Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Cecan

Cecan (hodnocení, recenze)

134jan134

No jo, ale ty by musel dřív se dozvěděl, že žije a v knize to vědí jenom v bílém přístavu a ted tam nemá žádný důvod vyrazit. a trčí na zdi, kde je údajně mrtvý John

na příspěvěk reagoval 134jan134

134jan134

134jan134 (hodnocení, recenze)

Cecan

SPOILER Ten Aegon či jak si říká, je nejspíš buď nějaký Blackfyre, no zjednodušeně ne-targeryen, nebo dopadně špatně. Seriál jeho linku vyškrtnul, což znamená že není pro příběh podstatný :)) Dostane nejspíš na prdel a dopadne jako ser Loras.

na příspěvěk reagoval Cecan

Cecan

Cecan (hodnocení, recenze)

134jan134

Když v knize máme ještě dalšího targaryena SPOILER (a sága se inspiruje válkou růží, takže pokud by to bylo podle toho, tak by si dany musela vzít toho targariena co má zlaté společenstvo)

na příspěvěk reagoval 134jan134

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Čistě teoreticky, kam jinam mohla Mellisandra jet? Říkám vám, ta nepřežije první rozhovor s Davosem.

na příspěvěk reagoval 134jan134

Cecan

Cecan (hodnocení, recenze)

134jan134

Vzhledem ke všemu, už v knihách mu melisandra říká, že má velkou moc a on o tom neví. Navíc, kdy to skončilo, jak leží v kaluži krve, radši řeknou, že umřel a pak bude překvapující jé on tam hraje znova.  Navíc drak má 3 hlavy a dany potřebuje další dva jezdce a kde jinde je hledat, než mezi příbuznými.  A jak píšeš ten pohled chodce byl dosti jasný.

na příspěvěk reagoval 134jan134

134jan134

134jan134 (hodnocení, recenze)

Dadel

Ano, a sám autor tuším odpověděl na něčí otázku... ".. oh a vy si myslíte že je Jon mrtvý?". SPOILER vzhledem ke všem událostem co předcházely knihám, všechny teorie (R+L=J), prostě nemůžou jen tak odkrouhnout postavu která má největší potenciál a úplně ale úúplně vše nasvědčuje tomu že sehraje ještě nějakou megadůležitou roli. Na to bych vsadil barák. On režisér samozřejmě řekne že je mrtvý, protože umřel. Jenže až se probere, jako že se probere, už se mu Jon říkat nemusí, páč ho smrt zbaví přísahy Noční hlídce a může se z něj stát Azor Ahai atd... prostě konečně bude moct usednout na železný trůn a vzít si danny bez nějakého rušení přísah :)))

na příspěvěk reagoval Cecan

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

Takových náznaků je tam víc, podle mě je to klíčová postava celého příběhu. Jsem si tak nějak na 99% jistá, že "není všem dnům konec". :D

 (hodnocení, recenze)

hellstruck

Jon je zcela evidentně Azor Ahai. Proč by tam jinak byla ta scéna, jak zabije bílého chodce a jak se na něj pak ten král dívá a vypadá to, že ho považuje za problém? Jen tak, aby ho pak zabili? Blbost.. 

na příspěvěk reagoval hellstruck

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

Můžou prohlásit třeba v tisících rozhovorech, že je Jon navždy mrtvý, neberu je vážně. To je skutečně někdo tak naivní a myslí si, že by v rozhovoru řekli "Nebojte není mrtvý, Melissandra ho oživí." ? :D

 (hodnocení, recenze)

Jon se vrátí, proč by jinak na Zeď jezdila Melisandra? Evidentně chce svoje úsilí vložit do něj, když Stannis přestal fungovat.

HocKto

HocKto (hodnocení, recenze)

Dadel

no a prave aj kvoli takymto vyhlaseniam si myslim ze "Jon" sa vrati... proste umrel Jon Snow, bastard zo Zimohradu a posledny velitel Nocnej hliadky, ale v dalsom pribehu pokracovat bude, ci uz v inej "forme", alebo proste len pod inym menom.

na příspěvěk reagoval Lucjen

antonionifan

antonionifan (hodnocení, recenze)

Chtělo by to ještě tak 5 dílů. Postav a dějových linek je tolik, až mi přišlo, že se to touhle sérií prakticky nikam neposunulo.

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

Konečně ta píčovina skončila, tak o tom zas všichni budou na chvíli držet ústa.

na příspěvěk reagoval A.C.C.B

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

berg.12

Chyběla mi tam křičející Catlyn :-( 

Už vím, jak to bude v další řadě pokračovat. Mellisandru vypudí z Castle Black, ta potom vzkřísí Lady Stoneheart, ta potom zabije všechny co si do Jona píchli, Mellisandra potom vzkřísí i Jona a ten spolu s Lady Stoneheart bude jako nemrtvej bojovat proti Bílým Chodcům, a protože nebudou moct znova umřít tak vyhrajou!

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Navíc jak to bylo zfilmované. Kdyby u takové postavy mělo dojít k nějakému křísení, tak patrně po souboji nebo něčem takovém a s mnohem větší nejistotou. Ne v emocionálně vypjaté pomalé scéně, kde během finálního bodnutní začne hrát teskně téma Winterfellu a po dlouhém záběru na rudě zbarvující se sníh stejně teskná úvodní melodie hraná pouze na cello. Skoro jako ticho po Red Wedding. To vám fakt přijde jako příprava na nějaké vzkříšení? Jaké důstojnější rozloučení s postavou byste ještě chtěli, to byla snad nejhezčí smrt v GoT.

na příspěvěk reagoval Beckett51

134jan134

134jan134 (hodnocení, recenze)

berg.12

Podříznutý by vypadal blbě, skoro jako Lady S.  :D Díra v břichu nevadí, Berick Dondarrion na tom byl hůř. Jinak ty sázky bych bral... :))

na příspěvěk reagoval Dadel

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Dr.film , Dadel

Jasně. Já jen, že tohle zrovna nebyl nějakej random loupežník a účastnil se na jednom z největších shockerů v celé sérii. A je celkem jedno, že ho přeobsadili, Hora je v seriálu prostě jen jedna.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Patw

Vzhledem k tomu, že tohle ani čtenáři nevědí, bych na to klidně uzavřel sázky. Škoda, že ho Olly nepodříznul, aby to bylo trochu jasnější.

na příspěvěk reagoval 134jan134

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

berg.12

tohle v seriálu právě moc nepřipomněli. byla tam jedna krátká scéna, kde Hora leží pod dekou a jinak nic. I ten Qyburn tam měl sotva tři věty a nepamatuju se, že by vůbec představili, kdo je zač

na příspěvěk reagoval berg.12

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama