Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2 131)

3497299 

všechny recenze uživatele

Série 1 - 95%; Série 2 - 85%; Série 3 - 70%; Série 4 - 90%; Série 5 - 90%; Série 6 - 80%; Série 7 - 80%; Série 8 - 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po druhej sérií to u mňa niečo stratilo. Jeden z tých lepších seriálov samozrejme, ale stráca to na napätí. Ťažko povedať či je Dexter len seriál, alebo jedna dlhá nekončiaca dráma. V každom prípade ho radím medzi tie lepšie seriály, čo boli natočené pre pobavenie diváka . Prvé dve serie sú vynikajúce, tretia a štvrtá trochu pokrivkáva. Ale skvelá Jennifer Carpenter sa mi veľmi páčila. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii: Výborná hlavní postava, dobrá zápletka, skvělý scénář, napětí, ale zároveň žádné zbytečné natahování a originální úvodní znělka = určitě jeden z nejlepších seriálů vůbec, na kterém si velmi snadno vybudujete závislost. Nezbývá než doufat, že si Dexter 2. sérií nezkazí reputaci. Po 2. sérii: Tak druhá řada byla snad ještě lepší než první čili nejvyšší hodnocení naprosto oprávněně zůstává. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby tak Dexterové skutečně existovali... Tam, kde to zdatní právníci zařídí obžalovanému na podmínku, či dokonce smetou obvinění ze stolu pro nedostatek důkazů či formální chyby při vyšetřování a přitom je nad slunce jasné, že obžalovaný vraždil... Dexter je skvělý seriál při kterém vás mrazí. Chladnokrevnost Morgana je fakt hustá.. Velmi mne pobavilo, když v jednom z dílů jeden lapený vrah dětí (jinak vlivný a bohatý politik), už chycený a svázaný škemral o milost s tím, že si nemohl s nutkáním vraždit děti pomoci...Dexter mu na to odpověděl (zatímco si rozbaloval pitvací nádobíčko): Ani nevíte, jak moc vám rozumím ! :-)) Dexter - to je také skvělá hudba Daniela Lichta. Soudtracky si rozhodně doporučuji poslechnout. Přičemž je třeba se zaměřit jen na melodie ze skladatelova pera. ------ Jen pro zajímavost uvádím, že po druhé světové válce měla nejedna armáda své Dextery, která honila převážně nacistické zločince. Jejich cílem nebylo chytit zločince a snažit se mu u soudu dokázat vinu. Záležitosti většinou řešili v nějakém zapadlém lesíku podáním cigára a přečtením rozsudku odsouzenci... Zpátky už jeli vojáci v jeepech sami. Kdo by si chtěl o tom zjistit víc doporučuji knihu Petera Masona - Vrah z moci úřední. Tento bývalý britský voják a člen speciálních jednotek zde popisuje své vzpomínky z ,,likvidačních'' akcí jichž se sám účastnil. * * * * ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že Dexter je velice originální postava, ale hlavní dějová vyšetřovací linka mně vzhledem k široké řadě podobných kriminálních thrillerů nějak úžasná nepřišla, ale uznávám, že mou pozornost udržela. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jasných pět a jsem opravdu zvědav, kolem čeho se budou točit další série. Asi největší devízou a nejmilejším překvapením je ta všežánrovost, kterou Dexter pokrývá. Původně jsem totiž čekal čistě thrillerově detektivní seriál, kde v každé epizodě budeme sledovat, jak Dexter zabije nějakého parchanta, na kterého byl právní systém krátký, prostě jasně definované a uzavřené části, propojené jen minimálně. Jenže Dexter je komplexnější a komplikovanější než jsem vůbec doufal. Souvisejících linií jsou tu mraky, každá jakoby zastupavala jeden žánr od detektivky, thrilleru, romance, komedie až po akci. Titulní hrdina je fascinující osobnost, dokonale vykreslená, pochopitelná i nepředvídatelná, přes chladnou profesionalitu, ať už v práci, nebo ve „skrytém“ životě zcela lidská, emocionílně nevyrovnaná a chybující, svou výjimečností a nevnucující se líbivostí srovnatelná snad jen s agentem Dalem Cooperem. Ale i na všechny vedlejší postavy je rozdělena pozornost, mají hloubku, motivace i soukromé problémy. Velmi příjemně mě překvapuje Dexterova masová popularita, ač není prvoplánově chytlavý, akční a třeskutě vtipný. A především je inteligentní!....po pěti sériích - nejlepší seriál všech dob! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pro sociopaty mám až úchylnou slabost a poznat seriálového Dextera mezi všemi těmi dokumenty o skutečných sociopatech bylo jednoznačně oddychové potěšení. Nový vítr. Jediný problém je vrtkavá kvalita, kdy jsem některé série dala nadšeně na jeden zátah, zatímco u jiných jsem se musela i přes pouhých 12 dílů dokopávat do dalších epizod. Dexter je těžkej flegmouš, ale seriál o něm prožívá svou vlastní emoční i hormonální nerovnováhu a já jsem ve výsledku i ráda, že ho mám konečně za sebou. ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dexter, současná seriálová jednička, nepotřebuje takové nabušené efekty jako Heroes, Dexterovi stačí dialogy a ty jsou opravdu brilantní, scénář promyšlen do posledního detailu, Dextera si nejde nezamilovat. A je taky umění uzavřít sérii v takovém stylu jako je tomu u Dextera v případě první i druhé série, ne jako je tomu u natahovaných Heroes. Dokonalá kriminálka s božským sampaťákem v hlavní roli. Konečně jsem si udělal čas na novou ( třetí sérii) a musím říci, že jsem rád, třetí série je o něco málo slabší, ale pořád suprově našlapaná. Fandil jsem mu a mám ho rád, Dexter je prostě machr:) Třetí série nebyla až taková napínavá na vyšetřování jako první a druhá, ale bylo tam plno zajímavých osobností a odboček. Čtvrtá série mě opět zařezala do sedačky, nabídla opět vlnu nového napětí, plno zajímavých zvratů, vyvrcholení, vývoj Dextera v rodinného muže, což mu určitě nemůže vydržet, ne s jeho temným pasažérem, už se nemůžu dočkat páté série. Zakončení 4té série bylo jedno z největších WFT, které jsem kdy zažil, scénaristé se s tím nepářou. Je druhý den po zakončení série a ještě teď nevím, co si myslet, dělat, divný pocit...šílené..howg. 5tá série se mě nelíbila, snad nejslabší...Tak nám Dexter skončil, podle mě ne nadobro, ten konec jsem nečekal, každopádně špičkový seriál, nelituji ani jedné vteřiny strávené u Dextera :) Ještě musím doplnit komentář po New Blood, prvních 9 dílů bylo fakt hodně zdařilých, bohužel poslední díl byl totálně tragický a zničil vše, raději kdyby to nenatočili! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen pár na sobě nesouvisejících epizod, tak se moje hodnocení asi musí brát s rezervou, ale že bych z toho nějak uchcával, to se říct nedá. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Dexter aneb lidé zbožňují úchyláky všeho druhu a zaměření. Nápad se zvrácenou zpravedlností by nebyl nejhorší (vyjma jeho absurdity a negativního vyznění), ale chybí mu dobrý herecký představitel, atmosféra a celkově lepší charaktery postav. Nebojte se, že byste si při sledování okusovali nehty napětím, toho si tu neužijete. Pokud si potrpíte na extravagantní masové pochoutky v nesterilním a syrovém balení (něco na způsob pěkně čerstvého tatarského bifteku z něhož ještě odkapává krev), tak se také neradujte...zředěným kečupem se tu na současný hororový trend také šetří. Takže co nám zůstalo? Ach ano, charaktery postav a interakce mezi nimi, resp. ona zvrácená duše Dextra, která budí rozličné pocity a touhy. Když pominu na dnešní dobu bizarní a abstrúzní nechuť k sexu (s níž si se svou přítelkyní překvapivě notují), jímž je dnešní produkce přesycená, zůstane na první pohled sympatický chlápek, který by se hodil do poledních seriálů vhodných k vaření chilli omáčky po italsku. Nic víc, nic míň. Herecký představitel Dextra nepůsobí ani děsivě, ani ďábelky, ani nevypočítavě. Je sterilní jako operní kastrát. Doporučoval bych tvůrcům nasadit místo pokusů o explicitní násilí tajemnější a sofistikovanější způsob implicitního přepisu látky. A to hovořím o první sérii, která je údajně nejlepší. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

95% - Bylo to skvělé! Mrazivá, temná atmosféra, která by se dala krájet, dokonale vykreslené charaktery všech postav, v čele s Dexterem Morganem, antihrdinou, temným rytířem, zahraným Michaelem C. Hallem na jedničku! Tvůrci jednoduše řečeno odvedli bravůrní práci. Jediné, co bych seriálu vytknul, byla přílišná délka jednotlivých epizod. (Hodnotím po výborně vygradované první sérii)... 11.12.08, 0:14: Právě jsem dokoukal na jeden zátah 4 poslední díly 2. série, protože jsem se prostě nemohl odtrhnout! Jak tuto sérii brát? Je mnohem vyspělejší, propracovanější, napínavější než ta první. Slabé místo nemá, (ani délka epizod už mi nevadila), skvěle se propojila s první, dokončila ji, pozvedla celý seriál na vyšší úroveň. Ale přesto by druhá bez první nemohla existovat. A nejen proto, že to je navazující série, ale hlavně proto, že vše klaplo jako celek, vysloveně promakaný celek, až teď (snad v tom bude třetí sezóna pokračovat). 24.12.08, 13:47: Kdybych měl hodnotit třetí sérii samostatně, pohybovala by se někde kolem 85-90%. Po našlapané druhé mi přišla taková pomalá, trochu natahovaná. Přese všechno, tohle je jeden z mála seriálů, který beru hlavně jako superdetailní vývoj hlavní postavy a jejího okolí. Je to tak hmatatelné, že nemůžu jít pod 100% za celkové provedení (a ano, sérii jsem stejně zhltnul za pár dní). Jakkoliv zatím stagnuje kvalita HIMYM nebo IT Crowd, Dexter, i když měl v první polovině třetí série podobný problém, je prostě Dexter. Za tak komplexní prohlídku duše sériového vraha si celý seriál nezaslouží ani o procento míň než rovnou stovku! Čekání na září 2009 bude dlouhé... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před poslední sérií jsem řešil dilema, čtyři série fantastické, tři téměř dokonalé na 4* a tak jsem přemýšlel, když poslední dám 4*, že i tak se přikloním k nádherným 5*. Jenže vše bylo jinak a tvůrci se rozhodli Dextera poslední sérií pohřbít a naštvat mnoho fanoušků této fantastické série. Nu stalo se, jde o perfektní seriál, který je takřka bez chyb, ale jak už se stává, občas ten závěr stojí za hovno a tohle je ten druh seriálu. Sedm sérií vás baví, překvapuje, žijete s herci, oblékáte se jak oni, dokonce máte chuť někoho zavraždit jak oni a vše prožíváte prakticky s nimi. Osmou sérií se vás tvůrci rozhodnou znásilnit a vše co budovali sedm řad, pošlou do kytek a to během jedné série. Závěrečným dílem vám do prdele narvou pořádný anální kolík, nu já děkuji. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Originální námět, dokonalá profesionalita realizace. Proč se zdráhám přidat pátou hvězdu, jako většina ostatních zde? Asi pro ten celkový chlad, který z toho vane. Nevadí mi drsňácké scény a nápady, vadí mi ona neustále opakovaná a zdůrazňovaná absence emocí. Jestliže pochopím, že Dexter o mé sympatie ani za mák nestojí, nitro se brání mu je dopřát. Koukám na to jako na perfektně vyprojektovanou skládačku, zvědavý jen na to, jak to v tom kterém díle scénárista a režisér poskládají, aby Dexter zase vyhrál, což je předem dané a jemu, a potažmo ani mně, to nepřináší žádné uspokojení. 72 x. Zatím. (Tak dlouho jsem ovšem nevydržel). Takže těch 80 mých % patří hlavně řemeslu. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

“Wanna know a secret? Daddy kills people.” Musím se přiznat, že Dexter mě jako televizní seriál nikdy moc nelákal. Jenomže pak jsem náhodně shlédla několik dílů, a už to šlo. Kdyby mi někdo řekl, že jednoho dne budu milovat sériového vraha, tak bych se mu vysmála, moje láska pro Dextra však nezná mezí. Tento seriál je jeden z těch nejgeniálnějších, co jsem kdy začala sledovat a hlavně mě baví to, že každá série je dobrá, každá epizoda překvapivá a vtipná. Trochu mě mrzí, že jsem se k němu nedostala o něco dřív, ale lepší teď než nikdy. Snad jediné co mě tady naprosto vytáčí je Dextrův adoptivní otec, který se i po smrti do všeho míchá a hrozně mě tím rozčiluje. Dexter je však bez okolků nejsympatičtější sériový vrah a Michael C. Hall se pro tuhle roli snad narodil. 5* a to jsem ještě neznímila fakt, že tenhle seriál má ty nejgeniálnější a nejlepší úvodní titulky, které těžko někdo překoná. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Taková hra zajímavá z morálního hlediska. Co je špatné a co je dobré? Dexter vraždí, a to dost hnusným způsobem. Užívá si to. Jenže vraždí "ty špatné" a vlastně za to ani nemůže. Dá se to nějakým způsobem omluvit? Nebo podporovat? Může člověk cítit sympatie k osobě bez emocí? Otázky, samé otázky... Seriál je o násilí, o porušené mysli a už samotná znělka naznačuje, jak to tedy s věcmi bude. Jsou zobrazovány naprosto běžné skutečnosti odlišným pohledem, ve kterém se zdají být odporné, člověk "vidí vše" a je takřka nemožné se dívat. Naopak násilí v seriálu není nijak explicitní, člověk "nevidí nic", ale stejně se odvrací. Zakrývat si oči před ničím a užívat si Dexterovu duševní prázdnotu. Docela očišťující._První série naprosto parádní, druhá tragická, třetí zatím lepší než druhá, ale do první má daleko předaleko. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V posledných týždňoch bol pre mňa Dexter modlou - a pochopiteľne ňou stále je. Pevne verím, že raz docieli statusu "kultová záležitosť", ktorá vo svojom žánri nebude mať absolútne žiadnu konkurenciu. Každopádne, gule seriál k niečomu takému vlastní. Milujem začiatočnú zvučku, priebeh celého vyšetrovania, spomienky na minulosť, masakrálne miesta činu, psychologické hrátky a vždy niečim prekvapivý záver. God, i love this! VIAC TU __ 1. séria 85% 2. séria 95% (Dexter sa mení, všetko v seriáli je akési zaužívanejšie, pestrejšie a obsahujúce ešte viac napätia. Prichádza pochybovanie o Harryho princípe a pochybovanie o sebe samotnom. I'm Monster? 3. séria 80% (Zatiaľ najslabšia séria, no i tak stále vysoký nadpriemer, ktorý stojí za hriech. Predovšetkým zamrzí rýchla premena Miguela - až moc jednoduchý a uspěchaný záver.) 4. séria 100% (Čo tretia séria vzala, štvrtá priniesla. Sto percent som pri hodnotení seriálových séríí ešte nikdy nikomu nedal, aneb všechno je raz po prvé. Nádhera, nádhera, nádhera. Záverom si vás tvorcovia učičíkajú ako malé batoľa.. a.. potom nastane zlom.) 5. séria 95% (Vysoká kvalita je pre Dextera akýmsi prekliatím i požehnaním zároveň.. a dúfajme, že to tak zostane naďalej. Spočiatku veľmi depresívna sezóna, ktorá však postupom času naberá grády, až ku koncu vyvrcholí ťažko popísateľným finále. Neviem. Malo pôsobiť smutne? Alebo radostne? Z každého rožku trošku, povedal by som. Každopádne spokojnosť neustále obrovská. Tak sfúkneme sviečky.. a čakáme, čakáme.) 6. séria 85% (Nu, priznám sa, že nastalo malé sklamanie. Dexter sa síce stále drží medzi špičkou, ale oproti posledným dvom sériám (5. a 4.) prišiel pokles kvality - najmä čo sa týka zaujímavosti tématiky jednotlivých dielov. No i tak som sa kúsok po kúsku tešil na novú časť stále viac a viac, takže v podstate spokojnosť zostala.) __ 96/96, koniec seriálu. P.S. 7mu a 8mu sériu som zabudol percentuálne zhodnotiť. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řek, že jednou budete sledovat seriál o masovym vrahovi a ještě se hned po skončení dílu těšit na další :-D. Dexter ani po 5 sezónách neztrácí dech a každá série je brilantní. A místo Michaela C. Hally si nedovedu představit lepšího představitele Dextere Morgana. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho do mě bratr ryl, až jsem se nakonec rozhodla, že dám "Dexterovi" druhou šanci. A výsledek? Více než překvapivý! Tedy... Ne hned, ale postupem času. Čtvrtá série konečně začala disponovat vším, co mi v tomto seriálu chybělo (emoce, nečekané oou-scény, výrazná hudba, pořádný záporák, mrazivá atmosféra, poutavý závěr), takže snad.;-) První série: 60% (oblíbenci: Angel Batista, Paul Bennett). Druhá série: 70% (oblíbenci: Frank Lundy, Debra Morgan). Třetí série: 75% (oblíbenci: Dexter Morgan, Miguel Prado). Čtvrtá série: 95% (oblíbenci: Arthur Mitchell, Vince Masuka, Jonah Mitchell). Pátá série: 85% (oblíbenci: Jordan Chase, Joey Quinn, Stan Liddy). Šestá série: 75% (oblíbenci: Travis Marshall, Brian Moser). Sedmá série: 85% (oblíbenci: Isaak Sirko, Sal Price). Osmá série: Nebavila, nedokoukáno. Nejhorší postava: Hannah McKay. Takhle namyšlenou p**u, která umí akorát tak dělat chudinku a hledat špínu na druhých (to, že sama zabila x-lidí, je samozřejmě úplně normální...), jsem v seriálu neviděla už roky. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Dexter začal nadějně jako erkový seriál s hlavním antagonistou, kde nebyla nouze o zajímavé zvraty, dramatické chvilky a nefalšované napětí. Bohužel, celý koncept seriálu o sériovém vrahovi pracujícím na policejní půdě se vyždímal. Druhá polovina seriálu je z větší části vata, která na sebe nabaluje stále víc a víc vedlejších linek vedlejších postav a celé ono mrazivé fluidum kolem hlavní postavy povážlivě vyprchalo (Dexter porušuje kodex, dělá chyby, začíná být emočně nestabilní...). Z dříve velmi oblíbeného seriálu se stal pouze kvalitní zástupce kriminálního seriálu. Strašná škoda, poslední série hrozná nuda a zklamání a především scenáristická vágnost udělala ze závěru seriálu až sebeparodii, u které se člověku při vzpomínce na první dvě řady chtělo brečet. Úžasný příklad rozmělněného přímočarého mustru o jednom netradičním členovi policejního sboru. Ta zadní vrátka v poslední scéně mě jen utvrzují, že seriál běžel už dobrých pár řad na volnoběh a tvůrci namlsaní nadšenými kritikami a diváckou sledovaností dál táhli Dextera ke dnu. Z prvotřídního thrilleru s černým humorem se stala krimi telenovela. 1. série = 90% | 2. série = 90% | 3. série = 70% | 4. série = 80% | 5. série = 50% | 6. série = 60% | 7. série = 50% | 8. série = 20% ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama