Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 855)

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Někdo se snaží srovnávat "Games of Thrones" dokonce s "Pánem prstenů"; ale kdepak - to je jako srovnávat nebe a dudy. Nebo spíš srovnávat geniálně natočené geniální dílo s pěkně natočeným líbivým brakem. Ode mě dostává tehle seriál jen tři hvězdy (a to ještě zaokrouhluji nahoru!) - a to za vynikajícího Seana Beana (který v něm ale bohužel dlouho nepobyl), zdařilou výpravu a tu super úvodní titulkovou hudební znělku. Pořád jen mluvení, mluvení, mluvení - popřípadě sex, sex, sex... Všechno perfektně samoúčelné. Postavy a jejich osudy mě nedokázaly dostatečně zaujmout - jeden charakter horší než druhý, nenašla jsem nikoho, komu bych mohla "fandit", žádnou osobu, kterou bych si oblíbila, chápala ji nebo ji alespoň nenáviděla. Tomuhle světu se vůbec nepodařilo mě strhnout. Příběh (pokud děj seriálu vůbec mohu nazvat plnohodnotným příběhem) ve mně prostě nevyvolal naprosto žádné emoce - snad kromě neodolatelné touhy vkráčet do děje a majznout všechny postavy po hlavě, aby se přestaly konečně chovat jak v telenovele - a začaly dělat taky něco jiného než planě kecat, zabíjet se nebo souložit. Vlastně mi už pak postupně v průběhu sledování bylo docela jedno, jak se příběh bude dál vyvíjet. Potenciál to mělo veliký, ale ve výsledku je to jen obrovská bublina, která hoodně hlasitě splaskla. Achjo. Tohle má být (dospělá) fantasy? Drama? Akční? No nazdar... ()

Snathoras 

všechny recenze uživatele

Fantasy...to je prostě moje a tento seriál je téměř dokonalý! Už se nemůžu dočkat 2 série od které očekávám velké věci...doufám že nebudu zklamaný :) ...=> 5* ()

stuplik20 

všechny recenze uživatele

Toto je asi najväčšia dobrodružno-fantastická tvorba ktorá sa zapíše do histórie hneď po Harry Potterovi. Spočiatku som súdil "Hru o Tróny" že bude na tom horšie ako "Pán Prsteňov" ale veľmi silno som sa opálil. Ku knihe: George R. R. Martin je psychopatický spisovateľ ,ktorý dokazuje nemožne komplikovať dej ,miešať súvislosti ,vytvárať jednotlivé charaktery postáv po tom ako si ich obľúbite ich jednoducho zabije. Nehorázna psychologická hádanka domýšľanie deja to ponúka kniha. Seriál je na tom až neskutočne dobre ... výber postáv podľa charakteru z kníh, scéna, výprava ,neskutočné grafické efekty (čistý raj pre oči). Neveril som tomu ale vôbec som po prečítaní nesledoval ako sa moc seriál líši od knihy samozrejme je na tom lepšie lebo má široké rozpätie času čo sa pri nijakom filme nedá dokázať. Jednoducho som až nadmieru uchvátený a dávam 5*. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mě to příliš nechytlo, postupně mě to začalo bavit každým dílem víc a víc. Dnes kdybych propásnul jediný díl, tak si to doma hodim, tak moc je ten seriál návykový a geniální. ()

iKosser 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se právě tenhle seriál dočkal neuvěřitelného zkomercionalizování a neskutečné (seriálové) fan základny. Tvůrci se totiž mohou opírat o nejlepší možný scénář-výbornou knihu, takže co do příběhu toho moc posrat (měnit) nemůžou. Navíc příběh je rozleptaný do všech možných dějových linií, takže při desetihodinové stopáži jedné série (knihy) tam můžou naflákat jen ty nejlepší věci a v jednom dílu se sotva dostane na všechny aktéry, takže amíci si nemůžou stěžovat jako vždycky že je to nudí. Díky moc všem, co se na seriálu podíleli nebo budou podílet a mějte prosím na paměti, že filmujete a vytváříte nejlepší fantasy všech dosavadních dob. Doteď (začátek 4. série) vám to šlo celkem slušně.. ()

mObscene 

všechny recenze uživatele

jediná nevýhoda je že tam stále jebú a mňa potom len vykrúca..:D:D ale inak....mega!mega!..nič iné k tomu ani nemám čo povedať. Výprava,kostýmy,efekty...všetko..proste jedna veľká jeba!:) ()

LetztesBiest 

všechny recenze uživatele

O tomto seriálu jsem slyšel dost ještě předtím, než jsem ho začal sledovat a má očekávání byla vskutku vysoká - jenže i ty se povedlo seriálu překonat. Tenkrát bylo venku asi 15 dílů a mě po třech dnech sledování nezbylo nic jiného než nedočkavě čekat na další díl ... na příběhu se mi líbí celková realističnost (ač jde o fantasy, je zde magických prvků poskrovnu a po většinu času má člověk dojem, že sleduje něco, co by se skutečně mohlo v minulosti stát) a hlavně nepředvídatelnost. Postavy nejsou černobílé a není tu problém někoho v jedné sérii nenávidět a v další si ho oblíbit. Samozřejmě mi to nedalo a začal jsem číst i knihy (od té doby je ze mě také naprostý fanatik) a začal si uvědomovat tu nepříjemnou skutečnost, že ten předtím dokonalý seriál vlastně občas vůbec dokonalý není. První série je poměrně věrná, ale od druhé už tam je oproti předloze až příliš mnoho změn - některé jsou ještě pochopitelné, ale jiné už zamrzí. Takže jako seriál stále výborné, jako adaptace chvílemi pokulhává, ale absolutní hodnocení zatím nechám a na další díly jsem i tak natěšenej jak na Vánoce ^^ ()

popos 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se HBO opravdu povedl,první série mě dějově zaujala asi více něž série druhá,která měla příliš mnoho postav a objevilo se spousta dalších rodů. Ale plus pro druhou sérii jsou bitvy,které se trikově velice povedly a v konečném díle druhé série výborné zakončení,díky kterému jsem velice napjatý a natěšený na další sérii. ()

Chasida 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší překvapení tohoto roku. Už vloni kolem mě proběhlo hlášení mnoha lidí, jak se ten seriál povedl. Nevím proč, ale ke Hře o trůny jsem se dostal až letos - to znamená v průběhu vysílání druhé série. A naprosto mě uchvátila. Od úvodních titulků až do poslední scény. Ano, to je to, co tu tak moc potřebujeme - pořádnou fantasy ságu s velmi dobrými hereckými výkony. A jsou tam i draci! :) P. S.: Nyní běží třetí řada a já můžu pouze poděkovat, že je vše stále tak dobré a snad ještě lepší! ()

LakiyL 

všechny recenze uživatele

Najlepšie možné spracovanie knihy...seriál nerieši vzťahy a spomienky, ktorými kniha dodáva ucelenejší obraz a predstavu súvislostí a vzťahov medzi postavami, i tých dávnych. Avšak vizuálne aj dejovo a slovne úchvatné spracovanie. Naozaj klobúk dole, lepšie sa tieto knihy spracovať nedajú. Druhá séria už ale obsahuje viacero odlišností oproti knihe, no stále to nič nemení na fakte, že sa jedná o kvalitný seriál. Komenty typu že sa jedná o prehnanú brutalitu a že seriál sa tým snaží byť iným- seriál nevychádza z ničoho iného, len z knihy. Treba si ju prečítať a potom môžme debatovať. A komu vadí množstvo dialógov, nech seriál ani nepozerá, pretože práve tie ho robia tým čím je. ()

Zeldur 

všechny recenze uživatele

Příběh plný nečekaných zvratů, touhy po moci, intrik, zrady a rodové sounáležitosti. Zpracování je dokonalé nejen po vizuální stránce, ale i po té dějové. Temná fantasy, jak má být. ()

estasy 

všechny recenze uživatele

Hurá! Na tenhle typ seriálu čekám už řadu let! Nádherná výprava, skvělé kostýmy, brilantní dialogy, při úvodních titulcích mám vždy husí kůži. Seriál je hodně věrný knižní předloze (tedy alespoň první řada), čímž ode mě získává další velké plus. Díky HBO! ()

3mates33 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci seriál. Škoda že som sa pozrel na wiki čo sa stane potom v knihe ( knihu som si síce stiahol, ale nejako sa mi nechce ísť do čítania) ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Zbývají mi dva díly do konce druhé série. Smrtí Neda Starka seriál tak trochu ztratil grády. Ne, že by délka tažení jeho syna neodpovídala reálu - ve skutečnosti to v podobném období našeho středověku asi fakt bylo o ročním plahočení se někam a člověk za rok zažil dvě bitvy a byl rád. V seriálové podobě bych ale očekával víc, než že vůdce ústřední rodiny celou druhou sérii vystupuje maximálně v hlavním velitelském stanu, kde čeká na maminku. Oceňuji, že se ve druhé sérii tvůrci snaží udržet koherentnost celého díla, byť se jim hlavní postavy rozkutálely po Sedmi královstvích jako skleněnky mladého pionýra, ale hrozně se to táhne. King in the North už rok táhne na hlavní město, ze kterého král v prvním díle první série jel měsíc, v tom městě se zase už rok čeká na menstruaci a jediný příběh, který mě upřímně zajímá je Jon na Severu. Měním původní 4 na 3 a budu doufat, že povinné dokoukání druhé série to ještě nezmění. Edit season 3: Ponechávám hodnocení, nicméně děj hrozně stagnuje, není tu žádná zásadní otočka. Kdybychom z prvního dílu série poskočily rovnou k sedmému, prakticky se nic moc nezmění a většinu věci by si člověk během pěti minut domyslel... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama