Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 15
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Videa (305)

Trailer 15

Recenze (2 856)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je tak trochu moje srdcovka. Nikdy předtím jsem se nesetkal se seriálem, který by mne takto pohltil a to již prvním dílem. Občas jsem sice potřeboval trochu času, abych dokázal rozdýchat vraždu oblíbené postavy a znovu se začal dívat, ale hádám, že v tom je právě kouzlo této show. Nikdy si nemůžete být jisti, co se stane příště a dobro i zlo má zhruba stejné šance zvítězit až do samého konce. Mimo poslední dvě série, jsem každou epizodu viděl minimálně čtyřikrát, ale zpackaná osmá řada mi akorát pokazila dojem z celého seriálu. K němuž se již nikdy nevrátím. Nezbývat, že se dočkáme úctyhodného zakončení knihou. Osmá série dokonce pokazila celkový dojem natolik, že jsem strhl hvězdu a jednu dobu jsem chtěl seriál vyhodit ze seznamu oblíbených. Ale to bych tomu možná křivdil. Pravděpodobně bude lepší předstírat, že se to nikdy nestalo a doufejme, že se někdy dočkáme knihy od G. R. R. Martina. Na závěr ještě krátké shrnutí; 1.-4. řada je něco, co nemá obdoby a nazval bych to absolutním vrcholem kinematografie (ač se na tom dozajista podepsala knižní předloha a scénář schválený samotným spisovatelem). 5.-6. řada již o něco málo horší, ale divák se stále veze na vlně očekávání a drobné nedostatky a slabší pasáže zpravidla přehlíží. 7. řada již téměř nedávala smysl, ale stále se zde našlo několik scén, jenž mi vytřely zrak. A to mě vede k poslední 8. sérii, kterou bych nenazval jinak než paskvilem a urážkou inteligence obecenstva. Dílo na závěr ztratí úroveň a rozpačitě přešlapuje na místě. Přičemž v podstatě přechází z extrému do extrému. Nelze ohodnotit jinak než odpadem! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to, jako vášnivý čtenář předlohy. Strašně mě potěšilo, že jí je seriál téměř dokonale věrný. Samozřejmě spousta jemných vztahových nuancí mezi postavami ubylo, ale já byl unesen. V rámci děje je to prostě zadaptované asi nejlépe, jako to šlo. Co se týče výpravy, už to tak slavné není. Ano, vypadá to moc pěkně, ale kniha je prostě epičtější a ty davové scény tam jsou. Khal Drogo měl k dispozici cca 40 000 Dothraků, turnaji na počest jmenování Eddarda Starka pobočníkem přihlížely stovky lidí a samozřejmě tam byly i nějaké ty bitvy. To není výtka, ale konstatování a také trochu obava do budoucna, protože na to dostát dalšímu vývoji ságy se ctí bude potřeba víc, než 60 mega na sérii. Možná se zdá, že kritizuji a jsem kverulant. Nic není vzdálenější pravdě. Opravdu jsem se seriálem spokojen na nejvyšší míru a vzdávám hold HBO s jakou pokorou ke knize přistoupili a jak dokonale přesné herce vybrali. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Tolik povyku kvůli jednomu trpaslíkovi… ne, takovou jízlivost si seriálová Hra o trůny nezaslouží, ač je pravda, že nejpřesvědčivěji vítězí v nejknižnější z disciplín – v dialozích. Slovo vládne, obrazy neuchvacují. Do jednotlivých rolí mi nesedli ani herci (včetně málo statného Tyriona), což bych ale měl vyčítat své představivosti, nikoli lidem, kteří knihu zfilmovali. Zfilmovanou literaturou, ničím (na)víc, je Hra o trůny. Naštěstí jde o literaturu mimořádně kvalitní. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, DaViD´82, Morien, Džebe, Orthank, tartan ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když se něčeho chopí schopný štáb s dostatečným množstvím peněz a entusiasmu, je o půl úspěchu postaráno. Kvalitní výprava, která si nic nezadá s prvoligovou filmovou tvorbou a kopa vizuálních efektů nám před zraky předestírá okouzlující vizáž středověku, s atmosférou na pomezí pravé historie a mýtu. I přes to je Hra o trůny především drama, které je si plně vědomo, že hlavním tahounem musí být charaktery. Postavy jsou vždy něčím zajímavé a prochází určitým vývojem, takže divák nemá od počátku jasně rozložené karty... Dívá se na to skvěle, je to fascinující, vtahující, chytré a nesmírně propracované. 9/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dohnal jsem můj úplně největší rest filmové i seriálové kinematografie a byť první dvě série jsem si vůbec nebyl jistý, zda sláva Game of Thrones je oprávněná a na místě, zbylé 3 série mě utvrdili v opak. Je sice pravdou, že jsem čekal mnohem více sexu,krve, akce a postavy víceméně začnou rapidně ubývat až v sérii 4. Najdou se zde i hluché pasáže,ale nakonec jako celek to funguje solidně. Nejlepší je Khaleesi a celý děj kolem ní mě zajímal ze všech nejvíc, solidní je i Tyrion a vcelku sympaťák je John Snow byť jeho story se rozjížděl čtyři série. Z vedlejších postav jsem si oblíbil také i Margaery a Varyse. Nejlepší Série je 4 a 5, poté 3,2,1. ()

Galerie (3 938)

Zajímavosti (471)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama