Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (6)

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Skoro dva roky jsme čekali. Skoro dva roky jsme to chtěli. Jsem tedy ráda za pomalejší tempo. Za ukázání, kde kdo je, kam se dostal. Nečekala jsem zde výraznou akci. Byla bych znechucená a zklamaná, kdyby tomu tak bylo. Stejně se všichni těší nejvíc na to, zda a kdy nastane "John už ví" a co s tím udělá. Já jsem spokojená. Maximálně. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Co na tohle říct kromě "miluju to"? U pokecu u krbu jsem si málem stříkla do textilu během poměřování pinďourů. Ale zbytek byl dokonalej. Skoro jako na sezení AA. Všechny vaše top postavy se sejdou, aby pokecali o životě, přestože se během let mezitím chtěli zabít, a někdo najednou tvrdí, že tohle celou dobu nechtěl jenom proto, že se nerubou od první minuty? Celá první série byla jedna dlouhá konverzace. Potom se to trochu zavrhlo, ale konec uzavírá kruh. Zpátky ke kořenům. A pokud neznáte křivku vyprávění (narozdíl od autorů) tak budete hodnotit níž. Ale to už je váš smutný úděl... ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Všechno co jsi udělal, tě zavedlo až sem. Hmm, takže se postupně maže všechno špatný každý postavy, protože na konci si vybrala správnou stranu. Tu, která možná prohraje, ale je ta správná. Krásně natočeny díl, kterému dá korunu nádherný začátek průletu všech stanic bitvy. Stejně jako emotivní konec a nádherně použité slow motion, kde mě mrazilo. Ať už na zemi nebo ve vzduchu, nádhera. Četla jsem nějaké kraviny o tmě v dílu. Hele, když jsi stáhnete 500 mb, tak tam h@%$o uvidíte, i kdyby se to odehrávalo přes den. Bylo to jako bejt tam a cejtila jsem se skvěle! A shit, na konci nezůstane voko suchý. Jenom škoda, že na konci nebylo dalších pět vteřin. Vy víte na koho. Jak se jenom škodibě ušklíbne a je připravená. Potom se sice půjde vybrečet do rohu, ale v záběru kameru "vždy ready". ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Čekala jsem sedm sérií, až se Dany začne chovat jako člověk, který má emoce. A konečně jsem se dočkala. Celou dobu šla za svým cílem. Protože si korunu zasloužila podle krve. Byl to krásný moment, kdy ukázala, že je taky jenom člověk. Jenže ke konci jsem začala mít oprávněně obavy a mám strach z dalšího děje. Protože většinou to dopadne právě takhle. Málokdo to ustojí. Málokdo se nestane tyranem, když všemi možnými prostředky zabije tyrana. A možná je to tak lepší. Sorry, ale mě by se stejně nejvíc líbilo, kdyby jí tu její pěknou tvářičku zničil ten, kdo si trůn zaslouží nejvíc. Ovšem co mi mocinky moc vadí na celé sérii, je to zmiňované skákání v čase, které není skutečným skákáním v čase. Je to jenom nedostatek času, aby nemusela být další série. A už slyším ty keci o tom, jak by to byla nastavovaná kaše. Ale mě to chybí. Protože...je situace a do další situace se nedostaneme dlouhou cestou, kde postavy rozebírají život a intrikují, ale dostanou se tam střihem. To mi chybí v téhle sérii. Kde je to mnohem víc než v předchozích dvou. Když tohle tvůrcům odpustíte a soustředíte se čistě na děj a filmařské provedení, musíte být spokojení. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

SPOILER Tohle bylo krutý. Tyran je mrtev, ať žije tyran? Zajímavě zpracovaný budíček. Kdo to nečekal, koukal ta léta na jiný seriál než já. Jenom jsem nepochopila počet draků. Jeden dávno puf a teď má klid. Druhý zemřel naprosto banálně. Aby se ukázalo, že nakonec stačí jenom jeden? Jamie? Začala jsem ho mít vážně ráda. Alespoň se naposled nadechl v náručí své milované. Přestože mi dlouho trvalo dostat se dostat se z fuj do ono to je vlastně normální. Brousit své příbuzné je tady normální. I když to jsou jeblý baby (možná že je dobře, že to je poslední série, kdo ví, co by se ještě ohledně hujtajblíků vymyslelo). Ohař a Arya? Dokonalý. Sakra, ta holka umí hrát! Paradoxně mi přes to všechno vystoupali v dílu právě tihle tři. A cenu za největšího hloupáka získává? Padlý únorový sníh. Kdo jiný... ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Nejsem si jistá, zda jsou s koncem spokojení všichni, ale do těch mi nic není není. Já spokojená byla. A pokud je vám to málo, zahřejte si ruku, skočte pod peřinu a uspokojte se samy. Všichni budou potom happy. I ty, kterým se konec nelíbil. Jenom teď nevím, zda to byla jenom sranda Úplně debilních zpráv, ale klidně bych uvěřila tomu, že je to pravda, a pár debilů by petici za konec seriálu a jeho přetočení podepsala. Uvidíme za rok. Takovej Michal C. Hall taky mohl o svých názorech na konec Dextera mluvit až po roce. Ale...nejsem si ale jistá, jestli zde někdo bude mít potřebu. Přestože mé srdce bolelo a něco bych udělala jinak, i tak postavy dostali přesně to, co bylo třeba a dostali se tam, kam celou dobu patřili a směřovali. SPOILER Mám pouze jedinou obavu z konce. Všechno skončilo až moc dokonale. Až moc perfektně. Až na Šedého červa, tomu jsem ten příslib nevěřila. Jestli nám chtěli tvůrci sdělit, že se teď léta bude čekat až tráva znovu zazelená, dítka vyrostou a zesílí, aby znovu přišla zima, a všechno se opakovalo, já tomu jsem schopná uvěřit. Protože mapou svět nekončí... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama