Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 4
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Diskuze

zvolsi

zvolsi (hodnocení, recenze)

kiddo

kiddo macechu no :) aby ses nepopopo :D myslel sem proste Starkovic mamču. 

134jan134 že jejon vlastně Targaryen, je zatím jen mokrej sen některých fandů, takže klid :) stejně jako vysněná možnost oživení Jona vlhčí kalhotky spoustě faninek :)

na příspěvěk reagoval kiddo, 134jan134

134jan134

134jan134 (hodnocení, recenze)

zvolsi

Nejspíš jsi tou matkou myslel osobu s nacionály LS, obávám se že Lyanu by už nedal dokupy ani pán světla s kulervoucí podporou Night Kinga.

zvolsi

zvolsi (hodnocení, recenze)

Merneron

Johnovu mrtvolu hodí za zeď a Jíní už si ho najdou :)

Kdyby i Johna oživil pán světla, stejně jako jeho matku, tak to už by trochu zavánělo. Očekávám něco nápaditějšího. 

na příspěvěk reagoval kiddo, 134jan134

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Obří ledový drak postavený ze Zdi.

 

Ať žijí Transformeři a trol identifikován.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Merneron

Proč by to měla být hovadina? Mě to naopak připadá zcela logické, především pak na základě knižní předlohy, kde tomu spoustu indicií více než nahrává. Kdybych měl odhadnout závěr celé ságy, tak se mi jako nejpravděpodobnější vyústění jeví souboj mezi králem Jiných - Jonem - leticím na svém obřím ledovém drakovi povstavším ze Zdi proti Daenerys a jejím drakům.

na příspěvěk reagoval 134jan134

Merneron

Merneron (hodnocení, recenze)

Psychor

Ako poprosím už prestať hovoriť tie nezmysly o tom ako Jona oživia Iní. Táto hovadina nad hovadiny v príbehu už v diskusii nemá zmysel. Ďakujem

na příspěvěk reagoval Psychor, zvolsi

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

A R + L = D, Quentyn je naživu, Tywina zabil Oberyn, Tyrion je Targaryen a valonqar, Cleganebowl, Sandor je valonqar, Stannis prohrál u Zimohradu, Jaqen je Syrio, Rickon je valonqar, Daario je Euron a Dany usedne na Železný trůn. Tak, to by snad měly být všechny stupidní teorie. 

Uživatel kiddo smazal svůj příspěvek.

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

Paulie88

Ano, Jon není tím spasitelem, to byl zakrývací manévr. Celou dobu to byl Hodor (pardon, "Willas"), kterého jako mladého chlapce Robert Baratheon bouchnul do kebule a od té dobu Hodor (pardon Walder... pardon "Willas") jenom hodoruje. Na konci bude samozřejmě souboj Hodora a Night´s Kinga (s armádou "jiných" za zády), Tyrion ho bude ze vzduchu jistit na zádech draka. A nikdo mě nepřemluví, že to bude jinak (!!!).

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

Ono je to složitější, oni si hrají na doktora Frankensteina a poslední dvě knížky hodně (hooodně) vykuchali - a teď používají některé linie, kterých se předtím zbavili (Železné ostrovy, něco z Řekotočí) zkombinované s vlastním psaním (Zimohrad, Tyrion "šéfující" Meerenu, Dorne...), u kterého je část asi inspirovaná tím, co jim Martin před lety řekl, že se stane (Dany ve Vaes Dothrak, oživení Jona atd.). Vzniklo z toho posešívané monstrum, které adaptací už určitě není. Jsou linie, které s těmi knižními už nemají nic společného (Sansa na Severu, vztah Jamie a Cercei, knižní Dorne rozhodně není k smíchu, Stannis nemůže Shireen upálit kvůli sněhové přeháňce, protože ji nechal v Castle Black spolu se Selyse atd. atd.)

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Jona ale nikdo neoživí ne? :D Snad tomu nevěříte ...

Ale líbí se mi styl, hned všechny postavy vyvraždit. Ono když to hodlají už po týhle sérii prakticky ukončit tak musí do tý doby úplně všechny postavy co tam jsou zabít a nechat jen Hodora, kterej jedinej přežije.

na příspěvěk reagoval HoneyBunny, Psychor

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

134jan134

Roose, Walda a Ramsay žádné překvápko, to bylo telegrafováno už od "rodinné večeře" v minulé sérii. Mel taky žádný šok (Davos se jí pokouší povzbudit, LOL!, nasrat). A vypadá to, že Bran v šesté sérii bude asi opravdu jenom kvůli flashbackům týkajícím se Ježíše Sněha. Železňáky nechci ještě hodnotit, bojím se, aby nedopadli jako Dorne. 

Úplně vidím, jak bude v pondělí celý internet plný výkřiků "OMG, Jon Snow žije! To jsme tedy vážně nečekali!"

Merneron

Merneron (hodnocení, recenze)

kiddo

Tak ja som sa na tento flashback tešil celkom dosť :) vidieť Zimohrad na vrchole slávy a dobách mieru a hlavne kľudu. A zase ako tie Horúce strely to si trochu prestrelila, áno súhlasím, že je to absurdné oproti tomu čo bude v knihe, pretože si to scenáristi zľahčujú avšak, rozhodli sa ísť rýchlejšou cestou a možno cestou nie tak dokonalo prepracovanou, ale pre mňa stále prípustnou. Ako seriál to stále má čo ponúknuť, a jediné miesto kde budem kritický je len Dorne zatiaľ :D nakoľko radšej to mali vynechať celé.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Zásadní odchylky byly od začátku, ale fajn to je všude, nestěžuju si. Kompletně jiným směrem se to nicméně vydalo od posledního dílu čtvrté série, respektive závěrem Tyrionovy linky. S nedopsáním šestého dílu nemají odchylky nic společného: pátá série měla k dispozici dva manuskripty o 1500 stranách a neadaptovala z nich skoro nic. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Psychor

A to jako kam? Na tu loď? "Holubí" pošta není mail :-D Plus už to vidím: "Nevykládejte si to špatně, ale bráchově kočce začalo čím dál víc hrabat, takže pro jistotu všici v poho?" :-D

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

OK, vypadá to, že mé druhotné přání se přece jen vyplní a drama Robert Bé vs. Hodor asi bude. V tom případě to snad nebude tak úplně promarněná série, neb má bránice aspoň dostane pořádně zabrat (mmch Willas? Nasrat).

 

Mimochodem, začínám se trochu stydět, že jsem posledním dvěma sériím vyčítala přílišné spoléhání na "šoky". Tohle už začíná být vážně absurdní.

na příspěvěk reagoval Merneron

Uživatel Psychor smazal svůj příspěvek.

Athaeneus

Athaeneus (hodnocení, recenze)

Jestli Ramsay zabije Roose... Bože... To se zas zvedne hladina klišovitosti.

Merneron

Merneron (hodnocení, recenze)

Mimochodom objavila sa fotka dopisu čo poslal Jaime Doranovi, ktorá očividne vysveľuje prečo ostal Trystan na lodi.

 

Preklad: "Na našej spiatočnej ceste princezná Myrcella zomrela na otravu. Podozrievam Ellariu, nie teba, ale moje sestra bude vyžadovať vojnu. Pochybujem o tom, že ju Ellariina hlava a hlava tvojich neterí uspokojí, to je iba začiatok. Tvoj syn v Kráľovskom prístave nemôže ostať. Rovnakou loďou ho posielam späť."

na příspěvěk reagoval Psychor, 134jan134

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama