Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

The Shield není tak propracovaný a nejde tak do hloubky (např. do politikaření ve vyšších sférách policie nebo fungování organizovaného zločinu) jako Wire. Shield ovšem není vůbec špatný seriál. Jeho hlavní devizou je perfektní hl. postava zkorumpovaného policisty, který se snaží najít balanc mezi spravedlností a vlastním obohacením:-) Přerod této postavy a její vývoj je nakažlivé sledovat. Končím druhou sérii a jsem rád, že mne ještě dalších 5 čeká:-) EDIT: Po skouknutí 6 sérií musím jednoznačně zvednout hodnocení na 5. Seriál každou sérií poodkrývá trochu více z charakterů postav a chytře je staví do aliancí nebo proti sobě (jeden příklad za všechny - Aceveda x Mackey). Obzvlášť jak osud, chamtivost a nedůvěra cloumají s na začátku neohroženým Strike Teamem...to je paráda sledovat a scénaristé by zasloužili metál. Seriálu ani po 6 sériích nedochází dech, právě naopak. Obdivuhodné. EDIT č. 2:-) Toto musím napsat - poslední 7. série a samotný závěr seriálu je neskutečný...možná nejlepší závěr seriálu, který jsem v životě viděl. A to jsem jich viděl dost. Klobouk dolů před Shawnem Ryanem, scénáristy a herci v čele s Chiklisem. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni na konci ctvrte serie - jednim slovem parada, nikdy bych si nemyslel ze me serial o fizlech bude takhle bavit - z kamery mate pocit ze jste primo v akci, zadny cistoskvouci boys in blue, ale namakana particka frajeru, ktery se nebojej kvuli velkejm pripadu srat na ty maly, pripadne si pomoct k vlastnimu zisku. Skvelej Michael Ciklis v roli vidce Vica, muj velkej oblibenec ze Sons Of Anarchy ( ktery jsem paradoxne videl drive, i kdyz jsou o 6 let mladsi ) Kenny Johnson a takhle bych mohl pokracovat se vsema postavam, nebudu se rozepisovat o detailech a narazkach na americkou popkulturu, kterejma je serial doslova presycenej, ani na Anglii se nezapomina ( scena ve ktery si Dutch notuje hit od Duran Duran Hungry like a wolf je neskutecna ) 1 serie - 90%, 2 serie 95% 3 serie 100% 4 serie 85% 5 serie 80% 6 serie 100% 7 serie 100% ()

Reklama

zorro 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný krimi seriál. V tomto seriálu se neřeší každý díl nějaký případy, ale jede tam zároveň druhá příběhová linie, v které příběh po díle navazuje a tím se stává návykoví. Seriál se díky obrazovému podání stává syroví a realistický. Nejedná se v žádném případě o uhlazené CSI, a když k tomu připočteme netradičního hrdinu Vica tak se jedná o kriminální lahůdku. 1. Sezóna 80% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení PO VŠECH SEDMI SÉRIÍCH: Co napsat o seriálu, u kterého jsem vydržel celých sedm sérií? Asi jen to, že se opravdu povedl. Přestože jeho hlavními postavami jsou členové opravdu vypečené zásahovky, mně osobně pozornost nejvíce upoutala dvojice „Dutch“ Wagenbach – Claudette Wyms, na jejichž společné výslechy, při kterých si navzájem podezřelého přihrávali jak volejbalisti balón na smeč, jsem se vyloženě těšil. :-) Především Claudette v podání černošské herečky Carol Christine Pounder bych označil za nejvýraznější postavu celého seriálu. Děj se nicméně převážně točí kolem Vica Mackeyho a jeho až do morku kosti zkorumpované protigangové jednotky. To je na Shieldu nejúžasnější – ta odvaha ukázat, že ne všichni policajti musí být nutně „hrdinové v modrém“, ale občas taky banda pěkně vyčuranejch parchantů hrabajících pod sebe, kteří ale na druhé straně jsou vždy tam, kde jich je zapotřebí, a za jejich ne zrovna předpisovými metodami stojí výsledky. A taky že ne každý případ konči happyendem, tedy zatčením pachatele, ale mnohdy jen přeřazením do tlusté složky „nevyřešené“, pač na to prostě momentálně nejsou lidi, čas a peníze. Nejvíce se mi líbila druhá série a pak taky pátá, ve které se způsobem sobě jedinečným představil Forest Whitaker. Úplný závěr seriálu je pak kulervoucí, dojemně smutný a pro seriál tak typicky reálný ve stylu „kdo chce kam“. Tohle je opravdu UNIKÁTNÍ ZÁLEŽITOST. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Michael Chiklis je výbornou volbu pro představitele poldy, který je zkorumpovaný ale stále v sobě má kousek mravní čisoty. Film má brutální nájezdy adrenalinu i klidné chvíle. Rozmanité charaktery a chudinské čtvrti. Nejlepší policejní seriál, co jsem kdy viděl. Poslední série už je tak nahuštěná všemi hříchy z minulosti, že to je skoro nesnesitelné. Poslední díl mne přímo odrovnal. Jenže on je každý z nás vlastně hodný, jen se časem všichni nějak ušpiníme. To patří k životu, u policajta je špína více zažraná. Pocta patří scénáristům každého dílu !!! Děkuji !!! ()

Galerie (377)

Zajímavosti (20)

  • V epizóde je spomenutý skutočný incident, kedy Suge Knight držal v tom čase extrémne populárneho interpreta menom Vanilla Ice preveseného z balkóna hotelovej izby a vyhrážal sa mu, že ak mu nepredá práva k jeho megahitu "Ice Ice Baby," tak ho z neho vyhodí. Knight mal väzby na skorumpovaných policajtov z Rampartu, ktorí pre neho mimo služby pracovali. Tento seriál pojednáva o policajnej jednotke, ktorá tu bola modelovaná práve podľa onej divízie z Rampartu. (Real Tom Hardy)
  • Zahn McClarnon v epizóde stvárnil člena salvádorského gangu menom Octavio, hoci je v skutočnosti herec indián. Objavil sa inak aj dve série predtým, v epizóde Mum, kde ale stvárnil úplne inú postavu, Avilu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama