Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Nin 

všechny recenze uživatele

Po The Wire jsem nečekal, že mě může ještě nějaká kriminálka, natož z dnešního pohledu už trochu starší, nadchnout, ale Shieldu se to podařilo téměř okamžitě. Trochu už jsem čekal, čeho se mi dostane - superdrsný antihrdina, co se jako ledoborec proráží skrz všechna pravidla a postupy, které by měl dodržovat nejen jako policista (tím narážím na to, že ani v civilním životě nemá větší problém se chovat z dnešního pohledu amorálně). Překvapily mě ale velmi dvě věci - 1) I když jsou pro seriál narozdíl od The Wire situace samozřejmě urychleny a udělané více dynamicky a cool, tak tento seriál působí v rámci kriminálek neuvěřitelně realisticky. A to jak v rámci policejní práce, tak co se týče postav a jejich interakce. Třeba úžasný je fakt, že tato policie působí poměrně dost efektivně hlavně díky tomu, že pachatelé bývají naprostý idioti a socky, takže není až takový problém je vypátrat. 2) Tento seriál je místy opravdu drsný - a to přitom narozdíl od novějších seriálů neobsahuje téměř žádnou explicitní brutalitu a nahotu. Takže první sezóna dokoukána, jsem nadšen a vypadá to, že se mám ještě na co těšit. (9/10) ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani po třech sezónách neztrácí seriál nic ze svého kouzla, postavy jsou všechny správně nedokonalé a dělají špatná rozhodnutí, za které časem nesou odpovědnost. Seriál vyniká v realističnosti a násilí, kterého je opravdu hodně a baví. Styl vyprávění je správně drsný a handy kamera atmosféře jedině pomáhá a zásahy vypadají lépe jak "Cops". Ačkoliv točená je jedna epizoda stejně jako druhá některé zápletky a zejména ty co se odehrávají na poli celé sezóny jsou poměrně strhující a často se vracíme po delší době zpět k nedořešenému případu. Seriál působí velmi uceleně a herci jsou do jednoho výborní.### Sedm sezón absolutního adrenalinu se s výborně uvěřitelnými postavami dostane pod kůži až divák doufá, že to nikdy neskončí. Celá parta "strike teamu" má charismatu na rozdávání a Chiklis je tahounem, který si rozhodně zaslouží ceny, které posbíral. Walton Goggins (Predators) není o nic horší, z něho skutečně emoce vystupují z obrazovky a je snad nejlepším seriálovým hercem poslední dekády, čím je seriál dál, tím více je cítit utrpení, stres a strach postav zdaleka nejen o odznak. ### Poslední sezóna a zejména poslední epizody jsou neskutečně procítěné, osobní a místy až nepříjemně realisticky přímé v detailech. Poslední telefonát mezi Chiklisem a Googinsem je příkladovým vyústěním seriálového dramatu a The Shield je navzdory na první pohled akčnějšímu žánru hereckým festivalem, který se nezapomene. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie som fanda kriminaliek, ale Shield je jedna z mala vynimiek, ktore mi sadli. Jednak tu je velka hlavna linia ohladom skorumpovaného Vica a jeho timu, ktora sa tiahne celym serialom a potom tu su fantasticke epizodne zapletky u ktorych ma fakt zaujimalo ich vyustenie a neraz ma prekvapilo. Samozrejme velkym plusom je spinave a nekompromisne prostredie gangov. No a cely serial korunuje najgenialnejsie, najpôsobivejsie a najemotivnejsie finale ake som kedy videl. S postavami sa serial nemazli, ale zaroven vyustenie osudov postav pôsobi prirodzene a logicky. Najlepsia mi pripadala piata seria, ktorou sa tiahne superenie titanov. Chiklis vs. Whitaker. Obidvaja herci zo seba vydali maximum a najironickejsie je, ze divak fandi zloduchovi Vickovi a praje smrt kladnemu Whitakerovi z vnutornych zalezitosti, ktory ide po Vickovi. Najslabsou mi pripadala stvrta seria v ktorej pôsobi divne, ze Vic je celu seriu za polepseneho spravnaka a jeho dovtedy bezuhonny protivnik Aceveda padne do riadnych sraciek. Velkym kladom tejto serie je nova velitelka v podani Glenn Close, ktoru som neznasal, ale v Shielde si ma ziskala. Z postav mi bol najsympatickejsi Lemansky, ktory ako jediny z toho skorumpovaneho timu mal svedomie. Najtragickejsi osud schytal Shane Vendrell a Walton Goggins sa behom serialu poriadne herecky vypracoval. Dvojica Wagenbach + Wymsova tam boli na tie epizodne detektivne zapletky. Slabsia mi pripadala len dvojka Danni Sofer + Julien Lowe. Hlavne Lowe potom, co sa vyriesila jeho gay linia, bol uz skoro zbytocny. Jak CZ, tak SK dabing sa vydarili. 1-3. seriu som videl v CZ dabingu, 4-5. v SK a 6-7. v origináli. 1. séria: 90%, 2. séria: 100%, 3. séria: 100%, 4. séria: 80%, 5. séria: 100%, 6. séria: 90%, 7. séria: 100%. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou celou 1. sérii, nyní se připravuji na druhou. Jde o seriál o policistech, ale je natolik kontroverzní, že prostě vybočuje z řady. Hlavní postavou je plešatý velitel úderné jednotky Vic Mackey, který krade drogy, podplácí dealery a nebojí se dokonce zastřelit policistu, která na něj má donášet. První série měla pouhých 13 epizod, takže nedošlo k situaci, že bych se díval na vyloženě špatný díl. Jednotlivé díly na sebe navazují a udržují tak dramatický chod. Akční scény jsou úderné, herecké výkony skvělé (cena Emmy za hlavní roli Vica Mackeyho). Pokud se k nám někdy dostane, rozhodně se dívejte... ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku je Policajný odznak seriál, ktorý zaujme len hlavným protagonistom. Vic Mackey, je proste týpek ktorý si robí všetko podľa seba a pravidlá mu veľa toho nehovoria. Vlastne si ich vytvára sám za pochodu. Postupom ale seriál ponúka vynikajúci vývoj postáv, a zo začiatku nudné detektívne prípady Dutcha a Claudette sa zmenia na dosť príjemny celok každého dielu. A potom tu máme Strike Team. Každý jeden člen mi prirástol k srdcu, a preto bolo pre mňa niekedy ťažké vidieť, kde smeroval vývoj postáv (napríklad taký Shane.. a seriálove finále ktoré nenechá nikoho chladným). Michael Chiklis si vďaka tomuto seriálu získal môj rešpekt, a už pre mňa viac nie je herec ktorého som videl sa len niekde mihnúť ale je to pre mňa Vic Mackey. Rád sa k tomuto seriálu vrátim, a s The Wire ho radím medzi špičku seriálovej tvorby z policajného prostredia. ()

Galerie (377)

Zajímavosti (20)

  • V epizóde je spomenutý skutočný incident, kedy Suge Knight držal v tom čase extrémne populárneho interpreta menom Vanilla Ice preveseného z balkóna hotelovej izby a vyhrážal sa mu, že ak mu nepredá práva k jeho megahitu "Ice Ice Baby," tak ho z neho vyhodí. Knight mal väzby na skorumpovaných policajtov z Rampartu, ktorí pre neho mimo služby pracovali. Tento seriál pojednáva o policajnej jednotke, ktorá tu bola modelovaná práve podľa onej divízie z Rampartu. (Real Tom Hardy)
  • Zahn McClarnon v epizóde stvárnil člena salvádorského gangu menom Octavio, hoci je v skutočnosti herec indián. Objavil sa inak aj dve série predtým, v epizóde Mum, kde ale stvárnil úplne inú postavu, Avilu. (Real Tom Hardy)
  • V závere epizódy sa na Xboxe 360 ázijská prostitútka hrá dnes už ikonickú videohru "Crazy Taxi" z roku 1999. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno