Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (537)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Super auto, které dokáže všechno na světě a Hasselhoffova velká snad možná životní role. Odjakživa bude pro všechny buď Micheal Knight nebo Mitch z Pobřežní hlídky. Seriál Knigh Rider byl dost roztodivný, ikdyž se nějakou dobu sledovat dal tak pak vše pokazilo hyper super ultra mega auto, který mluvilo a zvládlo všechno za Majkla. Ubrat trošku by tento seriál vyneslo aspoň na střední příčku. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Seriálová legenda. A to napriek tomu, že kvalitatívne je takmer na bode mrazu. Takto s odstupom času mi to príde neskutočne naivné, no zavrhnúť to jednoducho nejde - mávam pri tom pocit nostalgie, ako decko som to miloval, podobne ako väčšina. Knight Rider bol svojho času vážne kult. Michael a jeho K.I.T.T. zvládli všetko :-) Keďže som dal inému Hasselhoffovmu počinu Baywatch také hodnotenie, ako som dal, tomuto musím zákonite taktiež niečo pridať. V žiadnom prípade to neberte objektívne, je to hlavne kvôli spomienkam na detstvo, nič viac. 3/5 ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stu Phillips : 1. Main Title ,2. Las Vegas Country Rock/Safe/Busted Play ,3. Michael Saved/Keep Fighting ,4. Not Bad/He Dies ,5. Test Drive ,6. Automobile Heaven/Piece of Cake/Dreamin'/Auto Cruise ,7. Evil Tanya ,8. They're Off ,9. A Little Speak ,10. Kitt to the Rescue ,11. Escape From Jail ,12. It's Back ,13. The Shootout ,14. Hi Yo Kitt ,15. Through a Truck/Airport Chase ,16. Tanya Gets Hers/Warm/Knight ,17. Act Breaks ,18. Only M.K./Love You Too/Car Pick-Up ,19. They'll Never Believe/To the Pipes ,20. Bull/More Bull ,21. Fight in the Woods ,22. Kitt from Outer Space ,23. Long Walk ,24. Fran Kidnapped/Fran Rescued/Good Guys Win ,25. Knocked Out Guard/The Monster ,26. Bonnie Kidnapped ,27. Tony's Time ,28. Showdown ,29. Karr Dies ,30. Mad Love/Mikki Abducted ,31. Mikki's Escape ,32. Gun Case/Suitcase/Assassin Flees ,33. The Purse ,34. Activity ,35. Kitt vs. Horse ,36. Mission Begins ,37. Frantic/Kitt's Magic ,38. Go/Convoy ,39. Caught ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Michael Knight - černý stín letící do nebezpečného světa lidí...." pamatujete? Sympatický hlavní hrdina, který po vzoru Bonda dostane každou, kterou si zamane, jen konstruktérka Kitta nějak odolává. Tím se dostávám k hlavnímu bodu seriálu - superautu Kitt a hlavně jeho hlášky: "Michaele, copak Ti nestačí jedna žena?" prostě nostalgický nářez.....jako dítě jsem si často na kitta hrával. To není omluva těch 4 hvězdiček, to je jejich vysvětlení. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů (a tehdejších hitů) mého dřívějšího mládí :-) Seriál, díky kterému se proslavil David Hasselhoff a jeho mluvící, inteligentní a ultra moderní auto jménem Kitt. Michael Knight coby rytíř (angl. knight) a pravý americký hrdina bojoval na straně zákona proti zločinu. Na svou dobu úžasný seriál. Verdikt: 3* a 65 %. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (48)

  • Jméno Knightova partnera "RC3" vzniklo zkrácením z Reginald Cornelius III. (cheyene)
  • Natáčelo se v Kalifornii a v Illinois. (Varan)
  • V čase 01:16:00 je Michael Knight (David Hasselhoff) na útěku z firmy Comtron, kde ho ochranka postřelí do levého ramene. Poté nasedne do auta, projede hlídkou na bráně a ujíždí pryč. Následuje střih, kde vede rozhovor s K.I.T.T.E.M. a drží si ránu na pravém rameni. (Mydlivoj)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama