Reklama

Reklama

Doktor z hor: Nové příběhy

(seriál)
  • Německo Der Bergdoktor (více)
Německo / Rakousko, (2008–2024), 189 h (Minutáž: 45–90 min, Alternativní 90 min)

Hrají:

Hans Sigl, Monika Baumgartner, Ronja Forcher, Siegfried Rauch, Natalie O'Hara, Mark Keller, Sophia Thomalla, Mariella Ahrens, Konstantin Graudus (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(236)

Obsahy(1)

Doktor Martin Gruber se po čase vrací z Ameriky do rodného města v Rakousku. V prostředí krásných hor na něj čeká spousta pracovních i osobních příběhů... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Příjemný odpolední seriál s lékařskou tématikou z prostředí horské služby. Herecká sestava je sympatická, příběhy jsou zajímavé i když nejsou příliš dynamické, spíše pohodové. Obzvláště kouzelné je idylické prostředí, v němž se seriál odehrává – horské chalupy s girlandami květin a v pozadí zasněžené štíty Alp – prostě pohádka. Působí to až nevěrohodně, skoro uměle. Chtěla bych to jednou vidět na vlastní oči. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nádherná aplská krajina a príjemné malé mestečko, kde si ľudia žijú ako v raji. Keď treba navzájom si pomôžu a keď už nevedia ako ďalej vždy je po ruke vševediaci, obetavý doktor. V roku 1992 týmto konceptom chcela televíznych divákov ohúriť rakúsko nemecká produkcia. Moc sa im to však nepodarilo. Seriál "Doktor z hôr" za moc nestál. O šestnásť rokov neskôr to skúsili znova s titulom "Doktor z hôr - Nové príbehy". To bolo však ešte zúfalejšie ako pôvodná verzia. * ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Rád bych Vám položil prostý dotaz, tedy větu s otazníkem na konečníku: máme tohle zapotřebí, do píííčééé ale už? ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Doktor z hor visí na skále a šíleně řve: "Hilfe!!!" "Ich bin ein Arzt!" Náhodou se motám po okolí a slyším jeho zoufalé volání o pomoc. Ještě se pokochám horskou přírodou, popostrčím modrou krávu Milku a ta zase na oplátku popostrčí mě, a hned mám lepší náladu. Zkazí mně ji až Hans Sigl. Pozná, že nejsem zdejší a spustí na mě lámanou češtinou, do které se mísí jeho rodný jazyk: "Bitte, nenechavejte me hier, tady, jsem der Bergdoktor, meine Leute me potžebovat". Nezajímá mě to, ale vidím, že visí jen za jednu ruku a zřetelně mu docházejí síly. S milým výrazem ve tváři bryskně přiskočím, že mu pomůžu. Šlapu mu kvalitní horskou obuví na jeho prsty a posléze felčar padá s hrozivým křikem: "Uááááááááááá.....Du Tschechische Schlampe!!! S dobrým pocitem, že jsem seriálový svět zbavil o jednoho přechytralce, slézám poslední kopec do údolí a mířím "nach Hause". Cenu Michala Velíška jsem nakonec nezískal. Mé hodnocení: 0% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nova verze serialu, ktery v devadesatych letech bezel i u nas. Nemuzu si pomoct, ten puvodni jsem mel radsi, ale mozna ze me mluvi jen zvyk. Kazdopadne se jedna o klasicky soap v prostredi hor, co vic rict. Jako cesta k vylepseni nemciny ujde, je to porad srozumitelnejsi nez rakousky dialekt, se kterym se ted dlouhodobe potykam. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Několik inovací oproti původní slátanině téhož jména: Dcerka s dvěma fotry, kterou dabuje holka o dobrých pět let mladší, soudě podle otravného pisklavého hlásku. Matka, jejíž břídilství v hospodářské oblasti permanentně přivádí rodinný statek do finančních kolapsů. Kolega lékař z nemocnice, který žárlí na Gruberovy diagnostické schopnosti (dr. House hadr), ale vždy je nucen se před nimi sklonit a ještě poděkovat. A především bratr, který na Martina také žárlí, ale nakonec vždycky vezme zavděk jeho odloženými milenkami, které švarný doktor pravidelně naprcává a brácha si je bere za manželky. Jednou bych tyhle situace ještě bral, ale opakují-li se se železnou pravidelností, nic jiného než guilty pleasure na tomhle seriálu nepobaví :D. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Jediný, na co se dá koukat v tomhle seriálu, je pohoří Wilder Kaiser. Jinak dějově je to hrůza. Ale za tu přírodu dám 40%. ()

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Videl som na Jednotke jednu celú epizódu. Čo musím pochváliť sú prekrásne exteriéry hôr. To je všetko. Príbeh, herci, všetko zle ako sme u Nemeckých a Rakúskych seriálov navyknutý, takže vlastne ide o štandard, hehehe. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od cias kultoveho Derricka /Horst Tappert ho hral ...../mam pre nemecke serialy slabost. Obcas Nemci vyplodia koninu /Kobra 11/, ale toto sa da. 50 % ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Tak hrozný seriál to zas není aby si zasloužil odpad. Ty nádherné záběry hor, jezer, údolí a chalup ozdobených obrovským množstvím rozkvetlých muškátů a petúnií jsou takovou pastvou pro oči a pohlazením na duši, že taková místa ještě jsou. Proto ty tři hvězdičky, jako poděkování za tu krásu. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší seriál z nemocničního prostředí než na ČSFD nechutně nadhodnocená (73 %) Nemocnice na kraji města. Nemocnice nabízí přemoudřelého Sovu, jeho krásnou kníratou služku a "velevtipného" Štrosmajera, Doktor sem tam pokec o sexu, dokonalou diagnostiku po telefonu při dojení krav a jako bonus krásné záběry hor. Jinak je to více méně o tomtéž - o doktorech (a taky docela dost o hovně). Postupem času se z Doktora stala má seriálová gylty pležr. Na imdb 64 %.  ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Těch pět je pouze pro Hanse Sigla.Ten zbytek je ve scénáři jen nezbytný komparz a i proto to dělá špatný obraz celému seriálu.Scénář s těmi postavami nijak nepracuje =jen je nechá občas se nějak zatvářit a zbytek je na Siglovi.A je to opravdu dobrý herec když utáhne celý seriál za tolik let zpátky sám.Je to pohodář a má charisma ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílovka, viděl jsem jen pár dílů během obědů u babičky, ale třeba jí to strašně baví a přesně její hlavní argumenty i tu čtu často: krásná příroda, šikovný a sympatický hrdina a nějaký ten ucházející (byť občas nelogický) děj okolo. Kdybych to měl hodnotit jako dramaturg schvalující scénář, jako kritik nebo i jako divák, který má být cílovkou, byl bych krutější, ale takto jako "outsider" na tom nevidím v podstatě nic špatného a jako televizní produkt to účel splňuje. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Novy Doktor z hor je nahodou ok serial na zehleni/vareni, nebyt hodne sci-fi zapletek v poslednich seriich, nemel bych problem to i doporucit. Proste takovy mix Dr. House a cervene knihovny - zapletky postavene na nejake ulitle diagnoze a vztazich mezi muzem a zenou povetsinou. Celym serialem pak prochazi velky dejovy oblouk konfliktu jedne rodiny, romantickych trampotach hlavniho hrdiny (trochu sociopata) a kolik mleka se vydojilo a kam se to proda. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na předešlé komentáře, napadá mne jeden ( filmem inspirovaný , ale sakra pravdivý) dotaz: "Tys nikdy nežehlil, viď?" ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vždycky u Doktora z hor krásně vypnu.Mám rád Rakouské alpy,který seriál využívají co to jen jde.Případy jsou jasně na jedno brdo,ale i tak se pořád okolo Martina,který výlečí i rakovinu něco děje.Starší Doktor z hor byl doopravdy uvěřitelnější a takový lidštější.50% ()

Reklama

Reklama