Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Tomulka k tomuto seriálu (13)

Hra o trůny (2011) 

V mém komentáři jsem se bohůžel neubránil nasťíňování děje tak pozor na to. Napětí udržované i tím, že se tvůrci nebojí dělat dosti překvapivá rozhodnutí co se týče pokračování některých postav. Abych nenarušoval zážitek diváků nebudu více prozrazovat. Každopádně intriky, konspirace zášť a čest jsou velmi důležitým prvkem tohoto seriálu, což je dobře, protože to podporuje napětí a donutí diváka vybrat si své oblíbené a nenáviděné postavy. Co se hereckých výkonů týče jsou dokonale zahrané k tomu není co dodat. Co se týče triků jsou na televizi velmi slušné, hlavně mě překvapili hodně dobře propracované zvířátka. Možná by neuškodila nějáká ta pořádna řežba, ale to si nechávají asi na finále. Teda doufám, že to nebude vynecháno. V druhé serií měl děj velmi zajimavý vývoj v prvních třech dílech tedy určitě. Ale pak? No musím říci, že poslední tři díly nám něják zamrzli. Pořád se jenom mluví a mluví, ale jen mluví. Děj začal tak něják stagnovat. Jen málo zvratů (teda aspoň těch důležitých) se odehrálo. Pokud to tak půjde dále tak mé hodnocení půjde dolů. Mám však naději jelikož poslední nedělní díl (hlavně tedy poslední scéna) je příslibem velkých změn. Tak mám za sebou 10 díl druhé serie a jsem nadšen. Sice jsem doufal ve velké finále a v další serii tzv. nový začátek, ale bohůžel se tak nestalo, ale podívaná to byla super. Na pokračování se rozhodně těším. Třetí serie nemá zatím konkurenci hlavně postup Daenerys je masakr. Scéna se zakoupením neposkvrněných je nejlepší z celého seriálu. Tato scéna předčila v mých očích i zrození draků i bitvu o Královo přístaviště.Trochu mně viděsil přerod Jaimiho Lannistera, ale snad to bude dobré a mohl by už někdo kuchnout královnu a jejího zvrhlého syna. SPOILER: tak konečně jsem se dočkal kuchli toho malého zvrhlíka a docela drsně jinak linie zrad a vražd se opravdu rozjela nejlepší reakci na tato témata mají drsná Starkovic děvčata. Ze Sansy je (teda spoň vizuálně určitě u povahy uvidíme) dospělá vychytralá ženská a z Arii se stává čím dál více drsná bojovnice až se ty dvě spojí tak by to mohlo být hodně zajimavé. Smích Arii na nastalou situaci u Orlího hnízda byl skvělý bylo mi Ohaře skoro až líto. A JAJ vzhledem k velkým prodlevám mezi sériemi a vzhledem k malému počtu epizod jsem se nakonec rozhodl ke čtení knih. Obával jsem se, že to dosti znehodnotí tento seriál, protože knihy jsou většinou lepší a je to přesně tak. Knihy jsou natolik lepší, že seriál mi přijde jenom jako osnova ke knihám. Nic méně když se oprostím od knih a budu se na seriál dívat jako na samostatný počin. Tak za první díl 6řady dávám body dolů. Na to že máme jen 10 dílů si myslím, že takové pomalé temto a takový nezajimavý rozjížděcí díl si dovolit nemůžeme! Nic zásadního se v díle nestalo co to má být :( Na druhou stranu další díly gradují a stupňují zajimavost na maximum. Poslední díly jsou grandiozní. V sedmé řadě to samé jako v šesté. První díl o rozdávání karet. ()

Bitva bastardů (2016) (S06E09) 

konečně se nebály pořádné bitvy!!! ()

Vichry zimy (2016) (S06E10) 

předchozí špatné díly serie 6 zapomenuty. poslední díl je skvostem! ()

Dračí kámen (2017) (S07E01) 

Omáčka, nic zásadního, prostě rozdávání karet. Čekal jsem aspoň zákeřný útok na Dračím kameni a nic. Smutné.A tak jediná radost je Aria a ta už se předvedla na konci šestky takže také žádná revoluce. ()

Za bouře zrozená (2017) (S07E02) 

Sedm epizod a dvě jsou už celkem o ničem. No tak to bude asi celá serie zase jen o pár dílech. Je to velká škoda, protože si myslím, že látky je dost, ale tvůrci asi zlenivěli a začínají to celé uměle natahovat. No koneckonců do toho spadnou všechny seriály, které jsou založené na kontinuálním příběhu. ()

Spravedlnost pro královnu (2017) (S07E03) 

No zatím je hlavně scénář naprosto o ničem. Začínají se kupit hlouposti a to rozhodně neprospívá. To mi jako chcete říci, že by o té pasti s Kasterliovou skálou nikdo nevěděl. Hlavně Varis ten ví všechno a vždy. Divné! A Tyrion je dost chytrý na to , aby přechytračil bratra a sestru vždyť s nimi vyběhl již dříve. Nechápu. No jak říkám scénář slabý! prostě klasické nezvládnutí mocné postavy a tak jí nesmyslně oslabují! Takže se nakonec bude matka draků snažit jen přežít? Nebo jak si to představují?No nedivil bych se už ničemu. Tyrion si vezme asi zase zbroj a sekeru a půjde bránit rozbíječku okovů. ()

Válečná kořist (2017) (S07E04) 

Dlouho jsem přemýšlel zda dát lepší hodnocení, avšak nemohu. Vypadá to, že každý už má do konce série roli jistou. To co předvedl Chaime, ho mělo stát život, ale ne superman v podobě Brona opět zasahuje. Jak jsem psal u předchozích dílů, čekal jsem něco lepšího od tvůrců. Hlavně ten scénář je dosti slabý a začíná se motat kolem ničeho a být přitažen za vlasy. ()

Východní hlídka (2017) (S07E05) 

Konečně silnější příběh a nečekaná odhalení. Drogon poznal dalšího targariena. ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

Nebudu komentovat nejhorší scénář celého seriálu. Jsem rád, že se konečně začalo něco dít. I když to co se děje je slabší. A ten závěr to je fakt ubohé! Možná horší než putování společenstva za zdí než běh maratonu a nadsvětelný let havrana. Nebo naprostá nezdolnost společenstva na skále uprostřed zamrzlého jezera a uprostřed zombie armády. A přitom stačilo, aby je všechny zabil král bílých chodců hodem rampouchem. ()

Drak a Vlk (2017) (S07E07) 

SPOILER. Rozhodně nejlepší díl sedmé série a to rozhodně ne kvůli Bílému drakovi nebo padající zdi. Rozhodně ne kvůli odhalení, že John je vlastně Aegon, rozhodně ne kvůli impozantním příchodům Matky Draků či milostnému aktu na závěr. To všechno už je čekané a velmi zdrobněle připravované po několik dílů. Nejlepší díl (teda nejlepší díl této série) je to protože (začnu zlehka) Theon konečně prozřel. Protože Chaime konečně prozřel (byl jsem na velkých pochybách a ve velkém napětí zda to své prozření přežije). Protože Tyrion konečně pochopil o co jde Sersei (sice se nepoučil, ale možná mu to dojde). A hlavně konečně prozřela Sansa!!! A ten soud (hlavně ten začátek soudu) to je něco co dělá tento seriál výjimečným (na to se hodně pozapomnělo) nečekaný zvrat, něco co nečekal nikdo. To je to co dělá tento seriálem zajímavým a napínavým! ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Pro mne velké zklamání! Skoro celý seriál čekáte na bitvu všech bitev a dostanete hodně, hodně odfláknuté setkání! To mi připadá, že scénáristi naprosto nezvládli mocné postavy a nevěděli jak to zaonačit, aby ta bitva neskončila fiaskem, ale bohužel se jim přesně to stalo. Vytvořili naprosto zbytečnou bitvu! Vytvořili obranu hradu, která je v rozporu se všemi obranami hradů v historii i v historii filmu. Když vím o všech silných stránkách protivníka, tak přece nemohu svému protivníkovi nahrávat do karet a pomáhat mu ve zničení sama sebe tím, že mu posílám vojáky. Když vím slabiny protivníka tak je použiju proti němu. Když má proti mně nastoupit tupá obrovská armáda zombíků, která vyhrává jen množstvím, tak snad proti ní použiju zbraně hromadného ničení! Olej, oheň, draky. Pak už nikdo nepovstane. Na co měli ty obrovské mocné meče z Valyrijské oceli když je nepoužili proti chodcům! ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Ne, ne, ne zase další drak? To jako vážně? Co vám ty chuděry udělali páni scénáristi? A ty lodě od železných jsou jako naprosto nejdokonalejší konstrukcí, když na ně lze osadit takovéto balisty. Balisty, které dokáží skoro na kilometr trefit draka a jsou ovládatelné jedním člověkem. To musí být velmi složitý strojek převodů a lanek když jej jeden člověk ovládá a otáží rychleji než v dnešní době mechanická děla. No to si fakt děláte srandu! A proč děláte z dračí královny úplnou hloupou chudinku? A ještě jí pošlete se skupinkou skautů před brány honosného města. No to je fakt hodně nezvládnutý příběh o moci a o mocných postavách. Nakonec to skončí jako ta bitva. Pes zabije brášku chodící mrtvolu a Aria zabije Cersei a nebo, že by Chaime schizofrenik? Začíná to být opravdu trapné! Člověk čeká na rozuzlení de facto 9let a dostane toto? Ostuda! ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Cože??? Tak s bráchou jsem měl pravdu , ale Cersei zasypaná sutí a v objetí Chaimeho to jako vážně? Po tom všem co udělala se jen nechá zasypat nikdo jí neodkrouhne? To byl nejočekávanější okamžik a není? A kdo bude vyhrabávat ten trůn pro Sansu? A ten útok drakem byl hodně slabý. Hlavně, že si Arja může vychutnat chycení blbého koně, ale draka při akci to si vychutnat nemůžeme? A jo! A Varys umře jako zvěstovatel pravdy no to je fakt vrchol! Paradoxně byla jeho poprava nejlepší scéna dílu! ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama