Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 11
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 854)

Tereza11 

všechny recenze uživatele

ZA BOUŘE ZROZENÝ SERIÁL...Když se zvládnete prokousat prvními třemi celkem nudnými díly tak se pak budete modlit aby díly neubíhaly stejně rychle,jako přetahování o Železný trůn... Promyšlé do sebemnší detailu který se krásně snoubí s honem o moc a spravedlnost... ()

viax 

všechny recenze uživatele

Mám ráda fantasy a Hře o trůny jsem propadla od začátku. Nejsem v žádném fanklubu a na díly se nejraději dívám po ucelených sériích, necituji postavy a nepitvám zpracování. Tenhle celý seriál mě potěšil jako celek, ztvárnění zemí, měst, charakterů. Jsou tu, samozřejmě, postavy, které nemusím, jiné jsou zase odporné tak, že mě to baví. A co je nejlepší — vyvíjejí se. Že je to celé jen o souložení? Ale ne, je to i o moci — získat a udržet jakýmikoliv prostředky. Takže chcete-li si užít vypjaté emoce, nádherné exteriéry, spousty nahých těl, krvavé detaily krutostí a především spousty a spousty vtipných machiavellistických keců, pak je tenhle seriál právě pro vás. ()

Xenthia odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad, odpad, opad! Videla jsem z toho 2 epizody, a myslela jsem si, ze si ze me nekdo dela legraci. Ze zacatku jsem nechapala, jak se tenhle paskvil muze nekomu libit, a az pak jsem zjistila, ze 99% zoufalcu, co se na tohle divaji, ani necetlo knizni predlohu. Tim se vsechno vysvetluje. Co se deje tyce, serial se drzi knizni predlohy, nicmene tvurci zrejme maji par fetisu, kterym otevrene davaji pruchod. Minimalne jedna scena, kde Jaime a Cersei maji dobrovolne sex, byla v serialu zmenena na znasilneni. Proc? Na zapletku to vliv nema, ale asi se to libi nadrzenym pubertakum, co se na to divaji. V knizkach je sice sexu dost, ale do serialu ho cpou i tam, kde v predloze nebyl. Knizni predloha je taky plna nasili, ale tam se to odbyde jednou nebo dvema vetami. Pani reziseri tohoto dilka venuji brutalnim popravam cele epizody. Tohle se muze libit jen nekomu, komu jeste nebylo 18, a pri sledovani GoT si muze pripadat jako dospelak, a nebo zoufalcum, co chteji byt in, ale nechce se jim cist 6 tlustych svazku knizni serie. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Úžasná výprava i lokace a hlavně košatost děje,žene toto dílo k výšinám.I množství postav je dobře drženo pohromadě a prolínání osudů je plynulé.Co mi vadí je až nucená dávka sexuálních scén,mnohdy ani se nevztahujících přímo k ději.A dále zbytečná brutalita bojů,snažící se o autenticitu jakéhosi středověku. ()

Lapedro 

všechny recenze uživatele

Ak to mam zhodnotit jednou vetou: Game of Thrones je vlastne mocensky politicky thriller na pokracovanie z obdobia stredoveku vo fiktivnej krajine osmahnuty fantasy kulisami. No problem s GoT je u mna v tom, ze hoci serial patri z hladiska scenara, hercov a vypravy urcite k tomu najlepsiemu, co kedy vzniklo, co je na vizuale aj patricne citit (HBO teda rozhodne nesetrilo, nasypali do toho tazky balik prachov), stale ma kazda seria pre mna zopar ale totalne nezaujimavych dejovych liniek, ktore proste musim skipnut. A to je skoda. Ja viem, ze majstri scenaristi vedia co robia, a kazda dejova linka sa nakoniec rozuzli a da zmysel mozno v dalsich seriach, no ja som jednoducho trochu netrpezlivejsi divak, a nedokazem sledovat serial s otvorenymi ustami len preto, lebo ma nadherny vizual a krasne herecky, a takisto sa neviem opajat obcas bezduchymi dialogmi iba preto, ze to je prehypovany a vsade ospevovany Game of Thrones a vlastne sa to od kazdeho ocakava. Potrebujem, aby ma to vtiahlo do deja cele a nepustilo, co sa v tomto pripade nestava. No a potom nastane to, ze ked ma dostat priestor rozuzlenie konkretnych skipnutych liniek, som trochu zmäteny a v konecnom dosledku aj nervozny, lebo mi to nedava zmysel a nechce sa mi v predoslych dieloch hladat tie suvislosti znova. No je to samozrejme moj problem :) Videl som zatial 6 serii, k tej 7. sa extremne snazim dokopat, no zatial to nejde a v case pisania komentara este 8. nie je k dispozicii. Uvidime, mozno nakoniec hodim edit prispevku, ked si to pozriem do konca. ()

Priaxxa 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před lety k seriálu dostala, zhltla jsem celou první sérii v podstatě během týdne - tak moc mě uchvátilo prostředí i příběh. Pak jsem si přečetla knížky a od té doby jsem skalní fanoušek tohoto epického díla, a to jak jeho psané podoby, tak té vizuální. V ději Písně ledu a ohně (pro ty, kteří by to snad nevěděli, tak se nazývá knižní sága, na jejíž motivy seriál vznikl) se objevuje neuvěřitelné množství postav, příběhů i lokací a tvůrci z HBO si dle mého s převedením příběhu na "plátno" poradili skvěle, byť za cenu vynechání některých vedlejších linií - a ne, že by mi to vadilo :-). Na seriálu miluju lokace- to, jak tvůrci převedli některá místa z knihy do "reálu" je naprosto úchvatné, i to, jak vizuální stránka koresponduje s dějem - čím víc sh*t, tím víc dark. Naprosto skvělé kostýmy, promyšlené do detailů a nesmím opomenout fantastickou hudbu Ramina Djawadiho, která podkresluje atmosféru na 1*. Byť se nejedná o typický fantasy seriál - vše magické je tak nějak na okraji a v podstatě (zatím, pokud je nám známo) jen olizuje politické "čachry" kolem - věřím, že si vysoké hodnocení zaslouží, a tak ho také má. 5* ()

Artess 

všechny recenze uživatele

S tím, jak seriál postupně opouští knižní předlohu klesá i jeho kvalita. První série jsou dost dobré - ještě tolik není podstatné kolik vedlejších postav z knih tvůrci vypustili (některé z nich, ale později získávají klíčové role v příběhu) a zároveň je ze scénáře stále velmi patrná genialita tvůrce celé ságy. Bohužel však jeho duch postupně seriálové zpracování opouští, což se velmi projevuje i na kvalitě scénáře, který se vyvíjí zcela jiným směrem než v knižních předlohách, popírá psychologické profily postav a především se příběh stává stále méně uvěřitelným (například když Brienne najde po bitvě Stanise, fantastická záchrana Sansy po jejím útěku ze Zimohradu nebo námořní bitva v druhém díle sedmé série, kde Euron nějakým sedmým smyslem najde druhou flotilu a především přesně tu jednu loď kterou hledá), to že postavy ví přesně ví co se stalo na druhém konci Západozemí je už snad jen pomyslnou třešničkou zkaženosti na celém dortu. ()

pantokrator 

všechny recenze uživatele

Tak jsme si doma dali s manželkou šedesátihodinový vánoční maraton tohohle spektáklu z Blu-ray s českým dabingem. Jedinou výtku mám k zásadnímu pochybení castingu: Byl by opravdu takový problém nechat během některého vyvražďování na dvě či tři sekundy lomit rukama Danu Morávkovou? ()

TeachMe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je geniální právě v tom, že ty "nicneříkající dialogy" a mraky "zbytečných postav" může divák s otevřenou pusou docenit často až v konečných sériích - vše do sebe naprosto přesně a přitom logicky zapadá. Takže přestože některé epizody jsou nudnější a tak trochu stojí a padají na vraždách a sexualitě, stále celý seriál spěje k naprosto neuvěřitelným epizodám posledních sérií, kdy vám prostě padá čelist až na zem, běhá vám mráz po zádech a bulíte (to není asi nutné, ale mně se to prostě děje :-)). Za mne vizuálně a režijně nejlepší seriál všech dob. ()

AdminkaDF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby se tu našel náhodou ještě někdo, kdo neviděl nebo ten, kdo se dlouho chystá a pořád si na to nenašel čas.... Dokonalý seriál, kde tvůrce ukazuje divákovi, že hodným lidem se dějou špatný věci. Se spravedlností to nikam nedotáhnete a ty největší sv**ě chodí po světě nejdéle. Rozhodně doporučuji. Výborně vykreslené charaktery postav Vás nutí je upřímně nenávidět nebo je milovat. Horší je, že ve chvíli, kdy začnete mít někoho rádi, nejvíc ponižujícím způsobem ho tvůrce zabije... V tuhle chvíli běží finálová 8. serie a ani ta nezaostává za nadprůměrným zpracováním. Je to vskutku asi jediný seriál, který si pořád drží úroveň. ()

Caesarion 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu proč jsem se bránil takovou dobu. V podstatě nemám k ničemu výtky. Humorné, násilné a sexy. Herci vypadají skvěle mám své favority, ale dobří jsou všichni. Kostýmy triky fantasy prvky úchvatné. Opravdu mě zajímá jak to skončí. Jen relativně slabší mnou očekávaná epizoda s největší bitvou. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama