Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Zajimavý seriál z policejního prostředí o zkorumpovaných policistech a jejich metodách vyšetřování, při sledování první řady mám ale pocit jako na houpačce: výborné, trapné, dobré, nudné, zbytečné... Líbí se mi to a docela se těším na další díly. Po druhé řadě začínám tomu pomalu přicházet na chuť. Třetí řada super, čtvrtá nuda a asi to zabalím. Pátá opět super a seriál mě až teď při vyšetřování Vicka a jeho kumpánů začíná opět bavit. Jednotlivé epizody jsou mi ukradené, schází výraznější dějová linka abych se mohl nedočkavě těšit na další díly. Ta je sice provázaná všemi díly,někdy méně , jindy více, ale neustálé odbočování s vyšetřováním různých případů mě dost vadí. Zatím nejlepší policejní seriál co jsem viděl, tvrdá realita. Někdy nudí, jindy velmi baví. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Policejní stanice v přestavěným kostele, ve které fungujou jenom ženský hajzly a to jenom někdy. Korupce, zločin. A mezi tím policajti, kteří se snažej udržet pořádek svým způsobem, kterej taky není zrovna růžovej a čistej jako lilie, spíš krvavej a špinavej jak zemová hadra vymáchaná v bahně. A komu se to nelíbí, tomu se asi ani takovejhle seriál nelíbí. A mě se líbí. Skvělá první série mě nakopla jak čára koksu a doufám, že to tak bude i pokračovat. Asi na tomhle budu závislej... Druhá sérka, třetí a pořád su z toho nadšenej jak pes hrající si s ocasem (svým) (a fakt s ocasem, né s vocasem). Pravda, v té třetí mi to už trošičku maličko malilinko něco sem tam nesedí, ale to i v Dexterovi (kterej mi tohle dost připomíná) a přesto je to skvělej seriál. S příchodem nové kapitánky mě to trošku naštvalo, ale i tak to má pořád svou hladinu kvality. Pátá, šestá série už není tak drsná, ale nejde o drsnost, ale o to, jak si s tím kdo umí poradit. Pár věcí mě tam naštvalo, ale asi to tak muselo být. Sedmá sérka mě zamrzela tím, co se v ní odehrálo, ne tím, jak to bylo odehráto. Každopádně poslední díly jsou krásným vyvrcholením všeho, k čemu se už dlouho schylovalo... Jakožto celej je tento seriál skvěle rozpitván do jednotlivejch dílů, působí reálně, i když někdy trochu uspěchaně (Vic je pořád všude). Brutalita je tam nejen policejní. Podobnou radost ze seriálu jsem měl na posledy u vězeňskýho Oz. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nejdrsnější krimi seriál, jaký jsem kdy viděl. Vedle tohohle jsou všechny ty vystajlované CSI série jenom slaboučký čajíček pro citlivky. Nejvíce fascinující je, že s přibývajícími sériemi kvalita neupadá, ale spíše stoupá (od příchodu druhé nejlepší postavy v podání Foresta Whitakera v páté sezóně se z do té doby "pouze" výborného stane bezmála jedinečný 'badcop' nářez, jenž vývojem událostí, charakterů a vztahů mezi nimi v těch nejsilnějších a nejvypjatějších chvílích doslova bere dech). Když už jsem se zmínil o druhé nejlepší postavě, asi by bylo fér, abych řekl, která je tou prvou. Je to samozřejmě ta hlavní - Vic Mackey, šéf zásahovky (patrně životní role Michaela Chiklise). V historii televizních seriálů dozajista existuje jen málo natolik fascinujících 'týpků'. Člověk, kterého obdivujete kvůli jeho vysoce nadprůměrné (a velmi často projevované) inteligenci a nefalšovanému drsňáctví (takový respekt budí opravdu málokdo), a současně jím opovrhujete kvůli jeho několika neprominutelným činům a celkově amorálnímu smýšlení (před sebou i před ostatními je schopný si obhájit i sebevětší špinavost), které však není ani omylem snadno zařaditelné a definovatelné. Například je dost těžké poznat, jestli mu je vůbec něco svaté (kromě jeho samého) a zda má alespoň nějaké svědomí. V obou případech bych sice nakonec odpověděl kladně (a vím proč, ale raději zde nebudu nic konkrétního prozrazovat), ale je to vážně docela složité posoudit (ovšem je celkem zábavné a podnětné nad tím přemýšlet). Tímhle velebením komplexnosti a zajímavosti ústřední role rozhodně nechci jakkoliv naznačovat, že by zbylé osazenstvo seriálu nebylo dostatečně výživné - je tomu totiž přesně naopak. Snad každý, kdo tu má patřičný prostor k zanechání silnějšího dojmu, svou příležitost náležitě využil (to platí hlavně pro představitele Dutche, Shanea a z vedlejších postav např. pro Antwona Mitchella). Ale i tak nad všemi ostatními Vic nepřehlédnutelně ční... Takhle skvěle napsaný a zahraný (a velmi cool) antihrdina se totiž hned tak nevidí, natož v seriálu. S01-S03: 80 %, S04: 90 %, S05: 100 %, S06: 90 %, S07: 100 % ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem shlédl poslední díl a musím říct, že The Shield se pro mě stává legendou v krimi seriálech. Tak jako legendární The Sopranos ukazují celý svět "tradiční" kriminální organizace s nebývalou hloubkou a syrovostí, tak The Shield dělá to samé pro jeden policejní okrsek a jednu speciální jednotku v něm sídlící. Skvělí herci (někteří nyní mnohem známější jak tehdy), skvělé postavy, obrovská dávka napětí a konstantně vysoká kvalita příběhu a celého seriálu napříč všemi sériemi. The Shield ukazuje všechny odstíny od bílé k černé, dostane se vám pod kůži, mnohé postavy si oblíbíte, pak je začnete nenávidět a pak je zase vezmete na milost, aby si vás pak mohly znepřátelit. Spirála zkorumpované party zásahového týmu se postupně s pokračujícími sériemi stahuje a zamotává a seriál skvěle postupně eskaluje svým hlavnímpříběhem napříč sezónami. Do toho spousta malých ale neméně zajímavých vedlejších linek, postav a příběhů. Mrzí mě, že už jsem vše viděl a nic dalšího není, ale bylo toho dost a bylo toho hodně a kdo žije věčně, nemůže být legendou. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Vic Mackey nemá chybu. Je to parchant, ktorého si určite zamilujete. I. season - seriál ma valcoval prakticky od začiatku najmä vďaka úžasnému scenáru v ktorom sa každá postava vyvíja a sleduje svoje osobné, niekedy kruto sebecké záumy. Kapitola sama o sebe je Vic. Napriek tomu čo robí a ako to robí, mu budete určite držať palce. Záver série je úžasne vygradovaný a strhujúci. 95 % ()

Galerie (377)

Zajímavosti (20)

  • Samotná zásahovka je inspirována skutečnnou zkorumpovanou jednotkou policejního oddělení Los Angeles z okrsku Rampart. (Sonnik)
  • Herec Michael Jace (stvárnil Julliana) si od roku 2016 odpykáva 40-ročný trest za vraždu svojej manželky. (Real Tom Hardy)
  • Cathy C. Ryan (Corrine Mackey) je manželkou tvůrce seriálu Shawna Ryana a jejich novorozenec představoval malého Briana (syn Connie) ve druhé řadě. (Sonnik)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama