Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 27
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Radyo k tomuto seriálu (7)

Hra o trůny (2011) 

Se studem přiznávám, že jsem Hru o trůny začal sledovat až před cca 14 dny, s opatrným očekáváním, zda se naplní aspoň částečně ty bombastické pochvalné ódy ze všech stran, kde už tuto sérii stihli zaznamenat. No, po první desítce epizod si dovolím poznamenat, že to je PECKA. Další dojmy budu sdělovat postupně, po zhltání zbytku (já vím, hltat se nemá, aby mi nezaskočilo - ale tady to jinak nejde) tohoto famózního seriálového orgasmu. EDIT (11/2014): Tak na konci čtvrté série jsem "rozbitý jak hračky" - seriál mě naprosto pohltil a po dosud posledním dílu jsem nadržený na pokračování! Jdu udělat zásah do žebříčku TOP seriálů! ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Jak se asi dalo čekat, s blížícím se finále se dosud rozvětvené linie začínají sbíhat, aneb "všechny cesty vedou do Zimohradu". Jak se tak postupně schází všichni se všema na jednom místě, člověk si už pomalu přestává vybavovat, kdo vůbec se měl v předešlém ději šanci spolu setkat a kdo ne... Ale ještě to má docela spád i děj, takže za mě spokojenost. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Začínám ztrácet naději - nejakčnější scéna je ta se svlékající se Maisie Williams, jinak jde o spoustu patetického řečnění. Budu se tvářit, že jsem to vůbec neviděl a současně budu věřit, že další díly vrátí aspoň trochu té úžasné atmosféry, která panovala na trůně celých 7 sezón. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Spousta filmařských prohřešků, ale aspoň se SAKRA po těch dvou prvních uspávacích dílech závěrečné série konečně něco dělo! Dal bych i 5 hvězdiček, kdyby se ovšem 100% čistého času této epochální bitvy neodehrávalo ve tmě a vichřici, což značně znesnadňovalo orientaci v postavách (občas bylo třeba zabrat detail něčí tváře, aby bylo zřejmé, že ještě žije). Napjaté očekávání, kdože si to tedy ještě zahraje ve zbylých třech epizodách bylo odměněno exitusem několika více či méně zásadních figur této série. Jsem zvědav na další díl... ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Po potemnělé trojce (nikoliv švédské) přichází projasněnější čtyřka (nikoliv fantastická), která děj posune zase o kousek dále ke kýženému trůnu, ehm cíli. Sem tam mi to připadá, jako by tvůrci v poslední sérii chtěli opět dialogově propojit všechny dvojice, které se během seriálu potkaly a měly to štěstí, že se jich týká i děj tohoto dílu. Stačí jim přitom prohodit pár vesměs nevýznamných slov, jako by tím chtěli uzavřít svůj vztah v GOT... jako jakási rekapitulace. Děj samotný je méně akční, než předchozí díl, ale pár zvratů přišlo. (Snad) velké finále se blíží... ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Když pominu tu na můj vkus nevkusně rychlou metamofrickou proměnu charakterů některých postav, dá se na to dobře koukat - ale vpodstatě jen jako na samostatný film o dobývání města s pomocí (pozor SPOILER) draka. Pokud ale do úvah o ději epizody zahrnu i vše, co mu předcházelo, tak je to s přivřenýma očima průměr, protože tvůrci doslova šlapou po všem, co před tím vytvořili. A logika jde zcela a naprosto stranou. zatímco emoce mají volný průchod (jako by scénář psaly ženy... - pardon). Dost by mě zajímalo, do jaké míry (či spíše zda vůbec) probíhaly konzultace o dějovém vývoji s autorem knižní předlohy G.R.R. Martinem, když ten je s psaním pozadu a pokud to vůbec někdy dopíše, asi bude děj muset trochu připodobnit seriálu, který jej předběhl... To bude těžký úkol tento průběh nějak "zarámovat" do předešlých událostí. Jinak mě po shlédnutí napadají věty jako: "Běda mužům, kterým žena vládne", "Po nás potopa", "Apocalypse Now" (to už tu kdosi napsal), "Takhle to být nemělo" a na závěr slova Jaimeho "Na ničem jiném už nezáleží"... ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Očekávané se naplnilo, neočekávané se nenaplnilo. Emoce opadly, funkce i tresty byly rozděleny a tím končí tato hra, která nemohla nikdy mít jasného vítěze. P.S. Spoiler na závěr: Neda Starka popravili! :-P ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama