Reklama

Reklama

Maigret

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie / Belgie / Švýcarsko / Československo, (1991–2005), 81 h 23 min (Minutáž: 80–106 min)

Předloha:

Georges Simenon (kniha), Georges Simenon (povídka)

Hrají:

Bruno Cremer, Albert Delpy, Cécile Bois, Isabelle Renauld, Vanessa Larré, Arnaud Giovaninetti, Lionnel Astier, Michel Vuillermoz, Dimitrij Rafalský (více)
(další profese)

Epizody(54)

Seriál Maigret v hlavní roli s Bruno Cremerem vznikl v rozsáhlé evropské koprodukci francouzské, belgické, švýcarské, české a finské televize. Má celkem padesátčtyři dílů s délkou kolem devadesáti minut. Poprvé se seriál vysílal ve Francii v letech 1992 – 2005. Slavný detektiv spisovatele Georgese Simenona má ve Francii velkou tradici. Bruno Cremer převzal dýmku od herce Jeana Richarda, který hrál Maigreta 23 let a natočil celkem 88 epizod. Pro tak veliký projekt, na tehdejší dobu s obrovským rozpočtem, bylo nutné najít koproducenty. Čeští diváci poznají v mnoha exteriérech Prahu, její ulice, domy i malá náměstí. Přesto je Česká televize jako koproducent uvedena jen u několika dílů, kde se v řadě vedlejších rolí objevují známí čeští herci, za kamerou Jiří Macháně a u dvou epizod i režisér Juraj Herz. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Chudobka k tomuto seriálu (7)

Maigret u Vlámů (1992) (E02) 

Chtělo by to kratší stopáž. Pomalejší tempo mi sice většinou vyhovuje, ale tohle už je příliš. Nudné. Navíc jsem nepochopila nepotrestání vraha (vražedkyně). ()

Maigret a soudcův dům (1992) (E03) 

Docela mě překvapilo, jak se Maigret umí rozčílit. Nějak mi to k němu nesedělo, připadalo mi to přehnané a zbytečné. ()

Maigret na dovolené (1995) (E18) 

Pár dílů s Cremerem jsem viděla. Není to špatný herec. Po Jeanu Gabinovi by neměl šanci nikdo. Když čtu Maigreta, mám před očima Gabina. ()

Maigret a otevřené okno (2001) (E36) 

Bruno Cremer jako Maigret není podle mě horší než Gabin. Je jen trochu jiný. Tato epizoda mě zaujala možná i tím, že vyšetřování probíhalo pouze v domě, kde došlo k zločinu. A vidět B. Švarce bylo příjemné. ()

Maigret ve škole (2002) (E41) 

Na začátku je dopis malého chlapce, který prosí Maigreta, aby pomohl jeho otci, obviněnému z vraždy. Podivná vesnička, kde nemají rádi nikoho, kdo nepochází z jejich kraje, hospůdka se štamgasty, kteří se dennodenně opíjejí, nenávist vůči učiteli a celé jeho rodině. Mrtvou neměl nikdo rád, byla zlá a každému ubližovala, přesto na ni na jejím pohřbu kněz pěje ódy. Byla místní, vše odpuštěno. V takové pokrytecké  vesničce by se mi nelíbilo. ()

Maigret a jasnovidka (2003) (E44) 

Zajímavý a složitý případ. Předlohu jsem před lety četla, ale pamatovala jsem si jen jméno Picpus. Bruno Cremer jako Maigret se mi líbí, i jeho inspektoři, zejména ten mladý, kterému Maigret tento případ svěřil. Inspektoři věčně přilepení u rádia sledují v tomto díle Tour de France. Žádné střílení a honičky nejsou třeba, i bez nich je příběh poutavý. ()

Reklama

Reklama