Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 12
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Videa (305)

Trailer 12

Recenze (2 855)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ha!! To mi může někdo říct, co je na tomhle seriálu tak cool???? To fakt nechápu co jako?? Totální brak o hovně, kde pojem fantasy je naprosto pošpiněn a zadupán do země, pojem akce se neobjevuje a když ano, je to fakt naprostá tragédie. Tak furt kecá asi 20 postav v dvjojsmyslech, dělaj ze sebe, ... nebo ten film dělá z nich hrozný hrdiny. Zůstane vždycky jen u keců, který vedou od nikud nikam. Nic,nic,nic!!!!! Osobitost postav je tak trapně a uboze navržená, že to přece nejde brát vážně!! Psychologie postav?? Rodů?? Jaká??!! Kde??!! V čem??!! Totální nuda, otrava a trapárna, na kterou se můžou dívat jen konzumní vypiplanci této doby, kteří si ani nepamatují, o čem asi byly to opravdové fantasy filmy a videohry ... Exploatace?? Naprosto samoúčelná fraška, že tam ukážeme stříkanec krve, tam hlavu, ruku, či střevíčko letět ve vzduchu... Proboha proč??!!! Proč tak samoúčelně??!! Fakt tohle nepochopím ... Naprostej hnusnej konzumní trapnej brak, který svojí oblibou poukazuje jen na čirou demenci a "rádobyjít-s-proudem" vlastnost všech nadšenců ... Ne!!! Hovadina!!! PS.: dokoukáno 21.7.11 a názor se nezměnil. Je opravdu "umění" natočit 600 minut filmu bez děje. To, co se v seriálu uděje, by se dalo shrnout do 30 minut a ne do tíživých a nudných deseti dílů. Nehledě na to, že hlavní hybatel změn a vývoje děje je náhoda či praštěná fantasie (že by proto fantasy subžánr??!!) tvůrců. Ne, na dalších 5 sérií si rozhodně nepočkám, tohle u mne propadlo na plné čáře ... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

První díl mě do dění vtáhnul bez nejmenšího zaškobrtnutí. Moc se mi líbí výpravnost i odlišnost jednotlivých království/území. A úvodní titulková sekvence, to je prostě paráda. Po dlouhé době (od seriálu Řím) jsem byla z titulků tak nadšená. Zatím to vypadá na další pětihvězdičkovou záležitost pro HBO. Hodnotit budu ale (jako obvykle) až po třetím dílu. --- Třetí díl je za mnou a já jsem stále nadšenější. Po dvou dílech, ve kterých se toho hodně dělo, přišla třetí epizoda dějově možná trochu chudší, zato plná brilantních dialogů. S klidným svědomím můžu seriál konečně ohodnotit a těšit se na další strhující díly. --- Poslední tři díly jsem zhltla vyloženě jedním dechem. I když jsem z prvních dílů byla nadšená, ty poslední tři byly něco tako úžasného, že se to nedá ani slovy popsat. WOW 1. série - 100% --- 2. série je na tom kvalitativně o trochu hůře, některé díly jsou zbytečně zdlouhavé, jako celek je to ale stále vynikající dílo. A finále řady opět parádní. 2. série - 90% --- 3. série toho mnoho nenabídla a je pro mě celkem zklamáním. A celý ten hype kolem seriálu, který během posledního roku vygradoval do obludných rozměrů, mi tak leze na nervy ještě víc. 3. série - 70% --- Pár skvělých epizod sice 4. série nabídla, ale jinak se v podstatě opakovalo totéž, co v sezóně minulé. V téhle fázi už bohužel seriál nedokáže nabídnout něco nového a veze se na své vítězné vlně, aniž by se tvůrci snažili tu spoustu nudné výplně nějak omezit. 4. série - 70% --- Během páté série jsem sledování vzdala, zda se k tomu ještě někdy vrátím, opravdu netuším. Všeobecný hype mě znechutil a na koukání mám mnohem lepší a podstatně méně nudnější seriály. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, mam z toho drobet rozpacity dojmy. Na kazdy novy fantasy se tesim a obzvlast takovy, ktery ma hodnoceni pres 90 a v podani HBO to je radne brutalni, skvele natoceny, se zajimavym a kvalitne hrajicim hereckym obsazenim, kde nikdo vylozene nevycniva, perfektnima filmovejma trikama a bohuzel spoustou kecu. Rek bych klasickej problem HBO, kde sebezajimavejsi latku zabije zbytecnym diskutovanim. Tady totiz vetsinu dilu vyplnuje jen politikareni a reci a na bitky dojde jen minimalne, navic, kdyz uz se zaclo schylovat k nejaky ultimatni rubacce, tak sezona skoncila. Je to skoda, protoze ubrat kecy a pridat akci, mohla to bejt dokonalost. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se studem přiznávám, že jsem Hru o trůny začal sledovat až před cca 14 dny, s opatrným očekáváním, zda se naplní aspoň částečně ty bombastické pochvalné ódy ze všech stran, kde už tuto sérii stihli zaznamenat. No, po první desítce epizod si dovolím poznamenat, že to je PECKA. Další dojmy budu sdělovat postupně, po zhltání zbytku (já vím, hltat se nemá, aby mi nezaskočilo - ale tady to jinak nejde) tohoto famózního seriálového orgasmu. EDIT (11/2014): Tak na konci čtvrté série jsem "rozbitý jak hračky" - seriál mě naprosto pohltil a po dosud posledním dílu jsem nadržený na pokračování! Jdu udělat zásah do žebříčku TOP seriálů! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Asi se ti bude zdát těžké vládnout miliónům lidí, kteří tě budou chtít vidět mrtvého." No mně to ani tak těžké nepřipadá. Vždyť se trošku zaintrikuje, zasouloží, zradí, hlava opustí krk a jedeme dál. Ono to celé vypadá poměrně báječně, ale moje morálka ještě není pokřivená natolik, abych tomuto dílu propadl a užíval si ho. A taky jsem se rozhodl, že na to nemám čas a po první sérii jsem se bez větších obtíží vrátil do reality. ()

Galerie (3 938)

Zajímavosti (470)

  • Legendární zkoušku bojem si autor populární série jen tak nevymyslel. V minulosti se na ni dalo odvolat třeba ve Velké Británii. Panovníci ji ale roku 1819 zrušili. V některých amerických státech je však stále legální, nikdy totiž nebyla oficiálně zakázaná. (Duoscop)
  • Podle tvůrce fiktivních jazyků Davida Petersona je titul Khaleesi, který před svým jménem používá Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), v celém seriálu vyslovován chybně jako „khalisi“. Správně by se měl vyslovovat „chalési“. (Rominator)
  • Červený kříž provedl analýzu Hry o trůny, konkrétně prvních 7 sérií, s cílem zjistit, která postava spáchala nejvíce válečných zločinů (viditelných v seriálu) dle současných mezinárodních zákonů. Na prvním místě se umístil Ramsay Bolton (Iwan Rheon) s celkem 17 proviněními, především mučením. Na druhém místě Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) s 15 proviněními, především masové vraždy pomocí dračího ohně a vynášení svévolných rozsudků. A na třetím místě Roose Bolton (Michael McElhatton) s 8 proviněními. Ani „hodné“ postavy se však nevyhnuly válečným zločinům, například Jon Sníh (Kit Harington) spáchal 6 válečných zločinů, z toho se 4x provinil využíváním dětských vojáků. Celkem bylo v seriálu spácháno (hlavními postavami) 103 válečných zločinů. (vojtaruzek)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama