Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 21
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele zdenzo k tomuto seriálu (6)

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Kde je ta 80minutová stopáž každého dílu, která byla fanouškům slibována výměnou za 2 roky čekání a zkrácenou sérii? "Každý díl vydá za jeden celovečerák" se nekoná a tak jediné vysvětlení reunion děje je, že se seriál snaží oslovit i GOTem nedotčené. Beru to tak, že osmička začne až za týden. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Komentáře se tu dělí na ty od opravdových fans GOT, kteří vždy ohodnotí 4* a výše jakoukoliv další minutu ságy a na ty od filmových fans, lačnících zvratů, akcí a jedinečnosti (kdysi pro GOT tak typické). Obě strany však musí uznat, že při zkrácené 8čce věnovat třetinu série reunionu + teambuildingu je strašné mrhání. Za mě? 8čka je super, ale s tak krátkou sérií a navíc s časem vyplýtvaným na rozhovory (byť scénář nadprůměrné kvality) je víc a víc jasné, že žádný propracovaný a vystavěný děj nás čekat nebude - scénaristé budou sázet na šokující rychlé zvraty. Ale právě na pečlivě vystavěném a časově náročném příběhu(zích) ve své největší slávě přeci GOT stál. Nu, pokud jsem však špatným prorokem, dobrovolně opustím Citadel :) ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

4,5* Nejvetsi bitva jakou TV svet NEvidel. Musim uznat, ze si me tvurci povodili, celou dobu ocekavany zvrat, ktery se nedostavi, aby me stejne prekvapil zaver. Je tezke sem psat bez spoileru. Tak snad jen veta: Noo, a ted jako co dal? Byt odpoved se nabizi. A pro nektere ostatni komentare: Sudte az komplet, na tomto miste mate hodnotit dil, nikoliv celou serii!! ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

3,5* Standartni dil GOT: vcera byla valka, dneska si o tom popovidame. Bohuzel prestava platit logika rozhodovani, zvlaste u Za boure zrozene ci nenabonzovani plesouna Tyronem ci Cersei nad moznosti zabit nenavideneho bratra nebo zvrat v divne romanci Krasone s Obryni. A misty vse prepada az do komiky (vyhrozujici zbytkova armada Dany o poctech muzu, kteri by mozna tak zvladnuli obsadit Posledni krb), o usmudlanem CGI pred Kingslanding ani nemluve. Emilia Clarke vsak na insta slubuje uchvatny 5. dil, tak ze by snad az tady superfinale? Ptz pres nadseni ze 3. dilu, kdo si dneska vlastne vzpomene na boj s nemrtvymi... ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Finalni bitva dopadla presne podle GOT scenaru - uplne jinak nez by kazdy ocekaval. Ti co maji radi 10 epickych souboju postav za dil a predvidatelny vyvoj, hodnoti tento dil nizko (kazdy snad nemuze umrit heroicky ! vzpomente na Rickona). Ja ale ocekaval prekvapeni a apokalypticky dil mi ho dorucil. Po patem dilu je vlastne uplne jedno kdo usedne na trun, odhalily se charaktery a ja si tipnu na old fashion sever proti jihu a nebo alespon studenou valku. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Natruc všem hejterům 5*. Jasne, scenariste se uz dostali na pokraj vycerpani, navic se okradli zbytecne (!) o delsi stopaz serie, kdy mohli natahnout dej o osvetleni: zesileni/zfasizovani Dany, zlomeni Sedeho cerva i dlouhou cestu k finalnimu rozhodnuti Jona Aegona, atd. Presto si umi GOT udelat srandu sam ze sebe a finale nabidlo nejsilnejsiho mozneho krale a jasne poselstvi: KAZDY KDO PRAHNUL PO TRUNU SKONCIL FATALNE. PS Opet plati, ze uplakanci cekajici na hezky predvidatelny konec ostrouhali. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama