Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 16
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele paddy35 k tomuto seriálu (8)

Hra o trůny (2011) 

Hlavní mínus tohoto seriálu, je že musím vždycky rok čekat na novou sérii a to je fakt ubíjející. Totální fantasy středověký nářez, který opravdu stojí za to vidět!! ()

Východní hlídka (2017) (S07E05) 

Nejhorší díl, který jsem zatím viděl. Ještě se totiž nestalo, aby scénáristi dělali z diváků takové blbce, jako se to povedlo nyní...Bohužel, uvadající kvalita GoT je patrná s každým dalším dílem, což je opravdu škoda. Ale ze skvělého dramatického fantasy seriálu se stává stupidní hollywoodské béčko, které mě přestává bavit, a za pět dílů se nestalo nic pořádného, co by mě přimělo těšit se na další díl. A to budu pomíjet kýčovitou Gendryho sekeru, nepochopitelné transporty a snad stovku hluchých a nicneříkajících míst v celé Hře. ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

Jestli předchozí díl, dělal z diváků blbce, tenhle z nich dělá retardované idioty. Tolik nelogických kravin pohromadě jsem neviděl ani v Kobře 11 a jestli tohle schválil G. R. R. Martin, tak musel být víc ožralý než Thoros z Myru. Nehledě na to, že už šest dílů se opakují pořád dokola ty samé problémy jako třeba věrnost Lordů na Severu nebo chování Dany, bez toho, aniž by se to někam hnulo, pořád se o tom tlachá znovu a znovu, aby náhodou člověk nezapomněl to, o čem se mu po nocích už i zdá. Tohle je vážně propadák a pevně vkládám své naděje do osmé série The Walking Dead a doufám, že nebudu zklamaný. ()

Drak a Vlk (2017) (S07E07) odpad!

Můžete mi říct, co se Vám na tom vlastně líbilo? Ty uplakané a ufňukané scény? Trapné morální dilemata? Stupidní vyjednávání? Zprzněná postava Jona Sněha nebo ty jejich sladké rozhovory s Daenerys? Theonovo vzepření, které bylo opravdu k smíchu? Nebo scénář, který si tak strašně protiřečí, až to hraničí s retardací? Kdyby se jednalo o nový díl Ulice, tak v pořádku, ale tohle PROBOHA je dramatický seriál plný násilí, vulgarismů a brutality, které vyšumělo do ztracena a zdá se, že už se nikdy nevrátí. Tímto dílem pro mě končí Hra o Trůny a už se k ní nevrátím. Alespoň tedy ne seriálově, knížku si rád přečtu, jestli někdy vyjde, ale tohle už je i na mě silné kafe. Zkrácení seriálu znatelně ublížilo, postavy jsou nezajímavé a Hollywoodské klišé dýchají tak nahlas, až nezbyl v Západozemí žádný kyslík. Tahle série se prostě nepovedla a srazila nejlepší fantasy seriál současnosti do odpadních vod. Bohužel, mrzí mě to, ale dívat se na to dále nechci. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Dobrá tedy. I já se s Vámi podělím o svůj pohled. Tohle je vážně zklamání. Velkolepé řeči, jak se všichni pomějeme a spadneme zadkama na zem ze židlí jsou...jenom řeči. Začneme hezky od začátku. Postavy ve Hře o Trůny se vždy vyznačovali jednou originální charakteristikou: handicapem. Jon byl bastard, Tyrion skřet, Jamie a Cersei tím, že se dopouštěli opakovaně nedovolených hrátek, mohl bych pokračovat. A osmá série? Všechny tyto rozdíly mezi postavama máchnutím proutku smazala a ze všech zmiňovaných i nevyřčených se staly morálkou prolezlé nevýrazné patvary sebe sama. Důkazem je Tyrion, který neumí říct novou hlášku, a tak raději opakuje ty z předchozích sérií. Scénáristům se nechtělo používat mozek? Snad...Další věc. Kam zmizel děj? Tyhle dva díly by se v pohodě dali natočit jako necelý jeden a nikoho by neubylo. Já bych si o hodinu prodloužil život a byl bych ušetřen naprosto nepdostatných scén (Viz Arya a Gendry, naprosto zbytečná situace, navíc vložená tak silově, že z ní přímo křičí touha šokovat, když už to neumí ničím jiným - byl bych raději, kdyby v seriálu vůbec nebyla). Snad dvacetkrát jsem slyšel "Jak tu všichni umřeme", "Jak žádný zítřek nemusí přijít" a "Noční král je Smrt" a podobné fláky, které divák dokáže odtušit i sám, aniž by mu to bylo připomínáno jako malému dítěti. Žádný posun v ději, jenom přešlapování na místě. Jakoby tvůrci dostali rozkaz, aby druhý díl trvla hodinu a narvěte si tam, co chcete, jenom ještě netočte tu bitvu, proboha! Jinak máte volnou ruku. Bojuju s nutkáním podívat se na nějaký sestřih po skončení série, abych se dozvěděl vše podstatné a zbytečně neztratil dobrých pět hodin svého života. Doufám, že další díl mě konečně vyvede z omylu a tvůrce vykoupí z jejich vlastního ponížení... ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) odpad!

Tak tohle je scénáristické kamikadze. Hrůza, kam dokázal oblíbený seriál klesnout...Tahle bezradnost se postupně mění v křeč a scénáristi vystříleli všechny své trumfy už v půlce sezóny. Ztratili odvahu zabíjet oblíbené postavy a nasměrovali seriál do slepé uličky, ze které neumí najít cestu ven. Bitva, která postrádá jakoukoliv logiku i taktiku se postupně zvrhává v pastičky, které by vynikly leda v Jamesi Bondovi a kvůli tmě a pomatenému střihu není vidět vůbec nic. Osmdesát minut jsem tlačil očima ke konci, bitva totiž probíhá ve stále stejném tempu a navíc v tolik prokouknutelném schématu. A závěr? Tam už se tvůrcům nechtělo přemýšlet vůbec. Co přijde příště? Bojím se, jak by seriál mohl skončit, když ten největší tahák tvůrci nezvládli a navíc ho divákovi naservírovali zbytečně brzy. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) odpad!

Tolik prvoplánových a nucených scén jsem ještě pohromadě neviděl. Každý díl tak připomíná nákupní seznam, kdy si tvůrci oodškrtávají položky, které by měla osmá série obsahovat nehledě na kostru příběhu, univerzum Hry o Trůny samotné, základní logiky či vůbec vhodnost jejich výskytu v daném místě, čase a bodě. Tohle je příšerný guláš a doufám, že Martin dopíše šestý díl co nejdříve, abych mohl opět hltat dílo, které mám tolik rád. Tohle je fantasy seriál, ale není to Hra o Trůny. Ta definovala vlastní pravidla, co se daného žánru týkalo, ale prozatimní čtyři díly spíše připomínají narychlo uvařený fanfiction, než-li opravdové Západozemí. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Ty patetické kecy, co provází celou osmou sérii, mi v tomhle díle začínali docela lézt na nervy. Nebyly podpořené přesvědčivými výkony herců a hlavně unáhlenými rozhodnutími všech postav, které scénáristi svojí prací zabili prakticky taky. Kulisy se změnily v prázdné místa bez jakéhokoliv nápadu a živý svět se změnil v umělou frašku, která nedokáže zaujmout. Tohle bylo finále, které si seriál prostě nezasloužil, i když se z mého pohledu jednalo o díl, který byl z osmé řady ten nejlepší. I tak to bylo zoufale málo a navíc provedeno zoufale špatně. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama