Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 13
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele kkarx k tomuto seriálu (6)

Východní hlídka (2017) (S07E05) 

Mizerný scénář, strašně uspěchané. Na to, že jsme vždy sledovali osudy každé postavy, která musela překonávat mnohdy těžké překážky a daleké cesty, se tento díl uchýlil až k primitivismu. Všechno je najednou jednoduché. Dostat se do Kings Landing - žádný problém, sjednat schůzku s bratrem - žádný problém. Hlavně aby se sešli všechny postavy, které se před nedávnem ještě nenáviděli, nyní však budou přátelé na život a na smrt. Mizerné je též nakládání s časem. Jak dlouhá doba tedy uběhla mezi všemi těmito událostmi? I ta úvodní scéna je na hlavu. V minulém díle jsme viděli jak se Jamie potápí bezmocně v brnění do vody. Z toho se nedá dostat ne? Čekal jsem nějaké vysvětlení, podvodní akci a ne že se zázračně s Bronnem objeví na břehu snad 1 km od místa události. A Daenerys se trošku změnila i vizuálně v nacistku a dělá si táborák z vězňů, protože je nechce držet v zajetí. :-o Ale zajímavý je rozhodně obrat od dobrodružného žánru k hororovému. Pocitově se to velmi odchýlilo od všech předchozích dílů, víc je kladen důraz na osud oproti svobodné vůli, barvy vybledly, přidalo se hlavně na temnotě, což sice dává smysl, ale ten přechod je víc než zbrklý. A ta mise vůbec nedává smysl. Proč něco dokazovat Cersei. Nemá už prakticky nic, čím by mohla Daenerys ohrozit a stejně jí je nějaký zombie naprosto ukradený... ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Epizoda o ničem. Nic nového, jen se shledávají známí a příbuzní, kteří se x sérií neviděli, setkávají se postavy, které se nikdy neviděly. Zažil jsem takové malé dejavu, protože skoro totožně vedené dialogy a scénky se vyskytovaly již v minulé sérii. Zase tu je mudrlant, který prohlásí "Na tohle není čas!" a zase se připomíná, co se stalo někdy někomu ve 3. sérii. "Tys mi udělal tohle a ty mě tohle....". My to víme, nemusíte to opakovat. Klany ze severu se opět chovají jako idioti. Bylo by zajímavější, kdyby to mělo nějakou gradaci.... Nenašel jsem jeden jediný dialog, který by posunul děj či charaktery někam dál. Vlastně jeden ano, někdo si po 7. sérii najednou vzpomněl, že draci a armády musí něco žrát a umístil do této epizody asi tři věty o tomhle problému. Tohle se mělo ale řešit už v 7, sérii a když ne, tak alespoň teď ukázat, že se to řešilo mimo obrazovku a ne "Jééé oni vojáci něco musí jíst, na to jsem nepomyslela". Prostor mezi těmito škrobenými rozhovory vyplňují draci a další cgi. Našel jsem jednu jedinou dobrou působivou scénu s atmosférou a to byl brutální vzkaz od nemrtvých, jinak to byla veskrze limonáda. Absenci atmosféry se snaží vynahradit temnějším filtrem. Všechny postavy mi lezou na nervy. Sansa se pořád směje, skoro jako by ta herečka měla z natáčení hroznou srandu a už se nedokázala nesmát, Snow je neskutečně otravnej, Hound pořád mluví jako kanálník, v každé větě tři sprostá slova.... Skoro každej přehrává a je vidět, že toho mají po dekádě už dost. Opět zasadili do dílu pornografickou scénku. Dříve to dávalo jistý smysl, ukázat charaktery a dekadenci světa, ale v tomto díle je to už jen čirá samoúčelnost pocházející z dutých hlav scénáristů. No uvidíme dál, ale nějak nečekám, že to půjde moc nahoru. Snad jen ty bitvy. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Úplně stejně prázdné jako předchozí vyčpělý díl. Loučit se měli herci na place a ne 2 hodiny na obrazovce. Jak píše darkrobyk, přátelé i nepřátelé u jednoho stolu a to je podle mě dost hloupé. Všichni se najednou bratříčkují jako by neexistovala žádná minulost. Vždyť Jamie je pořád bratr Cercei a spolu vybili půku rodiny Starků. Nebyly by děti Starků alespoň trochu naštvaní? Hounda a Aryu jsme sledovali hromadu dílů než se jejich vztah posunul do další roviny. Arya ho nenáviděla za jeho minulost. Teď se řeknou dvě, tři věty a všechno je ok. A ten vztah Hounda s Aryou taky stagnuje. Zase hromada nadávek a to je vše. Seriál má takovejch děr a scénaristy nenapadne udělat nic jiného než přemítat o minulosti. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Bitva no... něco jako bitva o Helmutův Žleb v Pánovi prstenů. Hrdinové bojují, zapichují a zapalují nemrtvé po desítkách a nakonec jsou snad jediní přeživší, často se bojuje ve zpomalených záběrech, do toho superhrdinská popcornová hudba. Je to hrdinský velkokýč,.. Třeba Arya vystřelí šíp a zabije zombie u Hounda, Hound se samozřejmě podívá a na dálku ve tmě a mlze zpozoruje Aryu. Arya mi svýmy úskoky a pohyby připomněla Želvy ninja. :-D Pokud se vám líbila bitva dnes už fantasy klasiky, pak se vám bude líbit i toto. Efekty teda nejsou o moc lepší než před víc než dekádou a moc toho není vidět kvůli všudypřítomné mlze a tmě. Přitom kvůli nesmrtelnosti postav a velmi špatnému vedení minulých dílů neexistuje žádné napětí. Mně osobně tyhle masakry už nic neříkají a moc mě nebaví, takže jsem se víceméně nudil. Jediný moment, který mi zůstane v hlavě bude scéna Sansy s Tyrionem v kobce. Jediná pro mě smysluplná scéna tohoto dílu. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Tohle se mi docela líbilo, hlavně díky tomu masakru a nekompromisnosti. Samozřejmě ty náhody jsou už trochu moc a místama z toho kouká Michael Bay. Zrežírované je to mnohem mnohem lépe než boj s nemrtvými, díl který upadne v zapomění. Myslím, že zrovna tenhle díl dostal docela ironicky nejvíc sodu, i když je z 8, série nejlepší, asi i díky tomu, že se začaly řešit zase podstatnější věci. Ten přerod Dany se mi líbil a výtky k tomu, že nebyl propracovaný je podle vedle. Zrovna tak jsem rád, že Jamie jel zpátky k Cercei. Zase jsem slyšel, že jeho příběh kvůli tomu nedává smysl a zničilo to jeho rozvoj, ale já bych řekl právě pravý opak. Nedávalo by smysl, kdyby nejel. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Pro ty, kteří se na seriál dívali hlavně kvůli příběhu musí být poslední sezóna a zakončení velkým zklamáním. Inu je to tak, že vývoj charakterů byl velmi uspěchaný, místo charakterů se totiž řešila společná minulost postav, kterou jsme viděli na vlastní oči v minulých sezónách. Dialogy mizerné i v posledním díle. Když Jon Dany opět řekl, že je jeho královna, tak jsem měl chuť dát mu jednu mezi oči. Taky bych se zbláznil mít takovýho pitomce vedle sebe. Kdo doufal, že poslední díl něco napraví, ten se mýlil. Uspěchanost nejvíc vadila v trojici Jon, Tyrion a Dany. V jednu chvíli řekne Tyrion, že Dany musí Jon zabít. v další scéně ji po minutovém rozhovoru zapíchne. Nesnažil by se ji třeba přesvědčit? Všechna čest ale Emilii Clarkové, protože ta to zahrála skvěle. Produkční kvalita je taky fantastická, jedná se o řemeslně výborně udělaný díl.... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama