Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (470)

Hra o trůny - Dva meče (2014) (epizoda) (S04E01)

  • Když se Aria Stark (Maisie Williams), jedoucí na koni se sirem Sandorem Cleganem (Rory McCann), zeptá, kdy bude mít vlastního koně, tak má v jednu chvíli nohy spuštěné nalevo, ale v dalším záběru je má spuštěné na druhou stranu. (kubixix)

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) (S08E05)

  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)

Hra o trůny - Zlatá koruna (2011) (epizoda) (S01E06)

  • Ve scéně, kdy Khal Drogo (Jason Momoa) vylije roztavené zlato Viserysovi Targaryenovi (Harry Lloyd) na hlavu, je jedna zásadní chyba. Zlato se roztéká při teplotě okolo 1 064 °C a běžný táborový oheň má teplotu zhruba 700 °C. (Duoscop)

Hra o trůny - Za Zdí (2017) (epizoda) (S07E06)

  • Na cestu za Zeď se vydá dohromady 10 lidí. Během bitvy s nemrtvými a medvědem prokazatelně zemře 6 lidí. Ovšem zpátky se dostane pět hrdinů + Gendry, který běžel pro pomoc. To je dohromady 12 lidí. (Timak)

Hra o trůny - Za Zdí (2017) (epizoda) (S07E06)

  • Když se skupinka vedená Jonem Sněhem (Kit Harington) brání před nemrtvými uprostřed zamrzlého jezera, tak v určitý moment je v pozadí vidět jeden z divokých, jak zběsile máchá oštěpem i přes to, že v tu chvíli u něj není žádný nepřítel. (jakub1998)

Hra o trůny - Drozd (2014) (epizoda) (S04E07)

  • Když si rudá kněžka Melisandre z Ašaje (Carice van Houten) sundá z krku náhrdelník, ve kterém je všechna její magie, má okamžitě začít stárnout, až nakonec zemře. Při koupeli ho ale nemá a nic se neděje. (Duoscop)

Hra o trůny - Tvrdodomov (2015) (epizoda) (S05E08)

  • Ve scéně na konci filmu, kdy Bílý chodec vzkřísí mrtvé, odplouvá Jon Sníh (Kit Harington) od břehu. Tato scéna trvá několik desítek sekund, ale na jejím konci je člun blíže břehu, než na jejím začátku. (Franta)

Hra o trůny - Tvrdodomov (2015) (epizoda) (S05E08)

  • Ve 43. minutě se armáda bílých chodců dobývá skrz bránu do opevněného tábora. V této scéně je vidět, že opevnění a brána jsou postaveny z kůlů, které byly opracovány moderními technologiemi. Zářezy ve dřevě jsou typické pro dnešní dřevozpracující stroje. (kubixix)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama