Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Patw

Patw (hodnocení, recenze)

berg.12

A to si přesně myslím, že se stane. Kniha půjde jinou cestou než seriál, už jen kvůli tomu, že se v seriálu vynechávali postavy (viz LS) a třeba i různé děje jako např. LS s Brienne. Navíc to bude dobrý marketingoví tah protože takhle budou lidé "nuceni" podívat se jak na seriál tak ke koupení knihy.

Cecan

Cecan (hodnocení, recenze)

134jan134

Když to tak vezmeš tak i baratheoni jsou vědlejší větví targarienů. Zakladatel rodu orys baratheon byl bratr aegona dobyvatele (jeho otec měl úlet s nějakou ženou) no a pak Robertova babička z otcovy strany byla teta šíleného krále ( její otec byl egg též aegon targarien)

anomandaris

anomandaris (hodnocení, recenze)

Joe123

Loras je smyšlenka tvůrců, jelikož v knize utrpěl popálení a léčí se. Margeary byla propuštěna ještě dříve než Cersei bez nějakých větších trestů.

na příspěvěk reagoval Joe123

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

Nevím jestli to tu už někdo nezmínil, ale nezávidím editorovy traileru na 6 sérii. Vyvarovat se spoilerům snad ani nepůjde... Polovina linek skončila tak že neskončila.

Cecan

Cecan (hodnocení, recenze)

Tak ono mají možností spoustu jak točit viz. úro děj v knihách má výzman i rytíř sedmi království. Navíc je tady svět ledu a ohně možností je fakt hodně, ale asi 20 draků by neutáhli rozpočtem :D To už by je lépe vyšel právě ten rytíř

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

134jan134

Já být autorem, tak jim něco nabulíkuju a pak si to napíšu jak chci. Ať vzniknou dva fanouškovské tábory, které se budou do smrti hádat, jaký z konců je ten správný.

na příspěvěk reagoval Patw

Cecan

Cecan (hodnocení, recenze)

Waldir

Problém je že pátá serie končí stejně jako poslední vydaná kniha Tanec s draky a na pokračování už 4 rokem čekáme a proto ted seriál předběhne knihu

na příspěvěk reagoval Waldir

Waldir

Waldir (hodnocení, recenze)

Zdravím chcel by som sa opýtať či má význam čítať knihu od prvého diela, alebo by som sa s kľudom mohol vrhnúť na tú časť kde končí piata séria, vopred ďakujem za odpoveď :)

na příspěvěk reagoval Cecan, A.C.C.B

Maerlyn0

Maerlyn0 (hodnocení, recenze)

berg.12

Takže všechny ty zjevný náznaky, že Jon je dítě R a L, Mellisandřiny vize, další proroctví o tom, že se zrodí spasitel díky ohni a ledu (jaká náhoda), vlastně byly jen takový věci mimo, na to se můžou scénáristi vykašlat a radši to udělají tak, že Jon umře a oni to nebudou řešit, byly to prostě jen takový bláboly, že? :)

na příspěvěk reagoval berg.12

Patw

Patw (hodnocení, recenze)

Dadel

Jen proto, že David Nutter řekl, že je Jon mrtví tomu věřit nebudu. Jasně, že nemůže říct "Jon žije" protože to by se na internetu už dva dny nad jeho "smrtí" nebouřili a velký diskuzní bod by vyšel vniveč. Však ono uvidíme. Pokud si Kit nechá během léta ostříhat vlasy tak je to jasné. :D I když není vyloučeno, že by to udělali už jen z úmyslu svést lidi ze stopy. Však prodloužit mu vlasy mohou vždy a nebo jako jeho "nové já" může mít od teď vlasy v seriálu krátké. No ale nevěřím, že je mrtvý. (Pokud je nevadí mi to, ale je to nesmysl zabíjet jediné spojení se zdí/ww/divokými).

134jan134

134jan134 (hodnocení, recenze)

berg.12

Autor jim vysvětlil celý děj jak to plánuje dokončit, mají k dispozici kapitoly z šesté knihy atd.... v tomhle není problém.

na příspěvěk reagoval berg.12

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Maerlyn0

Jestli chceš vládnout nějaké zemi, tak zbavit ji Chodců a zombíků, až ji z půlky obsaděj, je celkem slušnej začátek. Žádná mýtická bytost se tam objevit nemusí, provázanost s minulostí se seriál evidentně vyhýbá. To už je pravděpodobnější, že něco Sam vyhrabe v Citadele. Jon snad nebyl jedinej, co uměl držet meč.

na příspěvěk reagoval Maerlyn0

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

134jan134

Nehledě na to, že předloha jaksi došla, filmovat další řadu začnou evidentně ještě před vydáním šesté knihy a dalších min. pět let nebudou čekat na poslední.

na příspěvěk reagoval 134jan134

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

134jan134

Ano, ale tu předlohu evidentně trochu popírá celej seriál, protože nějaké prophecy, oheň proti ledu, bílý drak a podobné věci v něm hrají podřadnou, jestli vůbec nějakou roli.

na příspěvěk reagoval 134jan134

Maerlyn0

Maerlyn0 (hodnocení, recenze)

Jasně, že je Jon Azor Ahai a že tam ještě bude hrát svoji roli, jako jedinej z těch hlavních postav se setkal s Bílými chodci a ví, jak s nimi bojovat, musí přežít a naléhat na Dany, aby se tam pak vydala s drakama, protože pochybuju, že by tam šla sama od sebe, když se s tímhle problémem vůbec nesetkala a absolutně ji to nezajímá.

na příspěvěk reagoval berg.12

134jan134

134jan134 (hodnocení, recenze)

Cecan

Nebo jo, já tě možná špatně pochopil :-D Myslel jsi mír mezi rodovými klany? To případně jo, ale podle mě tohle je dost bezvýznamné, malá šance aby se to stalo.

na příspěvěk reagoval Cecan

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Beckett51

Myslíš ten třičtvrtě roku starej článek v The Independent? http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/game-of-thrones-season-7-leading-cast-members-sign-contracts-for-further-series-9828891.html kterej jen obecně jmenuje hlavní představitele absolutně nic neříká a nakonec píše "Despite cast members extending their contracts, their characters could be killed off at any point, meaning they would lose their jobs."? Jo to se hodí do další fan fiction teorie ;)

na příspěvěk reagoval Beckett51

134jan134

134jan134 (hodnocení, recenze)

Cecan

Neodpovídá to válce růží, páč tam se vzaly 2 znepřátelené strany, on se prezentuje jako její krev a rodina, prostě spojenec. Kdyby si jí vzal vůbec nic se nevyřeší a pořád bude tommen na trůnu a boltoni na zimohradě.

134jan134

134jan134 (hodnocení, recenze)

berg.12

Tímto vlastně popíráš celou předlohu. Seriál má skončit stejně jako předloha, jen si má trochu upravit dějové linie a cestu jakou se k tomu (stejnému) závěru dojde. Ale jestliže v předloze je budována postava Azor Ahaie jako možná nejdůležitější, tak pochybuju že v seriálu se na to vys*ou. Kdyby to šlo, tak se s tebou vsadím :D

na příspěvěk reagoval berg.12, berg.12

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

berg.12

Ale já jsem nedávno četl/viděl potvrzený casting pro další sérii a Kit Harrington byl mezi nima. Neví, jestli to nebyl Fake, ale vyjadřovali se k tomu i tvůrci u toho videa pokud si dobře vzpomínám.

na příspěvěk reagoval berg.12

134jan134

134jan134 (hodnocení, recenze)

Cecan

A jak dlouho myslíš že bude trčet na té zdi? Jeho král je mrtvý, co je s jeho rodinou nevím ale pochybuju že by za ní jel.... Jona zabili bratři a ty asi Davose taky nebudou mít v lásce když už není pobočník krále, prostě je to nějaký cizí dědek co se jim zabydlel v Castle black.  Já myslím že nějako vypiplají scénář aby měl důvod najít Starka a drželo se to knihy.

Cecan

Cecan (hodnocení, recenze)

134jan134

No tak vynechali i železné, což je škoda a udělali divné dorne. Inak kdyby byl blackfire, tak to odpovídá přesně válce růži, když skončila v tom momentě, že dvě strany rodu se vzali a byl mír (vzal by si dany a bylo by to přesně podle té války) a nikdo není psáno, že se neobjeví třeba v 6 serii taky už takhle nějaké linky posunuly ob serii či dali dřív. Takže prakticky nic nevíme a zrovna železní tam taky mají význam a ne malý

na příspěvěk reagoval 134jan134, 134jan134

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

V seriálu nějakej Azor neznamená prakticky nic. Pár blouznivejch výjevů zjevně ne moc úspěšné vykladačky. Žádná taková postava se tam vůbec nemusí objevit. Spíš než jakési nesmyslné náznaky (už se i objevilo, jak se Jonova víčka na konci záběru pohla) je spíš neschopnost přenést se přes hrdinský komplex. Nějak musí chodce porazit i bez něj. Jon is dead, deal with it.

na příspěvěk reagoval Beckett51, 134jan134

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama