Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 21
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele jarmik k tomuto seriálu (9)

Hra o trůny (2011) 

Jó, tak tohle mám opravdu rád! Krásné ženy, zlí muži, skvělý svět a úžasné napětí. To je Hra u trůny! ()

Spravedlnost pro královnu (2017) (S07E03) 

Skvělá epizoda po všech stránkách. Několik setkání, na které se dlouho čekalo. Někdo remcá nad dlouhými dialogy, ale mně kvalitní scénář vůbec nevadí. A akce byla taky parádní. ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

Mám GoT vážně rád, ale tohle opravdu nebyl jeden z nejlepších dílů. Na předposlední ze 7 dílů to bylo skoro celou dobu o ničem a bitva na zamrzlém jezírku byla stupidní z hlediska prostoru, času i děje. Většina postav se v tomto díle chovala buď nelogicky, nebo řešila věci jako kdo bude mít meč, kdo bude mít dýku apod. půlka hlavních postav se tentokrát do 65 minut vůbec nevešla kvůli zbytečnostem ostatních. Pokud nebude poslední epizoda to nejlepší, co jsme kdy viděli, tak to tvůrci teda pořádně podělali. ()

Drak a Vlk (2017) (S07E07) 

Možná dokázali všichni všechno předvídat, ale já opravdu netušil, co se stane v Kings Landing a co na Zimohradu. Jen ta Zeď asi byla po minulém dílu jasná. Byly tam momenty, kdy jsem byl opravdu nervózní z toho, zda některá z oblíbených postav zemře. Zvláště po celé zkušenosti s GoT... Po slabé předposlední epizodě přišlo další skvělé zakončení série. Rozhodně zase máme na co čekat a vůbec není jisté, jak to celé skončí. ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Nevím, vy jste jako čekali, že se to všechno v 1. epizodě série rozhodne a potom budeme 5 epizod sbírat či pozorovat (probouzející se) mrtvoly? Já jsem spokojený. Víc jsem nečekal a nenudil jsem se. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Všechno dobrý, závěr super, ale ta bitva byla tak příšerně na palici, že srovnávat ji s Návratem krále... prostě ani nejde. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Normálně bych dal 4*, ale když vidím ty odpady… Chápal jsem fňukání, když celý díl nebylo nic vidět, chápal jsem fňukání, když se několik hlavních postav chovalo příšerně nelogicky, ale teď? Není jednoduché završit několik osudů v jedné epizodě, což se stát muselo. Nějaké nedostatky by se jistě našly, ale ta jedna hlavní věc byla velká, opravdu velká, protože mně smysl dávala. Lehký SPOILER: Dávala, protože hněv a moc u jedné postavy zvítězily. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Nebylo to tak strašné, jak vypadá v kontextu celého díla hodnocení jeho poslední tečky. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama