance, nezávislost Skotska. Kritika absolutní moci, válečného konfliktu ve jménu "dobra" a zbraní hromadného ničení. Je tam úplně všechno a pokud někdo čeká, že knihy skončí nějak diametrálně jinak, pak je debil. Hra o Trůny není pohádka, a není to v podstatě ani fantasy, je to jen historie Velké Británie namontovaná do barevnějších kulis a namíchaná s pár morálními elementy a to je všechno. Objektivně je tato serie za 80%, protože má určité problémy s tempem, ale vzhledem k těm úsměvným odpadům tady si dovolím vylepšit skóre. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Bitva dobrá, především v některých momentech a oceňuji napětí, protože ačkoliv člověk čeká, že to nakonec dobře dopadne, tak už pak naprosto ztrácí naději. Na druhou stranu klíčový moment serie opravdu dobře zvládnutý není a myslím, že Martin to v knize, pokud ji někdy dopíše, zvládne lépe. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Ne, Benioff a Weiss opravdu bez předlohy neumím psát, obávám se, že toto dopadne špatně. Na druhou stranu oceňuji, že to nespěje do původně očekávaného prvoplánovaného konce, jenže pokulhává jak logika, tak gradace. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Je tu spousta dementnich komentaru od lidi, kteri absolutne nepochopili pointu. Konecne se na platne objevil explicitni scenar toho, jak to vypada, pokud se sveri do rukou zbrane hromadneho niceni jedne osobe. Tolkien nechal Boromira vcas zabit, zatimco v GoT nechali tvurci moci opojenou Denerys prekrocit hranici pricetnosti. Hirosima a Nagasaki mavaj z platna jako vysity. Finalni epizoda bude hodne narocna a pokud se nedockame nejakeho dementniho holywoodu "vsichni zili stastne az do smrti" je tahle serie jako celek naprosto epesni dilo pripominajici odkazy valecnych zlocinu a tyranie absolutisticke moci. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Libi se mi jedna vec a to fakt, ze na dejovem vyusteni hry o truny se pozna, kdo ma v hlave piliny. Presne k tomuto zaveru cely serial smeroval od prvni serie. Krasna adaptace valky ruzi a dejin Velke Britanie, coz se projevovalo nespocetnekrat od prvnich dilu. Finale velmi citlive a dustojne natoceno. To ze se na to divaji debilove bez zakladniho vzdelani je bohuzel smutny obraz vzdelanosti dnesni populace. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama