Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 27
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Warle k tomuto seriálu (5)

Za bouře zrozená (2017) (S07E02) 

Posledních 20 minut je na 6* a Euron je boží psycho, snad ještě nějaký čas přežije, neskutečně mě baví. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Doufal jsem, že budu spíš trpět ze smrtí všech postav a bát se každého záběru, ale zatím se spíš musím "smát" dětinským rádoby vtipům. Ještě že se příště začne už pod dohledem Miguela Sapochnika mlátit, vraždit a dělat to všechno, o čem by tahle série měla být, protože tohle je zatím jen celkem zbytečné natahování děje. Sice se toho hodně děje v pozadí, ale jinak nuda, sorry. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Sapochnik nebo Snyder? To je jedno, stejně to je celé ad absurdum. Tenhle díl totiž obsahuje hromadu z neduhu dnešní kinematografie - tmavé rozmazané záběry, na kterých, ať se budete snažit jak chcete, uvidíte prd. Je to strašná škoda, protože to budování napětí v prvních minutách je bomba. Pak ale přijde tenhle digitální patos, který to napětí trochu kazí. Doufal jsem, že se děj bude odehrávat trochu jinak, ale tak co nadělám. Škoda toho závěru, to už je totiž opravdu komické vystoupení. Není nad natahovací scénáře, teleporty a happy endings :D Netuším, co si o tom bude myslet R. R. Martin, ale řekl bych, že z dosavadního vývoje série asi nadšený nebude. Ani já moc nejsem. Čekal jsem zatím prostě trochu víc. Nebýt konce, tak 80%, takhle spíš 70%. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Aneb jak domrdat x let dějového vývoje za několik týdnů. Chudák R.R. Martin, tohle si nezaslouží. Jako jsem zvědav, jak to dopadne (ne že by po tomhle díle bylo moc na výběr), ale obrovské zkladmání. Totální ignorování veškeré logiky a scénáristicky odfláknuté na úrovni béčkové dramedy. Ukazuje se, že Benioff a Weiss jsou bez předlohy úplně marní a nedokáží naservírovat něco smysluplného. Taková škoda. To už by stálo za to počkat na knihu a zastavit natáčení na čas. To ale samozřejmě z mnoha důvodů nejde. Ale aspoň to bylo tentokrát celkem vidět oproti bitvě o Winterfell. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Nuda. Ale celkem důstojně zakončená nuda. Sere mě, že z toho B+W udělali komedii jako z Hollywoodu. Nejen ze seriálu, ale i ze sebe. Velice se těším, až bude porovnání s knihou od Martina. Tam si troufám říct, že konec bude úplně jiný. Každopádně 8. série je jednoznačně nejhorší v historii seriálu. Ještě že už je po všem. Slabší 4 hvězdy. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama