Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 19
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 854)

kreion 

všechny recenze uživatele

Prvá séria: Epické, monstrózne skvelé, famózny Sean Bean, zrada, politika, vojna moc a sex. Najobľúbenejšie postavy: Ned Stark, Arya, Tyrion Lannister, Lord Baelish. 5/5 ****Druhá séria: Zo začiatku menej epické ako prvá séria (zachránia to len posledné dve časi), zo dve epizódy mierne nudné, epická bitka o Kings Landing. Neviem sa zbaviť pocitu že príbeh Daenerys Targeryen je nudne spracovaný (20 ľudí a 4 kulisy v každej epizóde?), zachraňuje to však posledná časť. Najobľúbenejšie postavy: Tyrion Lannister, Jaime Lannister, Lord Varys, Bronn, John Snow 5/5 ()

lomikarus 

všechny recenze uživatele

1. série - ****/*****, 2. série - ***/****. Bohužel jsem se u 2. série nebavil zdaleka tolik jako u první. Sérii sice stále vévodí sofistikované dialogy a spřádané intriky, tentokrát jsou ovšem o poznání méně intenzivní a dramatické. Chvílemi přichází opravdová nuda. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série = 85% | 2. série = 70% | 3. série = 75%, trochu nafouklá americká bublina - jako ty jejich hypotéky :-), ale obecně silný nadprůměr, určitě v první padesátce seriálů. | 4. série = 80%, no tímhle tempem bude 10. řad. Už se stává pravidlem, že první dva tři díly série mají velmi nadprůměrnou úroveň, pak to jde dolů a vyplňujeme vatou a závěr jde znovu nahoru.| 5. série = 70%, nudné, předvídatelné, čím dál tím méně konzistentní postavy a vyprávění. Celá série a humbuk kolem ní začíná připomínat drogovou závislost. | Update 28.8.2017 (série 7.) - Určitě to dokoukám až do konce, ale bude to utrpení. Pár velmi dobrých dílů, ale jinak už nudná konzumní zábava. | Update 21.5.2019 (série 8.) - Tak už to máme za sebou a je zbytečné tomu věnovat jen minutu navíc. 60% | Bohužel po veškerém zvážení je nutné vyhodnotit seriál jako celek tak, že na víc než 3 hvězdy to nemá. ()

sew810 

všechny recenze uživatele

Nic takového jsem ještě neviděl, famózní a neskutečné, po dokoukání 2. série už budu jen přežívat, než dorazí 3. série. Úžasný seriál, se vším co má mít a ještě s tunami absolutorií navíc. ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Veľa postáv, vela prepojení, niekedy ani neviem kto s kým, môjho otca koňa brat... Plus každý z nich má svoj vlastný plán, každý intriguje, každý chce niečo a podla možnosí čo najviac. Neviem, vám to nepripomína telenovelu?? Samozrejme, prečo nie. Ale na rozdiel od tých klasických juhoamerických, Game of Thrones má navrch to prostredie, dráčiky, bitky a nahotinky a vôbec by mi neprekážalo, keby má 150 častí:) No a nesmiem nespomenúť, že autor vymyslel tie postavy naozaj bravúrne a hercom to žeriem aj s navijakom. No a len tak pre zaujímavosť, moji obľúbení (nie nutne v tomto poradí): Ned Stark, Tyrion Lannister, Hound, Joffrey (hovorte si, čo chcete, ale ten chalan ho hrá naozaj výborne-všetci ho totiž nenávidia), Jon Snow, Daenerys a Drogo, Arya, Gendry a lord Baelish. Ani zvyšok nie je zlý, ale toto je u mna elita. --- S1: to je taká namotávka!! Ako droga, len vyčkať každý týždeň na nový diel. S2: trochu slabšie, ale stále si to drží vysokú úroveň. Neviem sa dočkať tretej série! ()

Evbad 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné pokoukání, opravdu hodně výpravný seriál, který by s přehledem strčil do kapsy mnoho fantasy filmů. Děj se sice sune vpřed jen velice pomalu, ale to není na škodu. Horší by bylo rozkošatělou předlohu necitlivě osekat. ()

K.O.S.A. 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha nečtena, tudíž kometuji pouze serial, který se snaží nabídnou spoustu sexuálních poloh, sprostých slov, řečí, které zůstavají nenaplněny, přibývajících postav a postav ubývajících a to stále dokola. Nebýt příběhové linie bastarda Sněha a zemí za zdí, která působí mysticky a umocní především poslední díl, tak tento seriál bohužel skončí v mém případě na smetišti dějin. Na druhou stranu se musí brát pohled fanouška fantasy, pro kterého je tento seriál i s knihami povinnost. ()

da_silva 

všechny recenze uživatele

Po dvou sezonách, které jsem strávil nadšeně přikovanej k židli, nemůžu jinak než plný počet hvězdiček. Parádní dialogy, několik úžasných postav (jimž prostě vévodí Tyrion) a velmi dobrý příběh. Předlohu jsem nečetl a jsem tomu rád, těšil jsem se tak na každý díl jak na výplatu. Čekat rok na další sérii mi přijde jako trýznění, ale doufám, že bude mít ještě větší rozpočet, aby záběr na přesunující se národ se 40000 vojáky nebyl tvořen čtyřiceti komparzisty. 90% ()

Marw_ 

všechny recenze uživatele

Seriál mě bavil a velice oceňuji, že vznikl nějaký výpravný fantasy seriál, na který se dá koukat, a u kterého (jak už tu někdo zmínil) jsem se většinou díval na ukazatel času s přáním, aby ještě hodně zbývalo. Velmi často se na něj dívám z opačného důvodu.. Musím říci, že na to jaký se z toho dělá fenomén je to celkem obstojný kus (dost často nemůžu podobně mainstreamové věci vystát) a chtěl jsem mu dát i vysoké hodnocení, ale když jsem na zdejší stránce v pravo nahoře v červeném poli zahlédl dva nápisy: 5. nejlepší seriál a 15. nejoblíbenější seriál, tak mě poněkud zamrazilo. Dobrá 15. nejoblíbenější ještě budiž, zvlášť když 2. nejoblíbenější může být Big bang theory, ale 5. nejlepší rozhodně není! S ohledem na ostatní seriály, které tento většinou myšlenkou vysoko převyšují dávám prozatím 3 hvězdy a uvidíme, jestli mu třetí série přidá či ubere... ()

cirkulace 

všechny recenze uživatele

"Když hraješ hru o trůny, buď zvítězíš, nebo zemřeš" Už od prvního dílu jsem pochopil, že Game of Thrones mají v sobě něco magického. Něco, co mě nutilo si každý večer pustit další a další díl. Nakonec jsem to nevydržel a za jeden den si pustil všechny poslední 4 díly najednou. Vynikající příběh, promyšlený svět, země, rody, kmeny, postavy. Vše krásně sladěné a dokonale uvěřitelné. Až tak, že opravdu není těžké podlehnout kouzlu Game of Thrones. První série si určitě zaslouží hodnocení 100%. Co se týče postav, tak Sean Bean po Boromirovi v Pánovi Prstenů jen potvrzuje svoje kvality a velkým překvapením je pro mě obzvláště Peter Dinklage v roli Tyriona Lannistera. Malý vzrůstem, ale velký hereckými schopnostmi. Po dlouhé době seriál, na který se opravdu vydržím dívat. (Hodnoceno po shlédnutí 1.serie) ()

Zirael 

všechny recenze uživatele

První série má ode mě 100 % moc se mi líbí chladná atmosféra hradů a dobré herecké výkony dokonce i v dětských rolích. Samozřejmě nebyla by to BBC produkce, aby to nebylo plné samoúčelného sexu, nahoty (platí pravidlo že dříve nebo později každá žena "nad zákonem" v seriálu ukáže prsa) a detailních záběrů na krev stříkající z hrdla a usekané končetiny. Nicméně příběhy odehrávající se na území sedmi království mě zaujaly natolik, že jsem se rozhodla si přečíst knižní předlohu, které se první série hodně drží. Druhá série už pokulhává, díly jsou slabší a rozvleklejší, scénáristé si v některých případech dělají s předlohou co chtějí a zajímalo by mě, jak hodlají některé věci v budoucnu řešit. Mezi moje nejoblíbenější postavy patří Arrya a Jon, naopak mě nudí Daenerys a Bran. Nevím, jestli se mám na třetí řadu těšit, nebo se jí obávat... no uvidíme. ()

Šošia 

všechny recenze uživatele

Má to spád, napětí, autor předlohy se nebojí zabít vaše oblíbené postavy (což reflektuju s potěšením)...Nicméně stejně nechápu jak se softpornové fantasy mohlo stát 5. nejoblíbenějším seriálem. ()

chinano 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Výborné! Režiséři se v rámci možností drží knihy, herci do většiny rolí zapadnou a temná atmosféra intrikářských Sedmi království na vás dýchá na každém kroku. Jen to možná nemuselo být tolik naturalistické. Přesto od pána prstenů nejlepší zpracování knižní předlohy, jaké jsem viděl. /90%/......... Od druhé série si ale scénáristé začali vymýšlet věci, které jdou místy a priori proti předloze - například když Jon Snow navrhne, aby se zapečetil tunel pod Castle Black - přitom v knize se celou dobu hádá jako... (ups, skoro spoiler) s Bowenem Marshem o to, aby se tunel NEZAPEČETIL. A to je jedn příklad ze sta. Musím ale uznat, že o pořádné fantasy nebo středověké seriály je nouze a tenhle svým řemeslným zpracováním patří mezi absolutní špičku. Proč si ale vymýšlet takovou spoustu "invenčních" nesmyslů, když je předloha do posledního písmenka promakaná? //70% ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Syrovost, akce, erotika, napětí. Co si víc přát? Update 4.3.2012 - Druhá série za 4 hvězdy díky poklesu napětí, už trošku moc bradavek a odfláklé scenérie se směšnými záběry vyloďujících se bárek a jakože davových akcí. Tvůrci se už se evidendně třásli na třetí sérii. ()

ifca88 

všechny recenze uživatele

První série dokonalá, okamžitě mě to vtáhlo do dějě a nepustilo, dokud jsem za jeden den nezkoukla celou první sérii, jednoznačně 100%. Druhá série je o dost slabší, rozjelo se tam strašně moc dějových linek, z nichž některé mě nebaví, takže druhé sérii dávám tak 65%. Celkově tedy lepší 4 hvězdičky a jsem zvědavá na třetí řadu. ()

vrbicek 

všechny recenze uživatele

Velmi promyšlený děj, od prvního dílu 1. série až do posledního dílu 2. série. Přibylo hodně kladných i záporných postav, ale také mnoho z obou skupin ubylo. Bohužel ti největší záporáci stále přetrvávají. Zatím pořádně nevím, co očekávat od 3. série, ale vzhledem k tomu, jak byla zakončena druhá, toto bude další skvělý pětihvězdičkový zážitek, kterého se už doopravdy nemohu dočkat! ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama