Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 18
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (470)

Problém tří těles (2024) (seriál)

  • Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování. (Yorkcz)

Rod Draka (2022) (seriál)

  • Marketingová kampaň na sociálních sítích k seriálu začala v dubnu 2021 během „Železného výročí“ – oficiální oslavy 10 let seriálu Hra o trůny (od r. 2011) na HBO. V té době také začalo natáčení seriálu. (LUKICKK)

Světlo a stíny (2021) (seriál)

  • Nové jazyky (Ravský, Kerchský) pro tento seriál vytvořil stejný člověk, který vymyslel jazyk Dothraki pro seriál Hra o trůny (od r. 2011). (Hanna)

Medicejové (2016) (seriál)

  • Jistou další pracovní spojitost s rodem Medicejů má herec Richard Madden (Cosimo starší z rodu Medicejů), který si v minulosti zahrál bok po boku s hercem Johnem Bradleym v seriálu Hra o trůny (od r. 2011). Právě John Bradley si zahrál historicky pravnuka postavy Richarda Maddena v historickém seriálu Borgiové (od r. 2011), a to kardinála Giovanni de' Medici (budoucího papeže Lva X.). S Johnem Bradleym se v minulosti herecky sešel paradoxně Bradley James, který ve druhé a třetí sérii hraje vnuka Giuliana de' Medici postavy Richarda Maddena z první série (r. 2016). Bylo to v páté sérii seriálu Merlin (od r. 2008) hned v úvodní epizodě Artušova zhouba (2012) a v epizodě Lekce pomsty (2012), kde John Bradley hrál postavu Tyra Sewarda a Bradley James hlavní roli krále Artuše. Herec Bradley James se zase coby král Artuš pracovně sešel s herečkou Sarah Parish (Lady Catrina), se kterou společně hráli v epizodách s názvem Kráska a zvíře 1 a 2 (2009) ve druhé sérii. O několik let později si zahrála Sarah Parish (Lucrezia de' Medici) matku Bradleymu Jamesovi (Giuliano de' Medici) ve druhé a třetí sérii tohoto seriálu.. (Lynette)

Můj malý Pony: Přátelství je magické (2010) (seriál)

  • Tvůrci si byli vědomi toho, že jejich seriál zaujal také mnoho dospělých diváků. Proto využili toho, že stejný rok jako poslední řady My Little Pony vychází také poslední řada Hry o trůny (od r. 2011). Proto bylo na oficiálním Instagramu Discovery family, kde My Little Pony běželo, vydáno několik materiálů (včetně traileru), odkazujících právě na Hru o trůny. (HERGImanCZ)

Zaklínač (2019) (seriál)

  • Lauren Hissrich prozradila, že zprvu nabídku pracovat na Zaklínači odmítla. Bála se nevyhnutelného srovnávání se Hrou o trůny (od r. 2011). Nemyslela si také, že by měla dost zkušeností se psaním fantasy příběhů. Potom si ale přečetla knihy Andrzeje Sapkowského a s překvapením zjistila, že se příběh vlastně točí okolo rodiny. Právě to ji nakonec přimělo na nabídku kývnout. [Zdroj: filmozrouti.cz] (Geralt z Rivie)

Versailles (2015) (seriál)

  • Po odvysílání prvního dílu se na ostrovech strhla pěkná bouře. Zastánci morálky tvůrcům vyčítali, že během celé první série se v seriálu vyskytoval každých patnáct minut sex anebo násilí. Horší prý už měla být jen Hra o trůny (od r. 2011). [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)

Mandalorian (2019) (seriál)

  • Dle mandalorianského kodexu cti mají stoupenci této víry přikázáno nosit a nesundavat helmu. Pedro Pascal, představitel hlavní postavy, je znám i pro své účinkování coby Oberyn Martell z Hry o trůny (od r. 2011), který i přes doporučování vzít si helmu odmítl, což se mu stalo osudným. (ArsenalEagle)

Zaklínač (2019) (seriál)

  • Angažování Eda Sheerana v seriálové adaptaci Sapkowski odmítl v roce 2018 na Comic Conu: „Věřím, že mojí povinností coby kreativního konzultanta na tomto seriálu je zajistit, že v žádném jeho okamžiku nebude Ed Sheeran zpívat. O to se postarám, aby se to nestalo,“ řekl Sapkwoski s narážkou na Hru o trůny (od r. 2011). [Zdroj: Fandimeserialum.cz] (Geralt z Rivie)

Zaklínač (2019) (seriál)

  • Na tvorbě seriálového prostředí se podílel Howard Weaver, který stejný post zastával také u seriálu Hra o trůny (od r. 2011). (raikonen16)

Mandalorian (2019) (seriál)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama