Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D.

(seriál)
  • USA Agents of S.H.I.E.L.D. (více)
Trailer
USA, (2013–2020), 97 h 8 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Nick Blood, Henry Simmons, Adrianne Palicki, Luke Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(136)

Existence superhrdinů a mimozemšťanů se stala veřejně známou a svět se snaží vyrovnat s touto novou realitou. Pod vedením agenta Phila Coulsona tak vzniká nový tým specializovaných mužů tajné organizace S.H.I.E.L.D, kteří se s touto realitou musí utkat. (TV Nova)

Zajímavosti (677)

  • Důvodem, proč je ve 4. sérii změna hlavního představitele Ghost Ridera je ten, že společnost Marvel nechce opakovat vznik a původ (reboot) hrdinů, kterým již věnovali vlastní film o jejich původu. Namísto Johnnyho Blaze, kterého ve filmu od Marvelu Ghost Rider (2007) představil Nicolas Cage, tak vznikla nová postava Roberta Reyese (Gabriel Luna), který nezískal své schopnosti od Mephysta, nýbrž od satana z Los Angeles. (homer91)
  • Ve 3. serii používají Watchdogs vylepšenou verzi nitraminu, který se ukázal v první sérii seriálu Agent Carter (od r. 2015), když Leviathan tuto technologii ukradl Howardu Starkovi. (řánys250)
  • Ve 14. díle 3. řady "Watchdogs" si můžeme všimnout že, kdyý Watchdogs předávají svoji zprávu, tak proběhne titulek: „V Hell's Kitchen zuří válka gangů." To je odkaz na 2. sérii seriálu Daredevil (od r. 2015). (řánys250)
  • Ve 14. díle 3. série "Watchdogs" použijí teroristé jako zbraň vynález Howarda Starka. Jedná se o nitramin, který způsobuje implozi a byl k vidění i v 1. sérii seriálu Agent Carter (od r. 2015). (joker.george)
  • V 19. epizodě 2. série "Dirty half dozen" si Chloe Bennet (Daisy 'Skye' Johnson) při své bojové scéně zlomila ruku. Celý zbytek druhé série tedy natáčela se zlomenou rukou. (prochy95)
  • Ve třetí epizodě první řady se objevuje prvek Gravitonium. Tento prvek má atomové číslo 123 a atomovou hmotnost 308. Obě tato čísla jsou vyšší než u kteréhokoliv prvku z Periodické soustavy prvků. (Hal_Moore)
  • Pilotní díl seriálu se natáčel 15 dní, jednou z lokací bylo největší vlakové nádraží na západě Spojených států Union Station. Během těchto patnácti dnů se menší část štábu přesunula do Paříže natáčet úvodní scény postavy agenta Warda. Tato část štábu měla jeden den na přípravu, jeden den na natáčení a jeden den na návrat. (Hal_Moore)
  • Přestože se děj osmého dílu první série odehrává ve Španělsku, v jednom ze záběru je možné zahlédnout střechu katedrály sv. Víta na Pražském hradě. (Mtwongo)
  • Ve druhé epizodě druhé řady agent Phil Coulson (Clark Gregg) na svém holografickém počítači prohlíží složky, přičemž narazí na jednu, kde je jasně vidět tvář agentky Peggy Carter (Hayley Atwell), které je věnován seriál Agent Carter (od r. 2015). (Tribe)
  • V seriálu lze najít přinejmenším dvě české stopy. Tou první je velké množství plastické trhaviny Semtex použité v epizodě "T.A.H.I.T.I.", druhou úryvek Dvořákovy symfonie "Z nového světa", kterou v úvodu epizody "The Only Light in the Darkness" z autorádia poslouchá jeden z protivníků S.H.I.E.L.D.u. (D.Moore)
  • Šestnáctá epizoda s názvem "End of the Beginning" dějově  tesně předchází filmu Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) a všechny zbývající díly seriálu jsou událostmi filmu silně přímo ovlivněny. Divák se z nich dokonce dozví všechny zásadní spoilery snímku. (MatyM)
  • Označení letadla, ve kterém tým léta, je S.H.I.E.L.D. 616, čímž odkazuje na největší vesmír komiksů společnosti Marvel "Universe 616", kam patří Avengers, Fantastická čtyřka a další. (Creonik)
  • Legendární komiksový stvořitel Stan Lee se objevil stejně jako ve filmech i v tomto seriálu, a to konkrétně ve 13. epizodě první série. (ManOfPhoenix)
  • V 15. epizodě první série se objevuje postava Sifa v podání Jaime Alexander, která postavu ztvárnila též ve filmech Thor (2011) a Thor: Temný Svět (2013). (ManOfPhoenix)
  • Na konci druhé epizody první řady 0-8-4 se objevil i Samuel L. Jackson alias Nick Fury. (Dswp)
  • V prvním pilotním díle seriálu v sedmé minutě vstupují agent Coulson (Clark Gregg), Hillová (Cobie Smulders) a Ward (Brett Dalton) do velína základny S.H.I.E.L.D.u. U dveří se agent Coulson nechá identifikovat skenerem a počítač ho požádá: "Řekněte 'sýr'", v originále "Say 'cheese'". V komiksu má Coulson přezdívku "Cheese". (Shadowspark)
  • Jak uvedl Joss Whedon, roli J. Augusta Richardse měl původně hrát Nicholas Brendon. Oba herci předtím hráli ve vzájemně se prostupujících Whedonových seriálech Buffy, přemožitelka upírů (od r. 1997) a Angel (od r. 1999). (ManOfPhoenix)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Nick Fury dostane vlastní seriál

Nick Fury dostane vlastní seriál

29.09.2020

Samuel L. Jackson je připraven vrátit se ve vlastním seriálu na streamovací službě Disney+. Jeho postava Nicka Furyho by se měla dočkat nového seriálu, který napíše Kyle Bradstreet (Mr. Robot). Zatím… (více)

Marvel TV žije dál

Marvel TV žije dál

15.08.2019

Když se řekne Marvel, spoustu lidí okamžitě napadne Kevin Feige, šéf filmové divize. Jenže pak je tu i Marvel TV, mladší bratříček, který má na svědomí například Agenti S.H.I.E.L.D., nebo všechny… (více)

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

30.06.2019

Šéf Marvel Studios Kevin Feige stále dává rozhovory v rámci PR kolečka před novým Spider-Man: Daleko od domova a jeden z nich se teď stočil i směrem k blížícím se seriálům na streamovací službě… (více)

Reklama

Reklama