Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 16
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (471)

Hra o trůny - Dlouhá noc (2019) (epizoda) (S08E03)

  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)

Hra o trůny - Dlouhá noc (2019) (epizoda) (S08E03)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)

Hra o trůny - Válečná kořist (2017) (epizoda) (S07E04)

  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)

Hra o trůny - Válečná kořist (2017) (epizoda) (S07E04)

  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)

Hra o trůny - Válečná kořist (2017) (epizoda) (S07E04)

  • Bronn (Jerome Flynn) nezůstává na schůzce a opouští Dračí jámu těsně předtím, než dorazí Cersei (Lena Headey). Flynn a Headey spolu kdysi randili a jejich rozchod byl údajně problematický – proto bylo v jejich smlouvách, že nikdy nebudou na place ve stejnou dobu. (mikki089)

Hra o trůny - Mrzáci, bastardi a zlámané věci (2011) (epizoda) (S01E04)

  • Jedná se o poslední epizodu, ve které se objeví postava Old Nan v show. Herečka Margaret John zemřela v únoru 2011, dva měsíce před vysíláním první série. Ačkoli se postava objevuje v knihách více, scenáristé se rozhodli neobsadit roli z úcty k Margaret. V seriálu je proto naznačeno, že zemřela na stáří, jedna z mála postav v seriálu, která tak učinila. (mikki089)

Hra o trůny - Poslední ze Starků (2019) (epizoda) (S08E04)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Hra o trůny - Políbený ohněm (2013) (epizoda) (S03E05)

  • Název epizody Políbený ohněm je fráze používaná Divokými k popisu rusovlasých lidí (jako Ygritte). Jelikož zrzavé vlasy jsou mezi Divokými vzácné, považují je za znamení štěstí. (mikki089)

Hra o trůny - Vlk a lev (2011) (epizoda) (S01E05)

  • Epizoda je věnována Caroline Benoist, trenérce zvířat pro seriál, která během natáčení zemřela na prasečí chřipku. (mikki089)

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) (S08E05)

  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)

Hra o trůny - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni (2015) (epizoda) (S05E06)

  • V knihách jsou Tyrion (Peter Dinklage) a Jorah (Iain Glen) zajati otrokáři na lodi při plavbě do Meereenu. Jorah jich několik zabije a oni se rozhodnou vzít ho do bojových jam. Otroci také nikdy nehodlají Tyriona zabít nebo ho vykastrovat, ale spíše ho přivést do bojových jam pro zábavu. (mikki089)

Hra o trůny - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni (2015) (epizoda) (S05E06)

  • Olenna (Diana Rigg) poznamená, že špína Králova přístaviště je cítit na pět mil daleko. Knihy často popisují nepříjemný zápach Králova přístaviště, který je důsledkem jeho unáhlené výstavby bez dlouhého dlouhodobého plánování. Následná expanze a přelidnění způsobily, že se objevily slumy bez odpovídající kanalizace, jako je Bleší zadek, a udržování dostatečné hygieny je tak neustálým problémem. (mikki089)

Hra o trůny - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni (2015) (epizoda) (S05E06)

  • Název této epizody pochází z motta rodu Martellů, odkazujícího na skutečnost, že Dorne nebyl nikdy úspěšně dobyt: během dobývání Westerosu Aegonem Targaryenem Dornishové úspěšně odolávali jakékoli okupaci prostřednictvím partyzánské války, takže se Targaryeni nakonec vzdali. (mikki089)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama