Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 10
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Videa (305)

Trailer 10

Recenze (2 856)

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemernosť môže byť geniálna len v priemernosti. 6/10 P.S. Po druhej sérii by som možno prifaril jeden bodík naviac ale uvidíme čo spraví tretia...snáď dovtedy stihnem prečítať knihy. Moje základné problémy s GoT sú prítomné i v druhej sérii - často samoúčelná nahota a sex (nič proti sexu vo filme ale musí to celé niekam posúvať, nielen robiť servis fanúšikom a honiť ego tvorcom, akí sú nekonformní), "moderný" jazyk a nedotiahnuté postavy (samozrejme toto je sčasti problémom diváka ako i ddôsledkom rozsiahlosti predlohy a počtu postáv). Najlepšie príbehové línie sú Daenerys Targaryen, Arya Stark a Tyrion Lannister. P.P.S po prečítaní série vraciam hodnotenie seriálu dole a škodoradostne čakám aké oslie mostíky si scenárista seriálu pripraví aby pokryl to, s čím mal začať už v prvých sériách - Harrenhall tournament a jeho následky, proroctvá etc. House Targaryen + Martell. A hľadajte otca, nie matku, lebo drak má tri hlavy :-) UPDATE po III. serii : hodnotenie nemením (načo mrhajú materiál na Podricka a štetky?!), aj keď niektoré scény (Astapor) boli skutočne nezabudnuteľné. Len stále krútim hlavou, prečo sa sakra ešte neriešia proroctvá a dôvody Robertovej rebélie proti Targaryenom...ale to už by asi príliš naznačili že Ice and Fire sú hlavné postavy :-) UPDATE 2 po 5 sérii...ako dojebať dobrý príbeh...všetky rozhodujúce scény Daenerys Targaryen sú natočené vo verzii pre trojročné deti. Z úcty k predlohe ponechávam hodnotenie. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Středověk bez křesťanství, útlaku a inkvizice ze strany církve musí vždy přinést téměř DOKONALÝ pokrokový svět. Pokud se k tomu přidá mnoho zajímavých postav, spousta vojsk (bohužel nevyužitých), králů, intrikánů a dokonce ->zombíků<-, tak co chce moderní fanoušek vidět víc v jednom seriálu? Jedinými problémy, které u celého konceptu seriálu vidím, je totální doslovnost knihy, ze které čerpá, proto si nemůže dovolit ukončovat jednotlivé sezóny kulervoucími posledními díly, které k závěrům řad jednoznačně patří (u první je dokonce slabší než u běžných dílů). Druhým problémem je fakt, že za první dvě řady jsem viděl pouze jeden díl, ve kterém byla akce, což je jednoznačná škoda. Fakt, že postav se navaluje postupem času tolik, že některé z nich (i ty hlavní) mají prostor dvacet minut za celou sérii, to také není zrovna dobré. Po druhé řadě seriál mírně ztratil, přesto je v současnosti spolu se Spartakem jednoznačná špička seriálové tvorby ve světě. Jen doufám, že se třetí řadou zvedne level seriálu alespoň o jeden stupeň, protože současný koncept (permanentní žvatlání od první do poslední vteřiny jednotlivých dílů) dosáhl vrcholu, ať se může zdát sebevíc zajímavý a propracovaný. S01: 95%, S02: 75% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně někdo natočil fantasy podle mého gusta - Statečné srdce s draky. Klasický model HBO - historické kulisy, intriky, sex a krev - tu na mě zafungoval výrazně lépe než u Tudorovců (Řím a Spartaka jsem ještě neviděl). Nahota a brutalita tu ale jen připomíná, že se pohybujeme v drsném světě a v seriálu pro dospělé diváky. Hra o trůny pevně stojí na propracovaném fikčním světě, zástupu dobře napsaných postav, které se výrazně vyvíjejí, na napínavém ději se silnými zvraty, parádních dialozích i bitvách, výpravě a hereckému obsazení. Dohromady to šlape famózně, jen tvůrci občas honí moc zajíců najednou (postav a linií je tu jak nasráno) a zavrávorají v posledních dvou sériích. I tak se to ale bez debat řadí k právěm milovaným milníkům televizní zábavy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to, jako vášnivý čtenář předlohy. Strašně mě potěšilo, že jí je seriál téměř dokonale věrný. Samozřejmě spousta jemných vztahových nuancí mezi postavami ubylo, ale já byl unesen. V rámci děje je to prostě zadaptované asi nejlépe, jako to šlo. Co se týče výpravy, už to tak slavné není. Ano, vypadá to moc pěkně, ale kniha je prostě epičtější a ty davové scény tam jsou. Khal Drogo měl k dispozici cca 40 000 Dothraků, turnaji na počest jmenování Eddarda Starka pobočníkem přihlížely stovky lidí a samozřejmě tam byly i nějaké ty bitvy. To není výtka, ale konstatování a také trochu obava do budoucna, protože na to dostát dalšímu vývoji ságy se ctí bude potřeba víc, než 60 mega na sérii. Možná se zdá, že kritizuji a jsem kverulant. Nic není vzdálenější pravdě. Opravdu jsem se seriálem spokojen na nejvyšší míru a vzdávám hold HBO s jakou pokorou ke knize přistoupili a jak dokonale přesné herce vybrali. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dohnal jsem můj úplně největší rest filmové i seriálové kinematografie a byť první dvě série jsem si vůbec nebyl jistý, zda sláva Game of Thrones je oprávněná a na místě, zbylé 3 série mě utvrdili v opak. Je sice pravdou, že jsem čekal mnohem více sexu,krve, akce a postavy víceméně začnou rapidně ubývat až v sérii 4. Najdou se zde i hluché pasáže,ale nakonec jako celek to funguje solidně. Nejlepší je Khaleesi a celý děj kolem ní mě zajímal ze všech nejvíc, solidní je i Tyrion a vcelku sympaťák je John Snow byť jeho story se rozjížděl čtyři série. Z vedlejších postav jsem si oblíbil také i Margaery a Varyse. Nejlepší Série je 4 a 5, poté 3,2,1. ()

Galerie (3 938)

Zajímavosti (471)

  • Modrý drak má představovat zmrzlou stranu. Modrý plamen je přitom ve skutečnosti třikrát žhavější než normální plamen. (asdfasdf)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama