Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Taky nesnášíte ty zkurvené Krimálky Vegas, Miami, Hovna, Lidečko a kdo ví jaké ještě, kde kurva ze vzduchu na místě činu určí aktuální pozici pachatele s přesností na 1 metr? (Zdechni Horácio, ty zmrde zasraný vole!) Tak pro Vás genstrz(a pro mě genstrz) je tu právě SHIELD! Znáte ten pocit, když se tak hecnete na nový seriál a pilot vám vyrazí dech? Já si už ani nepamatuji, jestli mě vůbec pilot nějakého seriálu opravdu tak srazil jako pilot Shieldu. Tož hubisko mi spadlo až na zem a vlasy se mi sami olépaly. ŠOKING! Ale pochopil jsem proč je tento policejní seriál tak jiný, než ty ostatní hovna. Jak popsat anti-hrdinu tohoto seriálu? Byly věci, jež udělal. Byly místa, kam šel. Byla to hra, kterou hrál. Byly to pravidla, které musel zlomit. Byly to chyby, které učinil. Bylo v něm monstrum a on jej nechal běsnit, avšak ke konci se otočilo proti němu. Vic Mackey je prostě pěkně mazanej šíbr. Některé věci ve finále byly tak katarzní a strašné(v dobrém slova smyslu pro diváky), že se moje duše pozvracela a nemohl jsem se mu ani dívat do jeho zaslouženě zlomených očí. Do pěti hvězd chybí jen kapánek.... nedokážu si prostě ujasnit mou neklidnou mysl. Jsem jak opulentní, vnitřně rozervaný děda lebeda. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení PO VŠECH SEDMI SÉRIÍCH: Co napsat o seriálu, u kterého jsem vydržel celých sedm sérií? Asi jen to, že se opravdu povedl. Přestože jeho hlavními postavami jsou členové opravdu vypečené zásahovky, mně osobně pozornost nejvíce upoutala dvojice „Dutch“ Wagenbach – Claudette Wyms, na jejichž společné výslechy, při kterých si navzájem podezřelého přihrávali jak volejbalisti balón na smeč, jsem se vyloženě těšil. :-) Především Claudette v podání černošské herečky Carol Christine Pounder bych označil za nejvýraznější postavu celého seriálu. Děj se nicméně převážně točí kolem Vica Mackeyho a jeho až do morku kosti zkorumpované protigangové jednotky. To je na Shieldu nejúžasnější – ta odvaha ukázat, že ne všichni policajti musí být nutně „hrdinové v modrém“, ale občas taky banda pěkně vyčuranejch parchantů hrabajících pod sebe, kteří ale na druhé straně jsou vždy tam, kde jich je zapotřebí, a za jejich ne zrovna předpisovými metodami stojí výsledky. A taky že ne každý případ konči happyendem, tedy zatčením pachatele, ale mnohdy jen přeřazením do tlusté složky „nevyřešené“, pač na to prostě momentálně nejsou lidi, čas a peníze. Nejvíce se mi líbila druhá série a pak taky pátá, ve které se způsobem sobě jedinečným představil Forest Whitaker. Úplný závěr seriálu je pak kulervoucí, dojemně smutný a pro seriál tak typicky reálný ve stylu „kdo chce kam“. Tohle je opravdu UNIKÁTNÍ ZÁLEŽITOST. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kriminálky klasického střihu mě neberou. Parta čestných policistů, sci-fi způsoby vyšetřování a morální poučení jako bonus. Nic pro mě. Naštěstí je tu Vic a jeho strike team. Když skončil první díl a já koukal s otevřenou pusou jako péro z gauče, měl jsem jasno. Tohle je první kriminálka, kterou chci vidět do konce. Nejsilnější postavou je samozřejmě Vic, udělal už hodně prasáren, ale vždycky to dokáže něčím vyvážit. Aceveda zpočátku působil jako klasická osina v zadku, ale postupem času se z něho stala skoro stejně nejjednoznačná postava jakou je i Vic a tím u mě hodně stoupl. Claudette je bohužel tím nudným prototypem zásadového poldy z bežných kriminálek a občas je dost otravná. Lem a Ronnie nemají tolik prostoru, ale především Lem se ve třetí sérii stal mým největším oblíbencem. Třetí série u mě vůbec hodně změnila. Chvílemi mi z toho všeho bylo opravdu blbě a to ujíždím na Dexterovi, Waltovi a Hankovi. Shane u mě spadl na úplné dno, hodně mi celý seriál znechutil. U otloukánka Dutche jsem dlouho nevěděl, jestli mu mám vůbec fandit. Akce kočka ovšem rozhodla o opaku a spadnul jen kousek před Shanea. 1. série: 80%, 2. série: 85%, 3. série: 75%, 4. série: 85%, 5. - 7. série: 90%. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu suprovy serial - naturalisticky pohled do sveta policie (uz dosluhujici sluzebna s pokazenymi zachody). Velmi prirozene podana prace policie v terenu, mate z toho pocit, ze takhle to opravdu funguje - to vse je ale velmi dobre zahrano, hlavne uveritelne. Podobny pripad jako The Wire, je mi lito, ze v techto dvou pripadech je max u CSFD 5* :-/. Skvele serialy, vyborna atmosfera, clovek se podiva do taju zivota policistu (ale do detailu, zadna omacka okolo). A krome vseho jeste skvele odvedena filmarska prace, i herecka, fakt lahudka se divat na takto dobre udelany a propracovany serial. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Syrové, drsné, realistické a bez příkras. Takový je Shield vedený Vicem Mackeym. Na prdel mu šlape jeho uťápnutý kapitánek, který jako by ze skauta vypad i s růžovými brejličkami. Někdy holt musíte vymést větší zlo tím menším. Bezesporu nejsympatičtější rozporuplný hrdina v dějinách kriminálního seriálu. U některých scén jen němě zírám, abych pak vybuchl v záchvat smíchu. Vic Mackey je zvíře. ()

Galerie (377)

Zajímavosti (20)

  • Vic (Michael Chiklis) používá výstavní poloautomatickou zbraň Smith and Wesson Model 4506-1 .45 ACP, která pojme osm náboju + jeden v komoře. (Sonnik)
  • Zahn McClarnon v epizóde stvárnil člena salvádorského gangu menom Octavio, hoci je v skutočnosti herec indián. Objavil sa inak aj dve série predtým, v epizóde Mum, kde ale stvárnil úplne inú postavu, Avilu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama