Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 9
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele tynusxxx_ k tomuto seriálu (5)

Domů (2016) (S06E02) 

Konec byl na můj vkus až příliš očekávaný, jako by se tvůrci seriálu zkrátka podřídili fanouškům. Tato závěrečná scéna byla i dosti neoriginálně natočená. Záběr na mrtvolu, záběr na mrtvolu, další záběr na mrtvolu, bum, otevře oči! Ovšem jinak byl díl výborný! Greyjoyové jsou zpátky a na jejich dějovou linku se těším, sice vím, jak se to s nimi bude vyvíjet díky knize, ale uvidíme, jak se toho tvůrci seriálu zhostí. Tyrion je pořád stejně skvělý a největší novinka tohoto dílu... tudududů! Hodorovo dětství asi nebylo plné jen slova Hodor... Ramsey se stává v očích většiny čím díl tím rychleji nejnenáviděnější postavou (téměř se vyrovnává Joffreymu) celého seriálu a já ho mám čím dál tím raději. Jeho dějovou linku považuji v tomto díle za nejzajímavější... ()

Kniha cizince (2016) (S06E04) 

Daenerys se konečně probrala! Poslední přibližně dvě série mi přišla její dějová linka nezáživná a nebavila mě, dokonce jsem si místy říkala, že už by ji mohl George R. R. Martin oddělat... V této epizodě ale ukázala, že její postava má stále co nabídnout. Dočkali jsme se i návratu Malíčka, který mi opravdu scházel a určitě ještě vývoj událostí v Západozemí pořádně ovlivní. Tenhle díl mi přišel celkově velmi povedený, pro mě asi zatím nejlepší z šesté série. ()

Vrata (2016) (S06E05) 

Závěrečná scéna s Bílými chodci byla naprosto skvělá! Postavu Brana jsem nikdy neměla nějak v oblibě, ale teď jeho dějová linka konečně začíná být zajímavá! :) ()

Krev mé krve (2016) (S06E06) 

Tenhle díl tedy opravdu nic moc, až na Daenerys, která mi od smrti Droga přišla nezajímavá, konečně se v šesté sérii pomalu ale jistě probouzí a opět si získává mé sympatie. Objevilo se zde spousty starých postav, což je sice fajn, ale na druhou stranu mě jejich dějové linky nebaví (zatím tedy v této epizodě). Celkově mi přišel dnešní díl nezáživný a slabý. ()

Bitva bastardů (2016) (S06E09) 

Nejlepší epizoda této série! Už jsem si tak nějak říkala, že celá tahle série je vlastně o ničem, nic extra zajímavého se nestalo, nedočkali jsme se žádných zvratů, ale Battle of the Bastards nám to vše vynahradila. Opravdu skvělý díl! SPOILER! Mrzí mě, jak se to vyvinulo s Ramseym, jelikož byl jednou z mých oblíbených postav. Myslím, že absence toho jeho sadismu bude časem znát, celé to tam tak nějak pěkně oživoval... Líbila se mi ta část s Rickonem, to bylo opravdu skvělé! Upřímně, fandila jsem Boltonovi, ale i když jsem nakonec nestála na vítězné straně, díl jsem si užila od začátku do konce. KONEC SPOILERU! Uvidíme, jaké další události nám přinese desátý (a bohužel poslední) díl šesté série. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama